web analytics

Review Bryston B135 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Zeer krachtige versterker
 • Strak en detailrijk
 • Degelijk gebouwd

Nadelen

 • Voortrap mist transparantie en betrokkenheid
 • (optionele) Dac-module achterhaald
 • Prijs: € 6000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Bryston B135 SST3

  De sound

  Inhoud

  We hebben de Bryston ruim een week kunnen proberen na een eerdere kennismaking. We hebben met en zonder de voortrap gespeeld – deze is namelijk te bypassen. Laten we maar direct met de deur in huis vallen: de voortrap is naar onze mening niet écht een spetterend mooi modelletje.

  Energie

  In alle setups horen we dat er weliswaar niets misgaat, maar wel dat er iets mist… energie… betrokkenheid. Die vonk die we zoeken als we luisteren naar muziek. Laten we dat eens toelichten.

  Op een bepaald moment zitten we naar de combinatie in de werkruimte te luisteren – Stenheim, Benchmark, Bryston – als we denken: “weet je wat… we zetten de Benchmark eens als voortrap in. Gewoon direct!” En ja hoor… BOEM… meer energie en openheid.

  Nu is het niet direct beter. Of preciezer. Maar we voelen wel meer muziek. We worden betrokken bij het stuk.

  Als we vervolgens de Dion Audio T92 buizentrap er tussen zetten, komt er nog wat ambiance en ruimte bij. Vocalen worden meer 3D en de ruimte in de muziek verspreidt zich beter. Een kracht van die vootrap… En dat maakt het geheel wel wat smeuïger dan direct de Bryston in. We horen bijvoorbeeld ook wat meer body bij akoestisch gitaar of vocaal werk.

  Het is niet zozeer dat de Bryston niet klopt… we missen alleen wat ‘sjeu’ in de voortrap van de B135.

  Bruut

  Maar die eindversterker is echt niets mis mee! Want als we even met de Benchmark de Dion ingaan en dan naar de Bryston op passthrough… wow. Wat een controle. Wat een definitie en wat een drive. Het is écht een heel mooi stukje eindversterker wat Bryston hier neer heeft gezet.

  Gerelateerde berichten

  Monitor Audio Gold 200

  Review Monitor Audio Gold 200

  De sound Inhoud 1. Inleiding2. De test set-up3. De sound4. Ons gevoelReactiesWie aan Monitor Audio denkt, denk aan de ribbon-tweeter. Het is echt een beetje hun ‘ding’. En niet gek: wie het goed implementeert, heeft een waanzinnig snelle, open en detailrijke speaker in het assortiment. De kunst is echter scherpte te voorkomen en een naadloze […]

  Review Definitive Technology D15 luidspreker

  De sound Inhoud 1. Inleiding2. De test set-up3. De sound4. Ons gevoelReactiesDefinitive Technology is niet direct een luidsprekermerk dat te binnen schiet als we u zullen vragen een top vijf van luidsprekermerken op te noemen. Het Amerikaanse merk is in 1990 opgericht en is nog steeds in privéhanden. Ze zijn overigens wel onderdeel van Sound […]

  2 reacties

  1. Mooi review.Ofschoon je altijd zelf moet luisteren kun je hier wat mee,er worden to the point zaken aangestipt,wat niet altijd gebeurt.Komt natuurlijk ook omdat je direkt vergelijkingmateriaal bij de hand hebt.Verheug me op verdere tests!

  Geef een reactie