web analytics

Review Bryston BDA-3.14 Renderer – DAC

Voordelen

 • DAC, streamer en preamp in een behuizing
 • De beste streaming oplossing denkbaar
 • Extreem veel inputs
 • 2 USB ingangen

Nadelen

 • Prijs is nog ietsje hoog
 • Geen volume knoppen op het front
 • Geen permanente level-indicatie
 • Prijs: € 4840

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Bryston BDP-3-14

  Inleiding

  Inhoud

  De Bryston BDA-3.14 is Bryston’s huidige referentie-DAC. Met zijn ingebouwde volumeregeling en veelvoud aan ingangen is hij bij uitstek geschikt om een centrale rol te spelen in een puur digitaal systeem. Waarom? Lees verder. 

  Laten we beginnen met de functie als voorversterker. Want dat is een opvallende. Op het strakke voorpaneel zijn er in eerste instantie geen aanwijzingen voor te vinden maar het volume kan op diverse manieren worden geregeld. De meest voor de hand liggende methode is middels de infrarood afstandsbediening maar het kan ook via het Bryston dashboard door verbinding te maken via een PC, Mac, telefoon of Tablet. En bij gebruik van Roon kan dit zelfs rechtstreeks vanuit de Roon-interface! Wanneer het volume wordt geregeld dan geven de input-selectie leds heel mooi en zelfs van een grote afstand duidelijk leesbaar het volumeniveau aan.

  Standaard is het volume bij inschakeling ingesteld op 50%. Dit is een verstandige veiligheidsfunctie die hartaanvallen en luidspreker-schade voorkomt, maar het is ook een functie die uw redacteur bij Wadia CD spelers en DACs indertijd vaak irriteerde. Gelukkig stelt de BDA-3.14 de gebruiker in staat om het opstart-niveau naar keuze te definiëren in het Bryston dashboard. Voor deze review hebben we het volume op 100% ingesteld om de DAC via een externe voorversterker te kunnen vergelijken met andere DA converters.

  Gerelateerde berichten

  Paradigm PW AMP

  Video Paradigm PW Amp

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Functionaliteit3. LuisterenReactiesWe hebben van Paradigm de PW Amp op de redactie gekregen. Een interessant apparaatje waar we al in Canada kennis mee hebben gemaakt. De PW Amp is een streamer op basis van DTS Play-Fi. Een relatief nieuw systeem waar alle fabrikanten mee aan de slag kunnen gaan. Kortom: verwacht meer […]

  ATC SCM 19

  Review ATC SCM19 V2 monitor luidspreker

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Functionaliteit3. LuisterenReactiesEr zijn zo van die luidsprekermerken die je eens in je leven gehoord moet hebben. Wij denken dan spontaan aan Wilson Audio, Raidho of YG Acoustics om er maar een paar te noemen. Een ander merk dat absoluut tot de top behoort is ATC (Acoustic Transducer Company). We hebben ze […]

  2 reacties

  1. Mooie review, erg positief. De 3.14 besteld inmiddels, ik ben benieuwd!
   De Auralic G2 heb ik aan de tand gevoeld maar ook de Moon 390. De 3.14 heeft naar mijn idee de muzikale magie van Auralic en de intuïtieve bediening van de Moon, ik denk dat ik hier erg blij van ga worden.

  Geef een reactie