web analytics

Review Bryston BDP-2 Digital Player

Voordelen

 • Klank
 • Ondersteuning

  Prijs/kwaliteit

Nadelen

 • Softwarematig te veel ‘techneutenlogica’
 • Niet voor digibeten
 • Te veel (instellings)mogelijkheden
  • Prijs: € 3850

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Configuratie
   Klank
   Prijs
   Bryston BDP-2

   High-res en DSD

   De BDP-2 kan over de S/PDIF uitgangen overweg met een breed scala aan bestandsformaten. AIFF, FLAC, WAV, MP3, M4A en OGG. Woordbreedte van 16 tot 24 bits. Samplingfrequentie van 44.1kHz tot 192KHz.

   Tevens kan de BDP-2 overweg met sampling rates tot DSD-256, maar hierbij kunt u niet volstaan met een S/PDIF connectie. Wanneer u de BDP-2 heeft aangesloten via de S/PDIF uitgang, wordt de DSD-stream geconverteerd naar PCM formaat. Hierdoor kunt u de muziek wel afspelen, maar geniet u niet van de kwaliteitswinst van DSD. S/PDIF kan namelijk niet met dergelijk hoge bandbreedtes overweg.

   Wanneer u echter beschikt over een DSD-compliant DAC, zoals BDA-3 van Bryston, dan kunt u beide componenten met elkaar verbinden middels een USB kabel en van DSD genieten in de hoogste geluidskwaliteit. Het is wel belangrijk dat u de Bryston BDP-2 in het instellingsmenu via de web interface vertelt dat er een – in ons geval – BDA-3 DAC is aangesloten.

   Gerelateerde berichten

   NAD Master Series M12 M22 (8)

   Eerste Impressie NAD M12 en M22

   High-res en DSD Inhoud 1. Inleiding2. Techniek3. Connectiviteit4. Instellingen5. Functionaliteit6. BOT-17. High-res en DSD8. Klank9. Eindoordeel10. Specificaties Bryston BDP-2ReactiesDe Master Series… duidelijker kan het niet bij NAD. De Master Series zijn de parels van het van origine Britse merk. Tegenwoordig valt het merk onder het Canadese Lenbrook International. En dat heeft zo zijn voordelen…! Terug naar: […]

   Bryston 3B SST3

   Review Bryston 3B³

   High-res en DSD Inhoud 1. Inleiding2. Techniek3. Connectiviteit4. Instellingen5. Functionaliteit6. BOT-17. High-res en DSD8. Klank9. Eindoordeel10. Specificaties Bryston BDP-2ReactiesDe Canadese techneuten van Bryston hebben de Bryston versterkerlijn weer eens stevig onderhanden genomen. Ten opzichte van de SST2-generatie is er, naar zeggen, weer een flinke sprong voorwaarts geboekt. Maar, is de nieuwe cubed-lijn nu werkelijk zo […]

   21 reacties

   1. Na een 4 tal weken ongeduldig wachten op de Bnc-rca kabel (chord Epic) en een week inspelen, kan ik zeggen dat de Alpha Audio tip zeer in dank aangenomen is. De Bdp 2 is echt indrukwekkend en werkt ontzettend verslavend. ;-)
    Ik heb wel een probleem met de bediening voor android, bij de mupeace app vragen ze ip-adressen wachtwoord enz., het lukt me gewoon niet. Met ipad en pc heb ik geen probleem .

    1. Dat klopt. Eens in de zoveel tijd wordt aan de BDP een ander IP adres toegekend door de router. Ik wil hier nog eens induiken, maar de tijd ontbreekt me helaas. Dus pas ik om de zoveel tijd het IP adres in Mupeace weer eens aan of gebruik ik de Manic Moose interface.

    1. De Hegel heeft, voor zover ik weet, een DSD DAC en DSD heeft een USB-connectie nodig om dit af te spelen. U kunt hiervoor prima een USB-kabel van Audioquest gebruiken. Hiermee hebben we zelf goede ervaringen.

     Indien u geen DSD materiaal heeft, zou ik zelf liever de S/PDIF connectie nemen. Deze klinkt ook bij de BDP-2 het best.

      1. De Hegel heeft geen BNC connector naar mijn weten en de Bryston wel. Dit betekent dat er inderdaad een 75 Ohmse BNC naar RCA kabel nodig is. Ik ken helaas niet alle kabels die worden verkocht. Zou soms wel handig zijn.

       Chord maakt uitstekende kabels, dus dat lijkt me een prima keuze.

        1. Ongetwijfeld. BubbleUPnP ondersteunt Qubuz en de BDP-serie is in te stellen als een DLNA speler. Heb zelf nooit geprobeerd om dit te doen, want ik werk met een iPhone en heb geen Qobuz account. Maar zie niet in waarom dit niet zou werken.

   2. Ik ben benieuwd hoe de geluidskwaliteit is tussen de Bryston en de Aurender streamers, ik wil een streamer kopen maar twijfel tussen deze 2. Beide zelf beluisteren is een moeilijke onderneming.

   3. Als ik het zo lees blijf ik toch liever bij mijn Nad M50 tenzij de Bryston klankmatig de M50 verpulverd en afkomt met een app en gebruiksgemak die Bluesound app waardig is.
    Heb je de Bryston ook getest met de M51 of M12 ?

    1. In mijn beleving speelt de Bryston op een veel hoger niveau dan de NAD. Het laag van de NAD is licht gekleurd, wat de indruk wekt ‘vol’ en ‘warm’ te klinken. Het middengebied van de NAD klinkt bovendien een stuk minder ‘open’ en minder ‘gelaagd’ dan de Bryston; de Bryston laat veel meer van de muziek horen.

     De NAD is echt een hele goede combinatie voor het geld, maar als ik de M50/M51 klankmatig vergelijk met de BDP2/BDA3 dan is de Bryston combi met afstand de winnaar.

   4. Is het niet typisch dat een apparaat van €3850 vertrouwt op standaard SATA kabels, in plaats van allerlei gefilterde hocus-pocus?

    Ik zou voor dit geld liever jullie audio-PC handleiding volgen. :)

   Geef een reactie