Review: Bryston BryFi BW1

Voordelen

 • Neutrale klank Inbouw accu's mogelijk

Nadelen

 • Positie connectors en powerswitch Userinterface wijkt af van overige producten Prijs
 • Inleiding

  Na een gevoelsmatig eindeloos lange periode van wachten hebben we onlangs de nieuwe BryFi BW1 van het Canadese Bryston op de redactie van Alpha-Audio ontvangen; het antwoord uit Canada op de huidige trend van draadloze speakers en multiroom audio.

  Op de redactie zijn we bekend met de producten van Bryston. We weten dat als deze fabrikant een nieuw product uit de hoge hoed tovert, het een product is dat doorgaans elke Euro dubbel en dwars waard is. Klankeigenschappen van Bryston producten staan zonder uitzondering op hoog niveau en de bouwwijze is doorgaans bullet-proof. We verwachten dus het een en ander van deze gewichtige BryFi.

  Nu is een dergelijk concept als de BryFi niet nieuw. Ook niet zozeer vernieuwend. Maar wel voor deze Canadese fabrikant. Waar Bryston tot een jaar of tien geleden uitsluitend hoogwaardige stereoversterkers produceerde, is Bryston niet schuw voor enige innovatie en dientengevolge is het productportfolio ondertussen flink uitgebreid met surround versterkers, een cd-spelerdigitale spelers, DAC’s, luidsprekers en tegenwoordig zelfs een analoge platenspeler.

  Dieet Brystons

  Ook heeft de fabrikant de productlijnen aangevuld met financieel minder kostbare producten die zijn ontworpen rondom in de handel verkrijgbare oplossingen, zoals de Raspberry Pi; een krachtige mini pc met welhaast onbegrensde audio(visuele) mogelijkheden.

   

  Door dergelijke slimme keuzes wordt flink op productie en ontwikkelingskosten bespaard. Synergie heet dit met een duur woord. Een logisch gevolg is de combinatie van al deze technieken waardoor de fabrikant kan profiteren van schaalvoordelen (korting bij grotere aantallen). Bedrijfskundig is het dus allemaal verdedigbaar.

  En dit is precies hoe de BryFi is ontstaan. Kennis en kunde van de Canadezen gecombineerd met de kwaliteiten van derden. Maar met een retailprijs van maar liefst 1.950 Euro is de BryFi geen kassakoopje. En dit in een markt die al jaar en dag gedomineerd wordt door gerenommeerde fabrikanten; een moedige zet van deze doorgaans zeer behouden Canadezen.

  Gerelateerde berichten

  AlbumPlayer 5.3

  AlbumPlayer Jukebox review

  Inleiding InhoudMet een gezonde verzameldrift kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren en tegelijkertijd het volledige potentieel van een alsmaar verder groeiende muziekcollectie te benutten. De software van AlbumPlayer.com zou daarom een bevrijding moeten zijn voor de serieuze verzamelaar en tevens ‘audiofiel verantwoord’, dankzij het toepassen van ASIO. Dat maakt nieuwsgierig en Alpha […]

  Parrot Asteroid Tablet

  Review Parrot Asteroid Tablet

  Inleiding InhoudEven een heel ander product dan we normaal gesproken bespreken op Alpha Audio: een speciale tablet voor in de auto. De Parrot Asteroid Tablet. Deze tablet is gebaseerd op Android en dat heeft zo zijn voordelen. Denk aan een brede inzetbaarheid. We lopen de mogelijkheden en kwaliteiten door!

  1 reactie

  Geef een reactie

  Ga verder met deze blogpost:

  Review KEF LSX actieve streaming speaker

  Review KEF LSX actieve streaming speaker