web analytics

Review Cornered Audio – hele serie

Voordelen

 • Zeer interessant alternatief voor inbouw
 • Prima prestaties
 • Brede afstraling
 • Gemakkelijke montage

Nadelen

 • Kleinere modellen missen body
 • Mist wat focussering
 • Prijs: € Divers

  Afwerking
  Aanstuurbaarheid
  Sound
  Prijs
  Cornered Audio

  Inleiding

  Casus: u bent van plan om wat muziek te realiseren in de keuken, werkkamer of wellicht slaapkamer. Het plafond is hard, de muren ook. Wat doet u? Gaten bikken? Dubbel plafond? Voorzetwand? Nou… wat dacht u van een speaker, speciaal voor hoeken? Wij testen de serie van Cornered Audio.

  We gaan open kaart spelen. Wij kenden het Deense Cornered Audio helemaal niet, totdat More Music het aan ons liet zien. En heel eerlijk: wij waren wat gereserveerd, want veelal presteren ‘speciale producten’ helemaal niet zo goed. De ontwerper moet gewoonweg concessies doen. Kortom: niet wild enthousiast. Maar wel nieuwsgierig, want is dit dan wél wat?

  Hoekjes

  De naam Cornered Audio spreek niet heel erg tot de verbeelding. Het is precies wat het claimt: een speaker voor in de hoek. En dat kan horizontaal of verticaal. Simpel. Ze komen in een paar kleuren: zilver, zwart of wit. En voor het gemak ook in een paar maten: C3, C4, C5 en C6. Sommige modellen ook in een zogenaamde TRM-versie met een andere tweeter en iets andere afstemming, zodat het geheel wat zwaarder belast kan worden. Prima. So far so good.

  Cornered Audio heeft voor de montage ervoor gekozen in de randen – soms ook in de body – gaten te maken voor montage aan de wand. Die gaten ziet u niet meer als het front geplaatst is. Voor de aansluiting van de speaker-kabel is een tunneltje door de speaker gemaakt. Daar gaat de draad doorheen, om vervolgens aan de voorzijde verbinding te maken met de terminals. Ook dat is onzichtbaar na het plaatsen van het front. Toch slim! Al beperkt het wel de keuze van de speakerkabel. Immers: het moet door het tunneltje passen en de terminals zijn ook wat beperkt. Tuinslangen gaan niet passen. Al raden we dat sowieso af in dit soort gevallen. Beetje overkill. Cornered heeft trouwens een speciale kabel voor hoeken.

  Gerelateerde berichten

  Bowers 702 S2

  Video Bowers & Wilkins 702 S2 vloerstaander

  Inleiding InhoudBowers & Wilkins heeft eind vorig jaar zijn CM-lijn omgedoopt tot 700-serie. Een logische stap. Uiteraard is dat gepaard gegaan met de nodige vernieuwingen, waarbij technologie van de 800-serie zijn weg heeft gevonden naar de 700-serie. Denk aan de continuüm-units. Eén van de verbeterpunten in de derde generatie 800-serie waar wij erg blij van […]

  Edifier R1850DB

  Review Edifier R1850DB

  Inleiding InhoudActieve speakers maken de laatste jaren grote sier. Dit fenomeen uit de professionele audiowereld begint meer en meer zijn weg te vinden naar het reguliere circuit. Denk aan Kef, Kii, Grimm en Dutch & Dutch. In een heel andere prijsklasse hebben we het Chinese Edifier. In onze niet aflatende zoektocht naar goed klinkend audiospul tegen […]

  3 reacties

  1. Net wat je schrijft, hier is zeker een doelgroep voor. Niet iedereen is bereid om de luidsprekers de ruimte te geven in het interieur die ze verdienen. Zou je ook iets kunnen zeggen over het effect van plaatsing strak tegen een muur in de hoeken in de vorm van contactgeluid? Dat lijkt me voor huisgenoten en buren ook van belang.

  Geef een reactie