web analytics

Review Cocktailaudio X40 streamer

Prijs: € 1649

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Klank
Prijs
Cocktail Audio X40

Conclusie

We zijn al met al zeer ingenomen met de X40. Wat een verschil met de eerder door ons geteste X30 waar we echt niet blij van werden. De X40 maakt indruk, is een alleskunner en maakt dat ook waar.

Een beetje een vergelijkbaar product in de markt is de AVM Inspiration-serie, ook een streamer/pre-amp met phono-trap. De Deze producten zijn echter wel hoger geprijsd. En hierin kan geen harde schijf, in de X40 kan dat wel.

Met de X40 van Cocktailaudio hebt u voor minder geld meer mogelijkheden. En daarbij biedt Cocktailaudio met de X40 een bovengemiddelde geluidskwaliteit.

Als we de Consumentengids zouden zijn, krijgt de X40 van ons in de categorie all-in-one systemen het predikaat beste koop: het beste product voor een redelijke prijs.

Als Cocktailaudio in een nieuwe versie van de X40 met een gescheiden digitaal en analoog gedeelte komt, zou deze nog hogere ogen scoren. We houden de Koreanen in de gaten!

Foto's Cocktailaudio X40

Inhoud

Gerelateerde berichten

Oehlbach RATTLE SNAKE 3

Review Oehlbach RATTLE SNAKE 3

Foto’s Cocktailaudio X40 InhoudHelp, er liggen hier ratelslangen tussen de versterker en de luidsprekers! Het zijn dunne slangetjes, maar toch… En dan te weten dat een beet van een ratelslang fatale gevolgen kan hebben.

paradigm-prestige-1000sw-subwoofer

Review Paradigm Prestige 1000SW subwoofer

Foto’s Cocktailaudio X40 InhoudSubwoofers… hate it… love it. Wij knoeien al een paar jaar met de grote kasten met grote units. Het is een lastige taak om ze strak te krijgen. Om meerdere redenen. Deze keer nemen we de Paradigm Prestige 1000SW onder handen. Eens kijken hoe de Canadezen het laagprobleem aanpakken!

7 reacties

 1. Hi Jaap, wellicht toch een keer een idee on de verschillende Streamers met interne opslag tegenover elkaar te zetten?
  Ik dacht bijvoorbeeld aan Ripstreamer XL Musicplayer
  AudioaanZee musicstreamer
  EVO Streamers 432
  Aurender
  NAD M50
  Bluesound node
  Butripper
  NovaFidelity X40 CD ripper/streamer
  OVATION ML8/ML8S Music Library om er maar een paar te noemen.
  Speel zelf met een AudioAanZee Ultraflow en ben er zeer te reden over!
  Denk dat je lezers ook wel geïnteresseerd kunnen zijn in een vergelijk.
  Fasteddie

 2. De Auralic mini overweeg ik ook en biedt tegen een derde van de prijs van de X40 een hogere kwaliteit dan de Node 2 en heeft ondersteuning voor Tidal.

  1. Auralic is een heeeeeeeel ander apparaat. Geen hdd, geen vinyl, geen cd-drive en zo kunnen we wel even doorgaan. Als je alleen wil streamen, zijn er andere oplossingen die minder kosten en wellicht beter klinken. De X40 is een breed inzetbaar apparaat voor wie meer wil dan alleen streamen.

   1. Vraag: is de Auralic minder goed qua geluid dan de Cocktail audio? Ik heb vorige week een Lumin A1 gehoord en daarna een Meitner MA1 met een Aurender. De Lumin wordt overal goed getest maar klonk schril in midden en hoog met goede bekabeling.

Geef een reactie