web analytics

Review: Bryston BryFi BW1

Voordelen

 • Neutrale klank Inbouw accu's mogelijk

Nadelen

 • Positie connectors en powerswitch Userinterface wijkt af van overige producten Prijs
 • Prijs: € 1950

  Klank
  Features
  Optiek
  Bouwwijze
  Prijs

  Inleiding

  Na een gevoelsmatig eindeloos lange periode van wachten hebben we onlangs de nieuwe BryFi BW1 van het Canadese Bryston op de redactie van Alpha-Audio ontvangen; het antwoord uit Canada op de huidige trend van draadloze speakers en multiroom audio.

  Op de redactie zijn we bekend met de producten van Bryston. We weten dat als deze fabrikant een nieuw product uit de hoge hoed tovert, het een product is dat doorgaans elke Euro dubbel en dwars waard is. Klankeigenschappen van Bryston producten staan zonder uitzondering op hoog niveau en de bouwwijze is doorgaans bullet-proof. We verwachten dus het een en ander van deze gewichtige BryFi.

  Nu is een dergelijk concept als de BryFi niet nieuw. Ook niet zozeer vernieuwend. Maar wel voor deze Canadese fabrikant. Waar Bryston tot een jaar of tien geleden uitsluitend hoogwaardige stereoversterkers produceerde, is Bryston niet schuw voor enige innovatie en dientengevolge is het productportfolio ondertussen flink uitgebreid met surround versterkers, een cd-spelerdigitale spelers, DAC’s, luidsprekers en tegenwoordig zelfs een analoge platenspeler.

  Dieet Brystons

  Ook heeft de fabrikant de productlijnen aangevuld met financieel minder kostbare producten die zijn ontworpen rondom in de handel verkrijgbare oplossingen, zoals de Raspberry Pi; een krachtige mini pc met welhaast onbegrensde audio(visuele) mogelijkheden.

   

  Door dergelijke slimme keuzes wordt flink op productie en ontwikkelingskosten bespaard. Synergie heet dit met een duur woord. Een logisch gevolg is de combinatie van al deze technieken waardoor de fabrikant kan profiteren van schaalvoordelen (korting bij grotere aantallen). Bedrijfskundig is het dus allemaal verdedigbaar.

  En dit is precies hoe de BryFi is ontstaan. Kennis en kunde van de Canadezen gecombineerd met de kwaliteiten van derden. Maar met een retailprijs van maar liefst 1.950 Euro is de BryFi geen kassakoopje. En dit in een markt die al jaar en dag gedomineerd wordt door gerenommeerde fabrikanten; een moedige zet van deze doorgaans zeer behouden Canadezen.

  Gerelateerde berichten

  Auralic Aries G2

  Review Auralic Aries G2

  Inleiding InhoudAls er één fabrikant hard is gegaan tijdens de streaming-revolutie, dan is het wel Auralic. Het Chinese bedrijf is in 2008 begonnen met het fabriceren van hoogwaardige streamers. En wie kent de Auralic Aries en Aries Mini niet? Nu komt de nieuwe lijn op de markt. Wij testen de high-end Auralic Aries G2. Een […]

  Review Cambridge Audio Stream Magic 6

  Inleiding InhoudMagie of gewoon een goed concept? Cambridge houdt er wel van om het woord ‘magic’ in zijn productnamen te verwerken. Dac Magic, Dac Magic 100 en nu Stream Magic. Feitelijk is de Stream Magic geen nieuw product: het is een fusie van de NP30 en Dac Magic. Twee prima producten. Klinkt interessant, nietwaar? 

  1 reactie

  Geef een reactie