web analytics

Review Bryston BDP-2 Digital Player

Prijs: € 3850

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Configuratie
Klank
Prijs
Bryston BDP-2

BOT-1

Tot slot is er een optionele optische drive leverbaar, de BOT-1, die direct aan de BDP-2 is te koppelen.  Met de BOT-1 kan uw oude cd-speler met pensioen en kunt u uw cd-collectie via de BOT-1 op de BDP-2 afspelen.

Maar wacht, hier houdt het niet op. De BOT-1 biedt u zelfs de mogelijkheid uw cd-collectie te rippen. Mocht u ervoor kiezen om een interne harddisk te (laten) monteren, dan kunt u uw geripte cd’s automatisch verliesloos door de Bryston BDP-2 opslaan. Niet alleen de speler, maar ook de cd-muziekcollectie kan daarna naar elders verhuizen.

De BOT-1 is, zoals we van dit merk zijn gewend, gebouwd als een tank, maar helaas treffen we hier totaal onverwacht een ‘cheapy’ externe voeding aan. De tekst op de onderzijde van de voedingsunit verraad de herkomst; “Made in China”. Hier schrikken we toch wel een beetje van, want voor een retailprijs van 1360 Euro verwachten we een voedingsunit die zich qua look en feel kan meten met de BOT-1. We spreken de hoop uit dat Bryston haar ‘bullitproof’ reputatie niet verliest door dergelijke inkooptechnische keuzes.

Gerelateerde berichten

Teufel Stereo L Speaker

Video Teufel Stereo L actieve netwerk-speaker

BOT-1 InhoudTeufel is inmiddels geen onbekende meer bij Alpha Audio. En ook onder de lezers niet. De Duitsers maken al jaren – decennia – betaalbare audio van prima kwaliteit. Een paar jaar terug hebben ze Raumfeld overgenomen. Een Duits bedrijf dat zich bezig hield met streaming audio. Tot voor kort was Raumfeld een apart merk […]

Synology DS1618-plus

Review Synology DS1618+ NAS

BOT-1 InhoudNAS is eng… onnodig… complex en duur. Toch? Nou… daar zijn wij het niet mee eens! NAS is handig, essentieel voor wie veel mediabestanden heeft en juist niet duur als u kijkt naar de abonnementen van online opslag en back-up diensten. Daarbij kunt u veel meer met een NAS dan alleen maar bestanden opslaan. […]

21 reacties

 1. Na een 4 tal weken ongeduldig wachten op de Bnc-rca kabel (chord Epic) en een week inspelen, kan ik zeggen dat de Alpha Audio tip zeer in dank aangenomen is. De Bdp 2 is echt indrukwekkend en werkt ontzettend verslavend. ;-)
  Ik heb wel een probleem met de bediening voor android, bij de mupeace app vragen ze ip-adressen wachtwoord enz., het lukt me gewoon niet. Met ipad en pc heb ik geen probleem .

  1. Dat klopt. Eens in de zoveel tijd wordt aan de BDP een ander IP adres toegekend door de router. Ik wil hier nog eens induiken, maar de tijd ontbreekt me helaas. Dus pas ik om de zoveel tijd het IP adres in Mupeace weer eens aan of gebruik ik de Manic Moose interface.

  1. De Hegel heeft, voor zover ik weet, een DSD DAC en DSD heeft een USB-connectie nodig om dit af te spelen. U kunt hiervoor prima een USB-kabel van Audioquest gebruiken. Hiermee hebben we zelf goede ervaringen.

   Indien u geen DSD materiaal heeft, zou ik zelf liever de S/PDIF connectie nemen. Deze klinkt ook bij de BDP-2 het best.

    1. De Hegel heeft geen BNC connector naar mijn weten en de Bryston wel. Dit betekent dat er inderdaad een 75 Ohmse BNC naar RCA kabel nodig is. Ik ken helaas niet alle kabels die worden verkocht. Zou soms wel handig zijn.

     Chord maakt uitstekende kabels, dus dat lijkt me een prima keuze.

      1. Ongetwijfeld. BubbleUPnP ondersteunt Qubuz en de BDP-serie is in te stellen als een DLNA speler. Heb zelf nooit geprobeerd om dit te doen, want ik werk met een iPhone en heb geen Qobuz account. Maar zie niet in waarom dit niet zou werken.

 2. Ik ben benieuwd hoe de geluidskwaliteit is tussen de Bryston en de Aurender streamers, ik wil een streamer kopen maar twijfel tussen deze 2. Beide zelf beluisteren is een moeilijke onderneming.

 3. Als ik het zo lees blijf ik toch liever bij mijn Nad M50 tenzij de Bryston klankmatig de M50 verpulverd en afkomt met een app en gebruiksgemak die Bluesound app waardig is.
  Heb je de Bryston ook getest met de M51 of M12 ?

  1. In mijn beleving speelt de Bryston op een veel hoger niveau dan de NAD. Het laag van de NAD is licht gekleurd, wat de indruk wekt ‘vol’ en ‘warm’ te klinken. Het middengebied van de NAD klinkt bovendien een stuk minder ‘open’ en minder ‘gelaagd’ dan de Bryston; de Bryston laat veel meer van de muziek horen.

   De NAD is echt een hele goede combinatie voor het geld, maar als ik de M50/M51 klankmatig vergelijk met de BDP2/BDA3 dan is de Bryston combi met afstand de winnaar.

 4. Is het niet typisch dat een apparaat van €3850 vertrouwt op standaard SATA kabels, in plaats van allerlei gefilterde hocus-pocus?

  Ik zou voor dit geld liever jullie audio-PC handleiding volgen. :)

Geef een reactie