web analytics

Review Bryston BDP-2 Digital Player

Prijs: € 3850

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Configuratie
Klank
Prijs
Bryston BDP-2

Connectiviteit

 

Bryston BDP-2

De Bryston BDP-2 is een ‘player’ of ‘transport’ en dit betekent dat er geen output stage is ingebouwd. Hiervoor dient de BDP-2 te worden aangesloten op een externe DAC. Hiervoor hebben we van Bryston de meest recente Bryston BDA-3 meegeleverd gekregen. Optisch een prachtig stel samen.

De BDP-2 is op afstand in en uit te schakelen. Hiervoor zijn er een trigger in- en uitgang opgenomen op het achterpaneel. Aan de linkerkant bevinden zich een tweetal RS232 poorten. Hiernaast is een blok opgenomen met twee RJ45 netwerkaansluitingen en een viertal USB poorten. Handig met het doorlussen naar een ander netwerkcomponent in de audioketen. Twee extra USB poorten zijn gesitueerd op het front paneel van de Bryston BDP-2. Hierop kan tevens een BOT-1 optische speler worden aangesloten. Maar hierover later meer.

Wanneer we de aansluitingen bekijken, krabben we ons al snel achter de oren. Want hoe sluiten we de player nu het slimst aan? Hoe zat het ook al weer… Er is een gebalanceerde AES/EBU aansluiting aanwezig, maar deze is qua uitstuur beperkt tot PCM (Pulse Code Modulatie) signaal. Ook vinden we een S/PDIF aansluiting, maar S/PDIF blijkt in PCM ongeschikt voor hogere bitrates. Bovendien vinden we enkel een uitgang in BNC formaat en de gebruikelijke RCA mogelijkheid ontbreekt. USB dan toch maar? Keuzes, keuzes.

Wanneer u kiest voor een coaxiale verbinding tussen de Bryston BDP-2 en de DAC, dan adviseren we u, indien dit mogelijk is, te kiezen voor BNC-connectors. Een dergelijke kabel heeft namelijk een constant impedantieverloop van 75 Ohm, ongeacht de lengte van de kabel. Dit is hoorbaar.

Gerelateerde berichten

Pink Faun

Streaming volgens Pink Faun: I2S!

Connectiviteit InhoudVIDEO – We zijn er op X-Fi al tegenaan gelopen: de nieuwe streamingoplossing van Pink Faun. Geen usb… geen spdif, maar I2S via een insteekkaart met hdmi-aansluitingen. Leuk bedacht! Maar dan moet je wel een complete serie hebben met producten. Dus pc, dacs en natuurlijk kabels. En dat is er. Wij nemen een kijkje […]

HEOS 5 en HEOS 7

User Review Heos 5 en Heos 7

Connectiviteit InhoudAl jaren heb ik een grote CD collectie (ruim 400 cd?s) in de woonkamer staan die ik bij gebrek aan beter moest afspelen op een DVD speler met het geluid over de TV. Zodra de gekozen CD was afgelopen moest er een andere uitgezocht worden. Uiteraard was het dan zoeken in de grote collectie […]

21 reacties

 1. Na een 4 tal weken ongeduldig wachten op de Bnc-rca kabel (chord Epic) en een week inspelen, kan ik zeggen dat de Alpha Audio tip zeer in dank aangenomen is. De Bdp 2 is echt indrukwekkend en werkt ontzettend verslavend. ;-)
  Ik heb wel een probleem met de bediening voor android, bij de mupeace app vragen ze ip-adressen wachtwoord enz., het lukt me gewoon niet. Met ipad en pc heb ik geen probleem .

  1. Dat klopt. Eens in de zoveel tijd wordt aan de BDP een ander IP adres toegekend door de router. Ik wil hier nog eens induiken, maar de tijd ontbreekt me helaas. Dus pas ik om de zoveel tijd het IP adres in Mupeace weer eens aan of gebruik ik de Manic Moose interface.

  1. De Hegel heeft, voor zover ik weet, een DSD DAC en DSD heeft een USB-connectie nodig om dit af te spelen. U kunt hiervoor prima een USB-kabel van Audioquest gebruiken. Hiermee hebben we zelf goede ervaringen.

   Indien u geen DSD materiaal heeft, zou ik zelf liever de S/PDIF connectie nemen. Deze klinkt ook bij de BDP-2 het best.

    1. De Hegel heeft geen BNC connector naar mijn weten en de Bryston wel. Dit betekent dat er inderdaad een 75 Ohmse BNC naar RCA kabel nodig is. Ik ken helaas niet alle kabels die worden verkocht. Zou soms wel handig zijn.

     Chord maakt uitstekende kabels, dus dat lijkt me een prima keuze.

      1. Ongetwijfeld. BubbleUPnP ondersteunt Qubuz en de BDP-serie is in te stellen als een DLNA speler. Heb zelf nooit geprobeerd om dit te doen, want ik werk met een iPhone en heb geen Qobuz account. Maar zie niet in waarom dit niet zou werken.

 2. Ik ben benieuwd hoe de geluidskwaliteit is tussen de Bryston en de Aurender streamers, ik wil een streamer kopen maar twijfel tussen deze 2. Beide zelf beluisteren is een moeilijke onderneming.

 3. Als ik het zo lees blijf ik toch liever bij mijn Nad M50 tenzij de Bryston klankmatig de M50 verpulverd en afkomt met een app en gebruiksgemak die Bluesound app waardig is.
  Heb je de Bryston ook getest met de M51 of M12 ?

  1. In mijn beleving speelt de Bryston op een veel hoger niveau dan de NAD. Het laag van de NAD is licht gekleurd, wat de indruk wekt ‘vol’ en ‘warm’ te klinken. Het middengebied van de NAD klinkt bovendien een stuk minder ‘open’ en minder ‘gelaagd’ dan de Bryston; de Bryston laat veel meer van de muziek horen.

   De NAD is echt een hele goede combinatie voor het geld, maar als ik de M50/M51 klankmatig vergelijk met de BDP2/BDA3 dan is de Bryston combi met afstand de winnaar.

 4. Is het niet typisch dat een apparaat van €3850 vertrouwt op standaard SATA kabels, in plaats van allerlei gefilterde hocus-pocus?

  Ik zou voor dit geld liever jullie audio-PC handleiding volgen. :)

Geef een reactie