Home Review: Bryston BDP-3 Digital Player

Review: Bryston BDP-3 Digital Player

5

Voordelen

  • Klank
  • Imaging
  • Design en afwerking
  • Prijs-kwaliteit

Nadelen

  • Spartaans ogende Manic Moose web interface
  • Geen wereldschokkende verschillen met de BDP-2

Prijs: € 4290

Klankbalans
Geluidsbeeld
Connectivity
Functionaliteit
Prijs
Bryston BDP-3 Digital Player

Techniek

Deze Bryston BDP-3 is gebaseerd op een custom versie van het NF9N Mini-ITX mainboard van Jetway. Dit betreft een ‘Long-Life Series’ mainboard is voorzien van een krachtige quad-core Celeron processor van Intel. Het werkgeheugen is ten opzichte van de BDP-2 verdubbeld en telt nu 8GB.

Waar de oude BDP-generatie het moest stellen met een flash-opslag voor het op Linux gebaseerde besturingssysteem, heeft de BDP-3 nu een Mini-SATA SSD drive. Deze drive heeft niet alleen een grotere opslagcapaciteit, maar is significant sneller. Niet alleen de drive is sneller, de hele machine is sneller.

Het voedingsboard toont grote overeenkomst met die van de BDP-2, maar is op componentniveau en in de indeling licht gewijzigd. We vinden bovendien een extra spoeltje en ontstoringscondensator op het nieuwe board. En verder? Verder is de machine technisch 100% identiek met de laatste generatie BDP-2’s. Deze laatsten werden, in tegenstelling tot de eerdere BDP-generaties, uitgeleverd met Brystons eigen Integrated Audio Device (IAD).

Af fabriek kunnen er nog een paar extra opties worden toegevoegd. Als interne drive voor de opslag van muziek kan worden gekozen voor een 2,5-inch harddisk van 2TB of een snelle 500 GB Solid State Drive. Ook kan er in de BDP-3 een interne 802.11n Wi-Fi interface worden gemonteerd. Toch liever Wi-Fi functionaliteit via een USB-dongle? Deze levert Bryston eveneens als optionele extra.

Een eerste blik intern

Voordat we de BDP-3 in gebruik nemen, plaatsen we nog snel even een 500GB SSD die we toch op de plank hadden liggen. Dit is bij de Bryston een eenvoudige handeling die door elke gebruiker met een klein beetje handigheid kan worden uitgevoerd. Nadat de tien schroeven van de plaatstalen deksel zijn verwijderd krijgt de gebruiker toegang tot de inbouwlocatie.

Bryston heeft de juiste schroefjes al in de behuizing opgenomen en enkel de moertjes hoeven te worden verwijderd om de SSD te kunnen monteren. Hierna is het slechts een kwestie van de SATA kabel inpluggen die al voor dit doel in de behuizing is opgenomen. Nu enkel nog de drive te formatteren via de Manic Moose web interface en dan is de BDP helemaal klaar voor gebruik.

5 REACTIES

  1. Mooie en uitgebreide review van een interessante streamer!
    Heb op basis van een analyse en wat buikgevoel voor de gelijk geprijsde Auralic Aries G2 gekozen. Had namelijk de indruk dat de USB uitgang (die het liefste wilde gebruiken) bij Bryston niet helemaal op het eerste plan stond en zie die indruk nu min of meer bevestigd.
    Ben desondanks erg benieuwd naar een vergelijking van beide apparaten dus mochten jullie nog eens in de gelegenheid zijn dan graag!

    • USB niet op het eerste plan? Dat lijkt me niet. Zeker niet gezien de inspanning van de fabrikant om een gescheiden USB-board toe te voegen om DAC’s met een Streamlength protocol te kunnen gebruiken. Via USB klinkt de BDP echt waanzinnig goed. De S/PDIF via het Bryston IAD-board alleen net even een nageldikte beter.

      • Precies dat door Bryston hoog geloofde IAD board (jitter reductie) geld niet voor de USB uit.
        Ook wat je schrijft over USB3 versus 2 en de suggestie om een jitterbug toe te passen snap ik niet helemaal.
        Laat onverlet dat het apparaat hemels zal klinken hoor! “Moest” alleen recent een keuze tussen de G2 en de BDP3 maken en gaf wat van mijn keuze criteria (en buikgevoel) weer.

  2. Ja, BDP’s zijn hele fijne streaming bridges. Manic Moose kan enorm veel als webinterface en ik ken ook geen uitgebreidere webinterfaces. Maar Manic Moose is niet echt intuïtief. Je moet er echt even aan wennen en daarna werkt het ook als een tierelier.

    DoP is ‘echt’ DSD, alleen verpakt in een PCM-stream. Ook ik was altijd in de veronderstelling dat de BDP-serie ‘native’ DSD uitstuurde. Maar blijkbaar dus niet. Bryston geeft ook aan begin 2018 met een firmware update te komen waarna de BDP-3 (BDP1 en 2 weet ik niet) native DSD uitstuurt tot DSD512.

  3. “Vooralsnog DSD over PCM (DoP).” Volgens mij klopt dit niet en wordt gewoon “echt” DSD afgespeeld (maar wellicht vergis ik me),
    Ik was de eerste die deze speler in Nederland had en ik moet zeggen nu deze dus al een tijd te hebben me totaal niet verveeld en zeker in verhouding tot andere spelers de beste blijft. Alhoewel mijn net aangeschafte A&K SP1000 ook erg goed klinkt.

    En!! Manic Moose is een van de betere interfaces die ik maar kan bedenken, veel beter dan menig andere interface.

×