web analytics

Review Bryston 7B eindversterker

Prijs: € 14990

Bouwkwaliteit
Weergave
Inzetbaarheid
Prijs

Einde van een tijdperk

We hebben de Bryston 7B3 eindversterkers vele weken uitvoerig kunnen beluisteren en komen uiteindelijk tot een vervelende conclusie. Ondanks we oprecht fijne tijden met onze heerlijke 4B3 hebben beleefd, zijn we eigenlijk toe aan een volgende stap. De geluidskwaliteit is fenomenaal, maar bij deze grandioze 7B3 monoblokken vinden we echter dat kleine stukje aan extra beleving dat bij ons een vonk ontsteekt die het muzikale vlammetje weer doet herleven.

De Bryston 7B3 maakt ons al bij de eerste noten intens gelukkig en stelt ons voor een moeilijke keuze. Houden we onze iconische ‘4’ en berusten we in het veilige bekende of investeren we in deze lucky number 7’s en sturen we onze geliefde ‘4’ met een brok in de keel naar onbekende oorden? We hebben gewikt en gewogen. Uiteraard nog meer geluisterd. Dit heeft echter niets aan de situatie kunnen veranderen. Het gevreesde moment is nu echt gekomen. Vaarwel trouwe Bryston 4B3. We zijn tot over onze oren verliefd op een opwindende tweeling. We wensen je heel veel geluk toe bij een nieuwe eigenaar. Wij zullen ons samenzijn blijvend koesteren in warme herinneringen.

Beetje melodramatisch natuurlijk, maar laten we eerlijk zijn. De Bryston 4B3 is een uitzonderlijk goed presterende eindversterker en kunnen zonder twijfel stellen dat de Bryston 4B3 een van de beste allround stereo eindversterkers is in de prijsklasse tot zo’n tienduizend Euro. En dit geldt eigenlijk voor alle componenten van Bryston. Niet voor niets spelen vele redactieleden van Alpha Audio, maar ook wereldwijd bekende artiesten met een of meerdere componenten uit de Bryston stal.

We hikken alleen een beetje tegen de investering aan en ten tijde van publicatie is dit toch een kleine 15k in echte Euro’s. Voor enkel de eindversterkers. Nu is het algemeen bekend dat wij hifi journalisten geen ruggengraat hebben als het om hifi apparatuur gaat; we maken sneller een keuze met ons hart dan dat ons beperkte brein kan volgen. Daarom leiden wij Alpha-mannen misschien ook wel zo’n gelukkig leven. Ondanks de financiële aderlating zijn we helemaal in extase en grijpen weer als vanouds het ene na het andere album uit de kast. Ja, met deze Bryston 7B3’s hebben we de muziek in ons leven teruggevonden en maken ons na een paar slapeloze nachtjes op voor een langdurige en vooral hechte relatie.

Gerelateerde berichten

Introshot kabeltest

Multitest – vijf interlinks getest

Einde van een tijdperk InhoudNadat het Alpha-team recentelijk een bezoek heeft gebracht aan de Wisseloord studio’s vernamen we dat bekabeling een uiterst belangrijke schakel is in het gehele opnameproces. Maar over interlinks is al zoveel geschreven. Alles is al gezegd wat er gezegd moet worden. Het blijft een omstreden onderwerp waarbij de boodschappers en critici […]

Hegel H590

Review Hegel H590 geïntegreerde versterker

Einde van een tijdperk InhoudGeïntegreerde versterkers… slecht, toch? Want er wordt een voeding gedeeld. En er is allerhande straling… strooivelden en andere problemen. Kortom: mijden als de pest. Of is het toch wel anders anno 2019? We hebben al wat pareltjes in handen gehad van mooie merken. Denk aan AVM, Hegel of NAIM. Hoe zit […]

1 reactie

  1. Proficiat! Mooie upgrade voor A-A lijkt mij.
    Trouwens wel bijzonder die garantievoorwaarde van Bryston.

    Zit ook op een setje eindbakken te wachten maar heb meer betaald voor minder.
    Minder vermogen en minder garantie. Misschien toch iets niet goed gedaan… :-)

Geef een reactie