web analytics

Review: Bryston BryFi BW1

Prijs: € 1950

Klank
Features
Optiek
Bouwwijze
Prijs

Klank

Al tijdens de eerste klanken van deze BryFi bemerken we dat de sound tuning van de Bryston BryFi BW1 zeer neutraal is. Een signatuur die we van Bryston gewend zijn. In het hoog kunnen we de BryFi niet betrappen op rafeltjes of enige scherpte. Alles klinkt zijdezacht en prima gedetailleerd. Het middengebied klinkt schoon en transparant. De openheid van de klasse D signatuur in het middengebied is opmerkelijk. Stemgeluid wordt duidelijk en goed gearticuleerd weergegeven.

Ook het midlaag heeft een prima definitie en heeft voldoende kracht om de ruimte te vullen met een dynamisch stukje muziek. Het plukken en slappen van de snaren van een basgitaar klinkt werkelijk hemels. Ondanks de reflexpoort annex handgreep in de achterpaneel gaat het laag niet erg diep door. De klankkast van de BryFi is beperkt en is de weergave sterk gefilterd beneden de 60Hz. Hiermee beantwoordt de fabrikant aan onze stelling liever minder laag toe te passen van goede kwaliteit, dan veel laag laten horen van bedenkelijke kwaliteit.

Het geluidsbeeld dat de BryFi neerzet is indrukwekkend. Ondanks het een all-in-one speaker betreft, speelt deze zeer ruimtelijk en produceert hierbij een brede soundstage. Wanneer we niet beter zouden weten, zouden we verwachten naar een set conventionele luidsprekers te luisteren.

Met deze wetenschap hebben we de BryFi vervolgens vergeleken met een set Mini A’s aangestuurd door onze Bryston 4B3 eindversterker. Ook bij deze combinatie ervaren we een brede soundstage en een overeenkomstig klankbeeld.

Vergeleken met de Mini A’s is het middengebied van de BryFi wat meer up-front en het hoog wat meer gepolijst. We kunnen deze verschillen toeschrijven aan de signatuurverschillen van de versterkers, aanpassingen in het filter, het materiaal van de klankkast en het afstraalgedrag van de speakers. Verder komend de klankeigenschappen van de BryFi grotendeels overeen met die van de Mini A’s waarop deze is gebaseerd.

Gerelateerde berichten

Teufel Radio 3sixty

Teufel Radio 3sixty fm dab bluetooth netwerk radio

Klank InhoudVroeger, toen FM nog hét medium was om muziek gratis te beluisteren, stond er in elke keuken wel een soort van tafelradio. Inmiddels is deze uit menig keuken verdreven door een bluetooth-radiootje. Lekker makkelijk: smartphone verbinden en Spotify erop. Klaar. Maar het kan ook anders. Wat als er nu een apparaatje bestaat, vrij compact, […]

Lumin D2

Review Lumin D2 streamer

Klank InhoudDe wereld van digitale audio beweegt snel. Digitaal naar analoog omzetters – dacs – brengen elk jaar weer meer resolutie en verfijning en ook op gebied van streamers zien we talloze vernieuwingen ontstaan. Zowel met hard- als met software. Lumin is een speler die graag een graantje meepikt in die markt. Met de D1 […]

1 reactie

Geef een reactie