Review – Cambridge Audio EVO 150 geïntegreerde versterker – degelijke alleskunner

Voordelen

 • Mooi design en display
 • Degelijke app
 • Roon Ready
 • Veel aansluitmogelijkheden

Nadelen

 • Luidspreker moet echt passen
 • Prijs: € 2999

  Bouwkwaliteit
  App
  Weergave
  Prijs

  Inleiding

  Na het bezoek van de bijzondere Edge set (Edge NQ en W) hebben we vandaag opnieuw een product van het Britse Cambridge Audio binnen. Importeur Dimex zet zijn producten graag in de kijker en zo hoort het ook! Op die manier is het makkelijker om een shortlist samen te stellen van een bepaald soort toestel. Wij vinden het overigens helemaal niet erg om al die toestellen te testen. De Edge serie is het summum van wat Cambridge Audio produceert maar deze keer nemen we een stapje terug. We testen de Cambridge Audio EVO 150, een serieuze all-in-one versterker. Het soort toestel dat de laatste tijd steeds meer aan populariteit wint. Is het enkel een mooie doos of zijn de prestaties navenant. Dat gaan we voor jullie uitzoeken!

  We zijn verrast door de compactheid van de Cambrige Audio EVO, op de promofoto’s lijkt de EVO 150 groter. Breder vooral. Eenmaal op het meubel vinden we de verhoudingen nagenoeg perfect. De EVO 150 heeft vooraan de typische curve die de CX-serie ook heeft. De grote volumeknop is helemaal in balans met het prachtige, langwerpige kleurenscherm dat de rest van het front inneemt. Die volumeknop bestaat uit twee delen waarbij de binnenste ring dient om inputs te selecteren. Nauwelijks zichtbare, verticale druktoetsen maken het design helemaal af. Die toetsen zul je wellicht enkel bij het opstarten nodig hebben. 

  Het grote led-scherm verdient extra aandacht. Naast de afbeelding van de albumhoes zien we nog heel wat info zoals titel, artiest, tijdsverloop en ga zo maar door. De belangrijkste info is leesbaar vanaf onze luisterpositie. Dit is het mooiste scherm dat we al in huis hadden en een absolute troef van de EVO 150. Het is geen touchscreen maar dat is voor ons geen dealbreaker. Wij denken er niet aan dit bloedmooie scherm te besmeuren.

  Met de meegeleverde afstandsbediening tover je nog meer info op het scherm. De afstandsbediening ligt goed in de hand en heeft niet te veel toetsen. Toch vinden we de plaatsing van de mute-knop niet ideaal en in het halfdonker vinden we enkel het volume makkelijk terug. Aan de zijkanten zien we houten panelen maar in de doos zit een leuke verrassing. Je kan de zijpanelen namelijk omwisselen. Naast de houten uitvoering zit er ook nog een zwart setje bij met een soort golvend design. Wij verkiezen de zwarte uitvoering maar het is vooral leuk dat je kan kiezen.

  Flexibiliteit

  Achteraan is het behoorlijk druk maar alles blijft overzichtelijk. Aan beide zijkanten zien we niet één maar twee paar luidsprekeraansluitingen. Er zijn vier digitale inputs (2x optisch, coax en usb), drie analoge inputs (xlr, rca en phono), en twee analoge outputs (pre-out en sub-out). Daarnaast nog de ethernet aansluiting, een usb-aansluiting voor media en een HDMI-ARC aansluiting. Meerdere triggers en een rs-232c-poort zorgen ervoor dat alles aan boord is om uw audio en media flexibel te integreren in uw woonkamer of luisterruimte.

  Onder de kap zit, in tegenstelling tot de andere versterkers van Cambridge Audio, een klasse D versterking die 2×150 in 8 Ohm levert. De letter D in Klasse D staat, voor alle duidelijkheid, niet voor digitaal. De gebruikte N-Core modules komen van het Nederlandse Hypex en zijn ondertussen vooral gekend voor hun controle en snelheid. Het digitale gedeelte is gebaseerd op een ESS Sabre chip, de ES9018K2M, een populaire chip die maar een deel van de weergave bepaalt. De implementatie en voeding bepalen het leeuwendeel van hoe de dac zal klinken. Wij hebben doorheen de jaren al verschillende Sabre dacs getest en waren vaak verrast door de verschillen. 

  Magie

  Over de app hebben we het al gehad in onze review van de Edge. De StreamMagic app is degelijk zonder meer. Hij vraagt wat gewenning maar dat is bij elke app zo. Alle streamingdiensten zijn aanwezig en je kan ook Bluetooth of Google Chromecast gebruiken als je wil. De app heeft een paar leuke functies zoals het benoemen van de inputs en doorheen de testperiode toonde hij zich een stabiele partner. Wij hebben vooral Roon gebruikt maar dat is een betalende app. Het is bewonderenswaardig dat Cambridge Audio een eigen app ontwikkelt maar ook Roon voorziet op al hun streamers. 

  Soort versterker
  All-in-one
  Versterkertechniek
  Klasse D
  Bridgemode
  Nee
  Ingangen Versterker
  • Analoog RCA
  • Analoog XLR
  • Analoog Phono MM
  • Digitaal Coaxiaal
  • Digitaal Optisch
  • Digitaal USB
  • Streamer ethernet
  • Streamer wifi
  • Bluetooth
  Vermogen
  Specificatie #1
  • Weerstand: 8 ohm
  • Waarde Gespecificeerd: 150 watt
  • Waarde Gemeten: 0 watt
  Gewicht versterker
  5 Kg
  Ingebouwde dac
  Nee
   
   
   

  5 reacties

  1. Mooie all in onder versterker met redelijk wat power in huis. Ik vraag mij af hoe de EVO150 combineert met bijv. Dynaudio special 40 of Evoke 30. Benieuwd naar jullie antwoord, omdat ik mijn Dynaudio ervaring (van een flink aantal jaren terug) is dat ze best wel een stevige versterker kunnen gebruiken.

   1. Bedankt voor je reactie Geoffrey. Dat vooraf thuis proberen zal lastig worden aangezien ik een evo 75 voordelig tweedehands kan overnemen. Ik hoop eigenlijk dat de klank signatuur vergelijkbaar is met mijn cxa61…..;-)

  2. Hoi Geoffrey, bedankt voor deze duidelijke review. Lijkt mij een mooie oplossing. Vrouwlief is ook al om. Scheelt een hoop losse apparaten. Ik kijk momenteel naar de evo 75. Enig idee hoe dit gaat matchen met audio physic speakers?

  Geef een antwoord