web analytics

Review Bryston 7B eindversterker

Voordelen

 • Robuuste looks van 19-inch versie
 • Kracht en souplesse
 • Geluidskwaliteit
 • Prijs-prestatie
 • 20 jaar overdraagbare garantie

Nadelen

 • Flinke investering
 • 17-inch versie mist de premium uitstraling
 • Prijs: € 14990

  Bouwkwaliteit
  Weergave
  Inzetbaarheid
  Prijs

  Einde van een tijdperk

  We hebben de Bryston 7B3 eindversterkers vele weken uitvoerig kunnen beluisteren en komen uiteindelijk tot een vervelende conclusie. Ondanks we oprecht fijne tijden met onze heerlijke 4B3 hebben beleefd, zijn we eigenlijk toe aan een volgende stap. De geluidskwaliteit is fenomenaal, maar bij deze grandioze 7B3 monoblokken vinden we echter dat kleine stukje aan extra beleving dat bij ons een vonk ontsteekt die het muzikale vlammetje weer doet herleven.

  De Bryston 7B3 maakt ons al bij de eerste noten intens gelukkig en stelt ons voor een moeilijke keuze. Houden we onze iconische ‘4’ en berusten we in het veilige bekende of investeren we in deze lucky number 7’s en sturen we onze geliefde ‘4’ met een brok in de keel naar onbekende oorden? We hebben gewikt en gewogen. Uiteraard nog meer geluisterd. Dit heeft echter niets aan de situatie kunnen veranderen. Het gevreesde moment is nu echt gekomen. Vaarwel trouwe Bryston 4B3. We zijn tot over onze oren verliefd op een opwindende tweeling. We wensen je heel veel geluk toe bij een nieuwe eigenaar. Wij zullen ons samenzijn blijvend koesteren in warme herinneringen.

  Beetje melodramatisch natuurlijk, maar laten we eerlijk zijn. De Bryston 4B3 is een uitzonderlijk goed presterende eindversterker en kunnen zonder twijfel stellen dat de Bryston 4B3 een van de beste allround stereo eindversterkers is in de prijsklasse tot zo’n tienduizend Euro. En dit geldt eigenlijk voor alle componenten van Bryston. Niet voor niets spelen vele redactieleden van Alpha Audio, maar ook wereldwijd bekende artiesten met een of meerdere componenten uit de Bryston stal.

  We hikken alleen een beetje tegen de investering aan en ten tijde van publicatie is dit toch een kleine 15k in echte Euro’s. Voor enkel de eindversterkers. Nu is het algemeen bekend dat wij hifi journalisten geen ruggengraat hebben als het om hifi apparatuur gaat; we maken sneller een keuze met ons hart dan dat ons beperkte brein kan volgen. Daarom leiden wij Alpha-mannen misschien ook wel zo’n gelukkig leven. Ondanks de financiële aderlating zijn we helemaal in extase en grijpen weer als vanouds het ene na het andere album uit de kast. Ja, met deze Bryston 7B3’s hebben we de muziek in ons leven teruggevonden en maken ons na een paar slapeloze nachtjes op voor een langdurige en vooral hechte relatie.

  Gerelateerde berichten

  Bowers Wilkins 803D3

  Review Bowers & Wilkins 803D3

  Einde van een tijdperk Inhoud 1. Inleiding2. Tweemaal vier is zeven3. Geluidskwaliteit4. Einde van een tijdperk5. Eindoordeel: Never change a winning team6. SpecificatiesReactiesLaat kenners een Bowers & Wilkins luidspreker tekenen en vermoedelijk komt er een model met een aparte kast voor de woofers en daar bovenop de kop voor de middentoner. En bovenop: het bekende […]

  Proceed PDP2 dac

  Einde van een tijdperk Inhoud 1. Inleiding2. Tweemaal vier is zeven3. Geluidskwaliteit4. Einde van een tijdperk5. Eindoordeel: Never change a winning team6. SpecificatiesReactiesWie naar de Amerikaanse maatschappij kijkt, zal één ding zeker opvallen: alles is groter. Auto’s, flatgebouwen, huizen, hamburgers, bekers Coca Cola, buiken en ook de HiFi-systemen. Wat moeten wij Nederlanders nu met producten […]

  1 reactie

  1. Proficiat! Mooie upgrade voor A-A lijkt mij.
   Trouwens wel bijzonder die garantievoorwaarde van Bryston.

   Zit ook op een setje eindbakken te wachten maar heb meer betaald voor minder.
   Minder vermogen en minder garantie. Misschien toch iets niet goed gedaan… :-)

  Geef een reactie