web analytics

Review Cocktailaudio X40 streamer

Voordelen

 • zeer veelzijdig
 • opnamefunctie
 • goede phonotrap
 • gebruikersvriendelijk
 • meerdere user interfaces

Nadelen

 • beperkte ondersteuning streamingdiensten
 • Interne layout kan beter
 • Prijs: € 1649

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Klank
  Prijs
  Cocktail Audio X40

  Conclusie

  We zijn al met al zeer ingenomen met de X40. Wat een verschil met de eerder door ons geteste X30 waar we echt niet blij van werden. De X40 maakt indruk, is een alleskunner en maakt dat ook waar.

  Een beetje een vergelijkbaar product in de markt is de AVM Inspiration-serie, ook een streamer/pre-amp met phono-trap. De Deze producten zijn echter wel hoger geprijsd. En hierin kan geen harde schijf, in de X40 kan dat wel.

  Met de X40 van Cocktailaudio hebt u voor minder geld meer mogelijkheden. En daarbij biedt Cocktailaudio met de X40 een bovengemiddelde geluidskwaliteit.

  Als we de Consumentengids zouden zijn, krijgt de X40 van ons in de categorie all-in-one systemen het predikaat beste koop: het beste product voor een redelijke prijs.

  Als Cocktailaudio in een nieuwe versie van de X40 met een gescheiden digitaal en analoog gedeelte komt, zou deze nog hogere ogen scoren. We houden de Koreanen in de gaten!

  Foto's Cocktailaudio X40

  Inhoud

  Gerelateerde berichten

  Pass Labs XP20 voorkant

  Pass Labs XP20 met XA30.5

  Foto’s Cocktailaudio X40 Inhoud 1. Inleiding2. In en Uit!3. Foto’s Cocktailaudio X40ReactiesAls er iets lastig is, is het inschatten hoe goed high-end audio is. Het is namelijk één van de mooiste dingen in het leven. Tenminste: voor een liefhebber. High End audio maakt namelijk écht wat los. Emotie, genot… gevoel bij muziek. En ja: als […]

  Audioquest Type 4

  Review Audioquest Type-4

  Foto’s Cocktailaudio X40 Inhoud 1. Inleiding2. In en Uit!3. Foto’s Cocktailaudio X40ReactiesDe Type 4 van Audioquest is de evergreen uit het leveringsprogramma van Audioquest. Het is een full range speakerkabel met vier getwiste (Star-Quad design) solid core ‘long-grain’ koperen kernen van verschillende diameters, waarbij per polariteit twee kernen van ongelijke dikte worden samengevoegd. Ofwel, een […]

  7 reacties

  1. Hi Jaap, wellicht toch een keer een idee on de verschillende Streamers met interne opslag tegenover elkaar te zetten?
   Ik dacht bijvoorbeeld aan Ripstreamer XL Musicplayer
   AudioaanZee musicstreamer
   EVO Streamers 432
   Aurender
   NAD M50
   Bluesound node
   Butripper
   NovaFidelity X40 CD ripper/streamer
   OVATION ML8/ML8S Music Library om er maar een paar te noemen.
   Speel zelf met een AudioAanZee Ultraflow en ben er zeer te reden over!
   Denk dat je lezers ook wel geïnteresseerd kunnen zijn in een vergelijk.
   Fasteddie

  2. De Auralic mini overweeg ik ook en biedt tegen een derde van de prijs van de X40 een hogere kwaliteit dan de Node 2 en heeft ondersteuning voor Tidal.

   1. Auralic is een heeeeeeeel ander apparaat. Geen hdd, geen vinyl, geen cd-drive en zo kunnen we wel even doorgaan. Als je alleen wil streamen, zijn er andere oplossingen die minder kosten en wellicht beter klinken. De X40 is een breed inzetbaar apparaat voor wie meer wil dan alleen streamen.

    1. Vraag: is de Auralic minder goed qua geluid dan de Cocktail audio? Ik heb vorige week een Lumin A1 gehoord en daarna een Meitner MA1 met een Aurender. De Lumin wordt overal goed getest maar klonk schril in midden en hoog met goede bekabeling.

  Geef een reactie