web analytics

Review: Bryston BryFi BW1

Voordelen

 • Neutrale klank Inbouw accu's mogelijk

Nadelen

 • Positie connectors en powerswitch Userinterface wijkt af van overige producten Prijs
 • Prijs: € 1950

  Klank
  Features
  Optiek
  Bouwwijze
  Prijs

  Inleiding

  Na een gevoelsmatig eindeloos lange periode van wachten hebben we onlangs de nieuwe BryFi BW1 van het Canadese Bryston op de redactie van Alpha-Audio ontvangen; het antwoord uit Canada op de huidige trend van draadloze speakers en multiroom audio.

  Op de redactie zijn we bekend met de producten van Bryston. We weten dat als deze fabrikant een nieuw product uit de hoge hoed tovert, het een product is dat doorgaans elke Euro dubbel en dwars waard is. Klankeigenschappen van Bryston producten staan zonder uitzondering op hoog niveau en de bouwwijze is doorgaans bullet-proof. We verwachten dus het een en ander van deze gewichtige BryFi.

  Nu is een dergelijk concept als de BryFi niet nieuw. Ook niet zozeer vernieuwend. Maar wel voor deze Canadese fabrikant. Waar Bryston tot een jaar of tien geleden uitsluitend hoogwaardige stereoversterkers produceerde, is Bryston niet schuw voor enige innovatie en dientengevolge is het productportfolio ondertussen flink uitgebreid met surround versterkers, een cd-spelerdigitale spelers, DAC’s, luidsprekers en tegenwoordig zelfs een analoge platenspeler.

  Dieet Brystons

  Ook heeft de fabrikant de productlijnen aangevuld met financieel minder kostbare producten die zijn ontworpen rondom in de handel verkrijgbare oplossingen, zoals de Raspberry Pi; een krachtige mini pc met welhaast onbegrensde audio(visuele) mogelijkheden.

   

  Door dergelijke slimme keuzes wordt flink op productie en ontwikkelingskosten bespaard. Synergie heet dit met een duur woord. Een logisch gevolg is de combinatie van al deze technieken waardoor de fabrikant kan profiteren van schaalvoordelen (korting bij grotere aantallen). Bedrijfskundig is het dus allemaal verdedigbaar.

  En dit is precies hoe de BryFi is ontstaan. Kennis en kunde van de Canadezen gecombineerd met de kwaliteiten van derden. Maar met een retailprijs van maar liefst 1.950 Euro is de BryFi geen kassakoopje. En dit in een markt die al jaar en dag gedomineerd wordt door gerenommeerde fabrikanten; een moedige zet van deze doorgaans zeer behouden Canadezen.

  Gerelateerde berichten

  AYON NW-T SIGMA

  Review Ayon Sigma en NW-T DSD

  Inleiding InhoudDe trouwe Alpha-Audio lezer zal weten dat wij gecharmeerd zijn van Zwitserse audio. Dat er in buurland Oostenrijk ook interessante merken bestaan weten we wel, alleen hebben we er nog niet veel kunnen testen. We zijn dan ook blij dat we van het Oostenrijkse AYON een netwerk-transport (streaming bridge) en DAC kunnen beluisteren.  

  Synology DS115

  Review Synology DS115 NAS

  Inleiding InhoudWie graag met gemak wil streamen, zowel binnen als buiten het huis, komt eigenlijk automatisch uit bij een NAS. Natuurlijk helpen muziekservices, maar die werken niet altijd buiten Nederland. En het is niet altijd mogelijk met meerdere gebruikers tegelijk gebruik te maken van de account. Een NAS kent die beperkingen niet. Daarbij is het […]

  1 reactie

  Geef een reactie