Review Bryston B135 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Zeer krachtige versterker
 • Strak en detailrijk
 • Degelijk gebouwd

Nadelen

 • Voortrap mist transparantie en betrokkenheid
 • (optionele) Dac-module achterhaald
 • Prijs: € 6000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Bryston B135 SST3

  Inleiding

  Inhoud

  In de audiowereld is Bryston het equivalent van degelijk, stabiel en krachtig. Hebt u een Bryston dan is de kans groot dat uw kleinkinderen er ook nog mee kunnen (of gaan) spelen. Een Bryston never dies… Daar komt nog bij dat de recente generatie – SST3 – bijzonder goed klinkt. Niet voor niets spelen we in de referentieset met een 4B SST3. En de 3B SST3? ook een prachtig ding. De grote vraag is natuurlijk: hoe zit het met de geïntegreerde modellen? Niet iedereen wil een stapel apparaten, of kan dat zo maar even in huis halen. We pakken de B135 SST3 erbij. 

  De Bryston B135 SST3 is een evolutie op de SST2 en het grote broertje van de B60R. Met twee keer 135 watt in 8 Ohm en 180 watt in 4 Ohm is het geen flauwe versterker. Sterker nog: Bryston kennende moet het nagenoeg iedere speaker wel kunnen aansturen. Ook de lastige modellen. Daar moet de 30.000 uF capaciteit per kanaal ook wel een handje helpen (60.000 uF in totaal dus). De vraag is natuurlijk: gaat hij dat ook verfijnd doen?

  Een tank

  Het Canadese Bryston zet al decennia audiospullen in de schappen voor zowel pro als consument. Beide gebouwd als een tank. Dikke beplating, metalen knoppen en koelribben waarmee u bij wijze van spreken paardenhoeven mee kunt afvijlen. Gebouwd voor meer dan één een generatie zullen we maar zeggen.

  Deze B135 SST3 is geen uitzondering. Met 12 Kg schoon aan de haak is dit geen flauw apparaatje. En het gewicht komt niet van een loden plaat op de bodem, maar onder meer uit de dikke ringkernvoedingen: twee dikke voor de eindversterker – dual mono – en een kleinere voor de voortrap. U leest het goed: drie rinkernvoedingen.

  Over dual mono gesproken: meer dual mono dan dit gaat u niet snel tegenkomen. Zelfs de inputprint is compleet gescheiden. Dus geen linker en rechter ingang onder en boven, maar helemaal links en helemaal rechts. Bryston neemt dit soort zaken serieus.

  Analoog en digitaal

  De Bryston B135 is een zeer rechttoe rechtaan apparaat. Op het front gewoon een serie druktoetsen voor de ingangen en een grote draaiknop voor volume. Ow… als bonus nog balans, mute en natuurlijk power voor aan en uit.

  Nu is het wel mogelijk een dacprint toe te voegen. En voor vinylliefhebbers een phonostage. Nu hebben we wel vertrouwen in de phonotrap, maar de dacprint is oud… en gaat tot 24 / 96. Wij zouden hem laten liggen tot de nieuwe er is. Of gewoon een mooie, losse dac aanschaffen.

   
   

  2 reacties

  1. Mooi review.Ofschoon je altijd zelf moet luisteren kun je hier wat mee,er worden to the point zaken aangestipt,wat niet altijd gebeurt.Komt natuurlijk ook omdat je direkt vergelijkingmateriaal bij de hand hebt.Verheug me op verdere tests!

  Geef een antwoord