web analytics

Review: Bryston BryFi BW1

Voordelen

 • Neutrale klank Inbouw accu's mogelijk

Nadelen

 • Positie connectors en powerswitch Userinterface wijkt af van overige producten Prijs
 • Prijs: € 1950

  Klank
  Features
  Optiek
  Bouwwijze
  Prijs

  Inleiding

  Na een gevoelsmatig eindeloos lange periode van wachten hebben we onlangs de nieuwe BryFi BW1 van het Canadese Bryston op de redactie van Alpha-Audio ontvangen; het antwoord uit Canada op de huidige trend van draadloze speakers en multiroom audio.

  Op de redactie zijn we bekend met de producten van Bryston. We weten dat als deze fabrikant een nieuw product uit de hoge hoed tovert, het een product is dat doorgaans elke Euro dubbel en dwars waard is. Klankeigenschappen van Bryston producten staan zonder uitzondering op hoog niveau en de bouwwijze is doorgaans bullet-proof. We verwachten dus het een en ander van deze gewichtige BryFi.

  Nu is een dergelijk concept als de BryFi niet nieuw. Ook niet zozeer vernieuwend. Maar wel voor deze Canadese fabrikant. Waar Bryston tot een jaar of tien geleden uitsluitend hoogwaardige stereoversterkers produceerde, is Bryston niet schuw voor enige innovatie en dientengevolge is het productportfolio ondertussen flink uitgebreid met surround versterkers, een cd-spelerdigitale spelers, DAC’s, luidsprekers en tegenwoordig zelfs een analoge platenspeler.

  Dieet Brystons

  Ook heeft de fabrikant de productlijnen aangevuld met financieel minder kostbare producten die zijn ontworpen rondom in de handel verkrijgbare oplossingen, zoals de Raspberry Pi; een krachtige mini pc met welhaast onbegrensde audio(visuele) mogelijkheden.

   

  Door dergelijke slimme keuzes wordt flink op productie en ontwikkelingskosten bespaard. Synergie heet dit met een duur woord. Een logisch gevolg is de combinatie van al deze technieken waardoor de fabrikant kan profiteren van schaalvoordelen (korting bij grotere aantallen). Bedrijfskundig is het dus allemaal verdedigbaar.

  En dit is precies hoe de BryFi is ontstaan. Kennis en kunde van de Canadezen gecombineerd met de kwaliteiten van derden. Maar met een retailprijs van maar liefst 1.950 Euro is de BryFi geen kassakoopje. En dit in een markt die al jaar en dag gedomineerd wordt door gerenommeerde fabrikanten; een moedige zet van deze doorgaans zeer behouden Canadezen.

  Gerelateerde berichten

  Review Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

  Inleiding InhoudDe Bowers & Wilkins Zeppelin is een all-in-one speaker systeem die niet zo een-twee-drie in een hokje te plaatsen is. De Zeppelin beantwoordde al bij de introductie in 2007 aan de behoefte naar mooie, intuïtief werkende en vooral kwalitatief goede producten. Sinds de introductie heeft de fabrikant niet stilgezeten en heeft het succesvolle concept […]

  Teufel One M

  Review Teufel One M streaming speaker

  Inleiding InhoudDoe maar Medium… Medium frisje, medium biefstuk… medium gemotoriseerd, of een medium speaker… De Nederlander is dol op medium. Niet te klein, niet te groot. En ook: niet te duur. Voelt lekker veilig. En heel eerlijk: vaak ik de medium-keuze ook wel goed. Is dat ook het geval met de Teufel One M? De […]

  1 reactie

  Geef een reactie