web analytics

Review Chord Qutest converter

Voordelen

 • Klinkt bijzonder goed!
 • Speelt écht álles
 • Geinig design

Nadelen

 • Cinch-uit geeft bij ons wat issues met bepaalde kabels (passen niet lekker)
 • Geen coax-uit
 • Kan niet uit, wordt wel warm
 • Prijs: € 1395

  Chord Qutest

  Conclusie

  De Chord Qutest is een heerlijke dac. De weergave is open, snel, eerlijk en opvallend 'afwezig'. Dat is positief bedoeld. Wel een paar gekke puntjes. Allereerst: waarom twee keer bnc en geen coaxiale input? Dan het gemis van een afstandsbediening en de zeer ondiepe cinch-uitgangen. Wij konden diverse kabels er niet goed op aansluiten. Maf.... Ook: hij blijft altijd aan staan. Dit in combinatie met de warmte-ontwikkeling... hmm. Het is geen échte issue, maar toch.

  Dit zijn allemaal punten die op zijn te lossen natuurlijk. Maar wel iets om rekening mee te houden.

  Specificaties Chord Qutest

  Inhoud

  Chord Qutest

  Type product Digitaal naar analoog omzetter
  Chipset Custom / FPGA
  Inputs USB, 2 x BNC, Optisch
  Outputs Single ended, 1, 2 en 3 volt instelbaar
  Voeding Micro-usb (5 volt)
  Afmetingen 41 mm x 160 mm x 72 mm
  Gewicht 770 gram
  Prijs 1395 euro

   

  Gerelateerde berichten

  Review RU Connected optische interlink

  Specificaties Chord Qutest Inhoud 1. Inleiding2. The Chord Qutest3. De set-up en sound4. Specificaties Chord QutestReactiesBijna alle bronnen zijn tegenwoordig digitaal. Denk aan settopboxen, streamers, game consoles en bijvoorbeeld tv?s. Nu kunnen deze bronnen wel een analoge uitgang hebben, maar het is vaak veel mooier om via een aparte d/a-converter te spelen. En dan is […]

  KEF X300A

  Review KEF X300A

  Specificaties Chord Qutest Inhoud 1. Inleiding2. The Chord Qutest3. De set-up en sound4. Specificaties Chord QutestReactiesKEF heeft zijn hoge segment X300A desktop-set op de ISE 2013 laten zien en horen. We waren toen behoorlijk gecharmeerd van het systeem. Een prima usb-input, mogelijkheid tot analoge koppeling, actief, plug and play én een unit die afgeleid is […]

  24 reacties

  1. Chord….geweldig merk.
   Ik heb een voor-en eindversterker ervan heb er mijn B&W805d3 aanhangen.
   Dit geeft een geweldig fraai 3D geluidsbeeld.
   Deze versterkercombinatie heb ik zo’n dikke 15jr geleden tweedehands gekocht en heb hem nog steeds.
   leuke site lees het graag!

  2. Bij Chord lijkt men niet naar stroomverbruik en warmte te kijken. Mijn Chord spulletjrs worden ook erg warm en blijven dat ook in standbye. Maar de prestaties maken voor mij alles weer goed. En over de levensduur maak ik mij bij Chord (en hun aftersales) al helemaal geen zorgen!

  3. Jaap
   Ik heb een qutest uit de eerste levering. Hi) speelt bij mij dus al zo’n 2 maandjes. Ik ben er zeer tevreden mee. Klinkt super op mijn accuphase versterker. Ik wil er nog wel graag een voeding bij kopen maar de s booster 5 V is op dit moment niet leverbaar. Als die weer leverbaar is kun je de voeding met een schakelaar toch uitzetten. Zou je dat adviseren?
   Henri

   1. Dag Henri,

    De Sbooster gaat zeker een verschil maken. Ik merkte meer souplesse en rust. Op die voeding zit een schakelaar. Of je hem uit wil zetten, is persoonlijke voorkeur: het kost wat tijd om op klank te komen. Echter: ik vind de Chord best warm worden… en warmte is niet altijd goed voor een product.

      1. Wanneer je digitale audio afspeelt op de native sample-rate, hoeft de processor natuurlijk niet zoveel te doen. Die kan in alle rust processen. Maar ja, wanneer je onder de gesel van de wet van de grote getallen alles naar het hoogst mogelijke getal upsampled, tjsa . . . . . . . . dat kost energie (en vaak ook kwaliteit ten koste van het eindresultaat).

       1. En ik heb bewust het maximale aan bits (512 DSD en 24-352 flac) er doorheen geramd en de 3v output gebruikt om het inspelen – hopelijk – te versnellen, dus dat valt weg als verklaring……

       2. Hallo Eddie,
        Dat bedoelde ik niet, ik bedoelde up-samplen.
        Maar goed.
        Ik heb geprobeerd je helpen met diverse adviezen en tweaks, waarvan ik me heel goed realiseer dat oplossingen met kabels etc lapmiddelen zijn.
        Mijn conclusie: Waarschijnlijk past de interpretatie van Chord van de sample domweg niet bij je gehoor (Phon). Want inspelen heeft m.i. daar mee te maken. Wennen aan de reconstructie/interpretatie van de sample. Wanneer je gehoor niet gewend kan raken . . . . . . . kun je tweaken tot je een ons weegt.

       3. Hoi Theo,

        Ik was ook bang dat het harde hoog niet op te lossen was, maar het vervangen van koper/zilver door koper heeft het probleem opgelost. Ik probeer de komende tijd wat kabels te proberen die veel detail geven, zonder dat het hoog onprettig wordt.

    1. Hoi Jaap,

     Er moet binnenkort een nieuwe sbooster op de markt komen. Ik neem aan dat er geen mini-usb kabel bij jouw sbooster is geleverd; wat voor connectie heeft de sbooster?

     groet,

     Eddie

   2. Beste Henri,
    je hebt het over investeren van een Sbooster 5V, ik ben hier kennelijk de eerste, maar kijk, of beter luister eens naar een versie van de Syntaxx van LexiCone, Zij hebben een nieuwe voeding uitgebracht voor de Liberty,. Dit is de Syntaxx ‘small’ maar deze is te bestellen op 5volt. Echt beter dan een Sbooster , kost wel 400 euro.. Dit is de goedkoopste. Deze kan gewoon uit. En weer aan en is dan meteen op kwaliteit.
    T is maar een tip?! grt, Marcel de Rooij.

  4. Bedankt voor Jaap voor deze heldere review.
   Niet alle argumenten zijn natuurlijk even zwaarwegend, maar wanneer ik de prijsstelling zie, en de tekortkomingen, is dit volgens mij een onverkoopbaar product.
   Je zult maar een paar interconnects van een paar honderd euro of meer hebben liggen, en geen BNC, wat dan???
   Even wachten dus op de versie met goede rca racks en een Coaxiale S/Pdif.

   1. Oh Ja,
    Vroegruuuh toen ik klein was kon je niet zomaar een tulpstekkertje kopen. De verkoper vroeg dan: RCA of Phono.
    Rca was voor aux zoals Tape-deck en dergelijke. Phono was voor draaitafels. Had een wat kortere pin. Nu worden de termen RCA en phono door elkaar gebruikt. Ik denk dat de inkoper bij Chord in China in alle onschuld phono heeft besteld en ook heeft gekregen. Erg grappig allemaal.

     1. Hoi Jaap,
      Prima review. Ik deel je conclusies: veel geluidskwaliteit voor een redelijke prijs. Ze schijnen wereldwijd ook aardig te verkopen. Voor mij persoonlijk had de kast wat groter en zwaarder gemogen, aan/uit schakelaar moet er gewoon opzitten, COAX is een omissie. De dubbele BNC is waarschijnlijk een hint naar de Mscaler of goedkopere opvolger ervan. De adapter van mijn ‘tandeborstel van de Action’ is degelijker uitgevoerd. Rob Watts geeft wel aan dat volgens hem een LPS geen voordelen biedt op de Qutest. Hij bestrijd ook de waarschijnlijkheid van hardwarematige veranderingen door inspelen. Ik meen wel een verandering in het hoog op te merken. Met mij overigens meer bezitters van de Qutest en Hugo2 die in sommige situaties aanvankelijk erg hard in het hoog kunnen klinken. Ik ben erg benieuwd of de – nieuw te komen – Sbooster het geluid naar een hoger plan kan tillen. Voor wie niet het studiefonds van zijn kinderen wil plunderen, kan de Qutest denk ik een aardige bron zijn voor een goed klinkende set. Nog een vraagje: is de Qutest volgens jou erg gevoelig voor de bron: PC vs streamer?

      groet,

      Eddie

      1. Ik merkte toch echt wel een groot verschil in de eerste drie dagen. Sbooster maakt het geheel wat ronder en vriendelijker ten opzichte van de meegeleverde adapter.

       Brontechnisch is de Qutest niet heel gevoelig. Een mooie USB poort klinkt beter dan een gare… Dat wel.

      2. Hallo Eddie,
       Respect hoor dat je blijft proberen het apparaat naar je zin te krijgen. Petje af.
       Wat betreft de BNC:
       Ik vind BNC de beste verbinding die er is, hij wordt te weinig toegepast. Dat komt omdat BNC gewoon is wat het is. Er valt geen goud, rhodium of zilver op te plakken, en de coaxiale verbinding is koud koper op koper. Perfect dus.
       Dat hij was los zit, KAN (is heb nog nooit een Chord gezien, dus is het een wild quess) te maken hebben met het feit dat Chord ingenieurs niet willen dat de adapter elektrisch contact kan maken met de kast, en daarom de verbinding met rubberringen hebben geïsoleerd van die kast. NAIM doet hetzelfde met haar DIN aansluitingen. Dan voelen die adapters wat wiebelig aan, maar dat is dus met opzet gedaan.

       1. Hallo Vincent,
        Helemaal mee eens, BNC is technisch het beste.
        Wat betreft die 75 Ohm impedantie, die wordt verkregen door middel van de constructie van de hartafstand van de geleider t.o.v. van de mantel van de kabel. Met RCA lukt dat natuurlijk ook, net zoals met een TV/Radio antenne verbinding.
        Wat vergulden betreft: Ik vind het onzin. Ook vergulde aansluitingen kun je beter af en toe even schoonmaken. Daarnaast krijg je met al dat vervulden een hele mix aan geleider-materiaal. Dat kan volgens mij nooit ten goede komen van de kwaliteit. Daarom is BNC zo mooi, niks vergulden, koper op koperdraad. Heerlijk eenvoudig. En dat is meestal het beste.

     2. Hij zal erg goed klinken/werken, dat is Chord wel toevertrouwd, maar wanneer ik de review en de reacties lees is Chord iets te snel of te hard van stapel gelopen met dit product.

      Is een aan/uit schakelaar niet gewoon verplicht op (huis)apparatuur? Helemaal wanneer het apparatuur warm wordt. Hoe hou je dat onder controle dan?

      RCA/Phono. Is inderdaad erg vervelend dat dit klakkeloos door elkaar wordt gebruikt. De meeste aansluitingen op apparatuur zijn RCA, daar passen beide in. Ik ben dit probleem zoals je beschrijft al jaren niet meer tegengekomen. Wel aan de male kant van de tulp stekkers. Die worden kris kras door elkaar gemonteerd.

  Geef een reactie