web analytics

Review Bryston BDP-2 Digital Player

Voordelen

 • Klank
 • Ondersteuning

  Prijs/kwaliteit

Nadelen

 • Softwarematig te veel ‘techneutenlogica’
 • Niet voor digibeten
 • Te veel (instellings)mogelijkheden
  • Prijs: € 3850

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Configuratie
   Klank
   Prijs
   Bryston BDP-2

   Klank

   We hebben de BDP-2 getest in combinatie met de BDA-3 en dit duo heeft in twee verschillende sets gespeeld. In de eerste set, gecombineerd met een Bryston BP-20 voorversterker, een Bryston 4B eindversterker en MD2 beryllium speakers van Usher, spelen we de tracks van een door Bryston meegeleverde USB-stick; een grappige gadget uitgevoerd in de vorm van een goudstaaf. Het blijkt een kwestie van een paar klikken op de navigatiebuttons om de speler aan te zwengelen.

   Bryston BDP-2

   Al bij de eerste noten valt het ons op dat dit niet zomaar een speler is. De openheid en rust waarmee de BDP-2 de muziekstukken speelt is uitzonderlijk. Naar mate we de verschillende tracks beluisteren valt het ons op dat de high-res muziekbestanden substantieel beter klinken dan dat we dit met onze eigen NAD M50/51 en Pioneer N50 referentie streamers ervaren.

   Om met zoveel mogelijk bestandsformaten te kunnen testen, kiezen we vervolgens voor de luie aanpak en verbinden de BDP-2 doormiddel van een USB kabel die we voor het gemak maar even lenen van een werkloze USB printer. Gezien de BDP-2 uitsluitend wordt geleverd met een netspanningskabel, verwachten we dat u deze logica kunt volgen en in de praktijk misschien zelfs zult navolgen.

   DSD is nog geen commodity, maar we hebben gelukkig een paar DSD tracks weten te bemachtigen voor deze review. Het moet gezegd worden; de ambiance, dynamiek en het microdetail in deze tracks worden werkelijk fenomenaal weergegeven. Nu verwachten we niet dat u deze speler zult kopen om er uitsluitend DSD mee af te spelen, want de albums zijn nog maar mondjesmaat verkrijgbaar. Maar het kan, en dat is mooi.

   Tweede set

   Voor de derde test plaatsen we de combinatie in onze tweede set, bestaande uit een XP10 voorversterker van PassLabs, twee Ovation MA8.2 monoblokken van AVM en Sopra no.1 speakers van Focal. Als digitale connectie maken we gebruik van een 75 ohm BNC-kabel.

   Wederom vallen we van onze stoel wanneer we de eerste klanken van het album Metropolitain van Emmanuel (S)antorromana door de redactieruimte horen rollen. Letterlijk ‘rollen’, want de synergie tussen de Pass, Brystons, AVM’s en Focals blijkt optimaal. De focus is precies, alle instrumenten zijn exact aanwijsbaar en er ontstaat hoorbaar ‘ruimte’ tussen de verschillende instrumenten.

   Jaap Veenstra’s ervaring: Wat een sound! Wat een precisie en wat een neutraliteit. De Bryston BDP-2 speelt duidelijk hoorbaar op een hoger niveau dan de NAD M50. Met name vocalen springen er positief uit. Tevens valt de scheiding tussen instrumenten op. Echt een heerlijke ervaring: de set verdwijnt… de muziek staat.

   A-B vergelijk tussen cd-kwaliteit en highres kunnen we op de BDP-2 niet anders betitelen dan ‘schokkend’. Alsof het highres geluidsbeeld vergeleken met cd-kwaliteit tot de helft breder en dieper wordt. Zo hadden we dit nog niet eerder ervaren met onze eigen referentiespelers. In vergelijking met onze NAD M50 referentiespeler (die we kortstondig A-B wisselen met de BDP-2) bemerken we dat de Bryston een veel betere timing en een neutraler karakter heeft. In het laag, maar met name in het middengebied nemen we de wereld aan klankmatige verschillen waar.

   Gerelateerde berichten

   Review Bryston 7B eindversterker

   Klank Inhoud 1. Inleiding2. Techniek3. Connectiviteit4. Instellingen5. Functionaliteit6. BOT-17. High-res en DSD8. Klank9. Eindoordeel10. Specificaties Bryston BDP-2ReactiesRecentelijk heeft uw redacteur een pijnlijke relatiebreuk achter de rug. Ondanks het een schone breuk is zonder woorden of nare ruzies, heeft het wel gezorgd voor financiële zorgen en slapeloze nachten. De muziek was er gewoon helemaal uit. Wat […]

   Bryston B135 SST3

   Review Bryston B135 geïntegreerde versterker

   Klank Inhoud 1. Inleiding2. Techniek3. Connectiviteit4. Instellingen5. Functionaliteit6. BOT-17. High-res en DSD8. Klank9. Eindoordeel10. Specificaties Bryston BDP-2ReactiesIn de audiowereld is Bryston het equivalent van degelijk, stabiel en krachtig. Hebt u een Bryston dan is de kans groot dat uw kleinkinderen er ook nog mee kunnen (of gaan) spelen. Een Bryston never dies… Daar komt nog […]

   21 reacties

   1. Na een 4 tal weken ongeduldig wachten op de Bnc-rca kabel (chord Epic) en een week inspelen, kan ik zeggen dat de Alpha Audio tip zeer in dank aangenomen is. De Bdp 2 is echt indrukwekkend en werkt ontzettend verslavend. ;-)
    Ik heb wel een probleem met de bediening voor android, bij de mupeace app vragen ze ip-adressen wachtwoord enz., het lukt me gewoon niet. Met ipad en pc heb ik geen probleem .

    1. Dat klopt. Eens in de zoveel tijd wordt aan de BDP een ander IP adres toegekend door de router. Ik wil hier nog eens induiken, maar de tijd ontbreekt me helaas. Dus pas ik om de zoveel tijd het IP adres in Mupeace weer eens aan of gebruik ik de Manic Moose interface.

    1. De Hegel heeft, voor zover ik weet, een DSD DAC en DSD heeft een USB-connectie nodig om dit af te spelen. U kunt hiervoor prima een USB-kabel van Audioquest gebruiken. Hiermee hebben we zelf goede ervaringen.

     Indien u geen DSD materiaal heeft, zou ik zelf liever de S/PDIF connectie nemen. Deze klinkt ook bij de BDP-2 het best.

      1. De Hegel heeft geen BNC connector naar mijn weten en de Bryston wel. Dit betekent dat er inderdaad een 75 Ohmse BNC naar RCA kabel nodig is. Ik ken helaas niet alle kabels die worden verkocht. Zou soms wel handig zijn.

       Chord maakt uitstekende kabels, dus dat lijkt me een prima keuze.

        1. Ongetwijfeld. BubbleUPnP ondersteunt Qubuz en de BDP-serie is in te stellen als een DLNA speler. Heb zelf nooit geprobeerd om dit te doen, want ik werk met een iPhone en heb geen Qobuz account. Maar zie niet in waarom dit niet zou werken.

   2. Ik ben benieuwd hoe de geluidskwaliteit is tussen de Bryston en de Aurender streamers, ik wil een streamer kopen maar twijfel tussen deze 2. Beide zelf beluisteren is een moeilijke onderneming.

   3. Als ik het zo lees blijf ik toch liever bij mijn Nad M50 tenzij de Bryston klankmatig de M50 verpulverd en afkomt met een app en gebruiksgemak die Bluesound app waardig is.
    Heb je de Bryston ook getest met de M51 of M12 ?

    1. In mijn beleving speelt de Bryston op een veel hoger niveau dan de NAD. Het laag van de NAD is licht gekleurd, wat de indruk wekt ‘vol’ en ‘warm’ te klinken. Het middengebied van de NAD klinkt bovendien een stuk minder ‘open’ en minder ‘gelaagd’ dan de Bryston; de Bryston laat veel meer van de muziek horen.

     De NAD is echt een hele goede combinatie voor het geld, maar als ik de M50/M51 klankmatig vergelijk met de BDP2/BDA3 dan is de Bryston combi met afstand de winnaar.

   4. Is het niet typisch dat een apparaat van €3850 vertrouwt op standaard SATA kabels, in plaats van allerlei gefilterde hocus-pocus?

    Ik zou voor dit geld liever jullie audio-PC handleiding volgen. :)

   Geef een reactie