web analytics

Review Burson Audio Conductor V3

Voordelen

 • Laat elke hoofdtelefoon beter klinken
 • Prachtige soundstage
 • Muzikale pre-amp met meerwaarde
 • Goed nieuws voor de audiofiele gamer

Nadelen

 • Minder geschikt voor analytische luisteraars
  • Prijs: € 2000

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Burson Audio Conductor V3

   Inleiding

   Inhoud

   Burson Audio komen we niet vaak tegen, ook niet op dit platform. Onze laatste review van een Burson was alweer tien jaar geleden. Daarom nu een review van het referentiemodel, de Bursons Conductor V3. Het uit Australië afkomstige Burson maakt hoofdtelefoon- en voorversterkers in combinatie met DAC’s. In de Burson-collectie zien we ook een stereo eindversterker. Het merk is vooral bekend om zijn discrete op-amps.

   De Burson Conductor V3 is een hoofdtelefoonversterker, een voorversterker, USB-DAC en een bluetooth-receiver. Dit alles in een zware aluminium behuizing die rondom is gegoten in een ribbelstructuur. Aan de voorkant een volume- en keuzeknop, een display en knoppen voor bronkeuze, outputkeuze en de oriëntatie van het display. We kunnen de Conductor namelijk horizontaal en verticaal opstellen en dan is het handig als het beeldscherm goed te lezen is. Twee fullsize stereojackuitgangen voor de hoofdtelefoons en voor de gamers onder u een microfooningang (3,5 mm mini-jack). Aan de achterzijde zien we twee paar RCA-inputs (line in), S/PDIF ingangen (optisch en coaxiaal), een USB-C poort voor de DAC, een antenne voor de bluetooth receiver.

   Aan de outputkant een variabele en fixed uitgangen, in RCA uitgevoerd. Om onduidelijke redenen wordt deze laatste uitgang als ‘DAC’ gelabeld. In de gebruiksaanwijzing vinden we hier geen verklaring en ook in gebruik is het een gewone analoge uitgang zonder volumeregeling. Voor de stroomvoorziening is er een 24V-ingang. Burson levert er een afstandsbediening bij.

   De Burson Conductor V3 is ook leverbaar in een gebalanceerde uitvoering, de Conductor V3X; in plaats van twee 6,35 mm stereojacks is er een gebalanceerde uitgang (4-pins XLR) en een gewone uitgang. Aan de achterzijde zijn de lijnuitgangen in XLR uitgevoerd.

   Discrete op-amp & power upcycling

   Burson pakt het versterkerontwerp van de Conductor V3 een tikkeltje anders aan dan de concurrentie. Om te beginnen de stroombehandeling; Burson heeft de voedingsruis weten te elimineren door de frequentie van 50-60 Hz op te werken naar 170 kHz; ver buiten de menselijke gehoorgrens. Enigszins vergelijkbaar met het upsamplen van digitale audiobestanden, dat ook bedoeld is om ongewenste ruis en andere narigheid buiten het oor te houden.

   Bijkomend voordeel van deze hoge frequentie is – nog steeds volgens Burson – dat de operationele snelheid van de elektrische circuits worden verhoogd. Bursons hebben ook geen ringkerntransformator en een andere topologie van condensatoren. Dit alles moet leiden tot een lage ruisvloer en een snelle/responsieve versterker.

   Een tweede Burson-karakteristiek is het ontwerp van de op-amp. Burson ontwerpt discrete op-amps die behalve in de eigen versterkers, ook los worden verkocht. U kunt uw IC op-amp in uw eigen versterker vervangen door een Burson. Momenteel zijn er drie modellen van deze op-amps verkrijgbaar.

   De tekst waarin Burson uitlegt hoe de discrete op-amps zich verhouden tot IC’s laat zich lezen als een verhaal waarin IC-op amps meer en meer als ‘enemies of the people’ worden aangemerkt en de bron zijn van bijna al het audio-kwaad. Burson legt het hier allemaal nog eens uit. U kunt de Burson Conductor V3 ook zelf uitvoeren met twee andere op-amps die u achteraf kunt bestellen. In de gebruiksaanwijzing staat beschreven hoe u dit alles kunt doen.

   Gerelateerde berichten

   Panasonic QE-QL201

   Review Panasonic QE-QL201

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Setup3. SpecificatiesReactiesWe gebruiken bij het streamen van media bijna altijd een smartphone of tablet om de apparatuur te bedienen. En onderweg luisteren we ook graag naar een muziekje vanaf de smartphone. Dat is natuurlijk geweldig, maar het kost wel veel accu. En soms zorgt dat voor de nodige problemen om de […]

   Bowers Wilkins P3 hoofdtelefoon

   Review Bowers & Wilkins P3 hoofdtelefoon

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Setup3. SpecificatiesReactiesZe gaan vol voor de ‘nieuwe media’. Dat hebben we in Londen al gehoord. De Zeppelin, MM1, C5 en P5 zijn het bewijs. Nu is het de beurt aan de P3: de kleine versie van de P5. Is het een geval ‘klein maar fijn’… of kan je de P3 beter […]

   1 reactie

   Geef een reactie