web analytics

Review Bryston 7B eindversterker

Prijs: € 14990

Bouwkwaliteit
Weergave
Inzetbaarheid
Prijs

Tweemaal vier is zeven

De 19-inch Bryston 7B3’s hebben een bredere heupmaat dan de onze eigen 17-inch 4B3. Hiermee ogen de Bryston 7B3 mono’s in onze beleving meer premium en meer robuust. Het enige echte verschil met de 4B3 is dat de dubbele power LED nu een enkele LED betreft en uiteraard toont het front trots de benaming 7B3. De achterzijde heeft, ten opzichte van de stereo 4B3, een uitgekleed achterpaneel.

We missen logischerwijze de schakelaar waarmee we de versterker in brug-modus kunnen schakelen en ontbreekt er een set ingangen plus luidspreker terminals. Het zijn immers monoblokken. Wel is de 7B3 voorzien van de gebruikelijke schakelbare gain (29 en 23dB) en van een omschakelbare RCA en XLR ingang. Tenslotte heeft de 7B3 eveneens een circuit-breaker en een montageblokje waarmee een remote-kabel kan worden aangesloten. Een handige feature bemerken we. Deze remote-kabel scheelt toch al snel heel wat lopen en bukken om de gehele keten telkens uit en aan te schakelen. Luisteren we via de headphones, dan schakelen de eindblokjes ook automatisch uit. Intern is de gelijkenis met de 4B3 ook treffend. De verschillen zitten hem vooral in de details.

De overeenkomsten met de ‘4’ gaan ver, want feitelijk is een Bryston 7B3 een permanent in bridge-mode geschakelde 4B3. Dit betekent grofweg dat een set 7B3’s ten opzichte van een 4B3 beschikt over een dubbele voedingscapaciteit, een dubbel aantal eindtransistors en een paar specifieke tweaks waardoor de 7B3 op een hoger niveau speelt dan een gebrugde Bryston 4B3. Afgezien van het vermogen is de 7B3 technisch vrijwel identiek aan de Bryston 4B3, zo ook de opgegeven specificaties.

Met de introductie van de inventieve “Salomie” inputstage, hebben Bryston eindversterkers een belangrijke transformatie ondergaan. Ten opzichte van eerdere generaties is de neutraliteit toegenomen, klinkt de Salomie-generatie veel geraffineerder en zijn de imaging eigenschappen aanzienlijk verbeterd. Vooral het realisme en het driedimensionale karakter waarmee de Salomie-generatie speelt is erg goed te noemen. Wilt u meer weten over de techniek in deze versterkergeneratie, dan kunt u hier doorklikken naar de reviews van de Bryston 3B3 en de 4B3. Hierin leggen we tot in detail uit hoe de ‘Salomie’ inputstage in elkaar steekt.

We reviewen deze Bryston 7B3 eindversterkers in combinatie met de BP26 voorversterker en MPS2 powersupply, een BCD-3 cd-speler en de BDP-3/BDA-3 streamer/DAC combinatie uit de stal van Bryston. De gebalanceerd uitgevoerde TPR interlinks zijn afkomstig van Grimm, de luidsprekerbekabeling en netspanningskabels zijn de Boaacoustic Silver Actinum BP-001 en de Boaacoustic Oxygen HF-009 van JIB.

Gerelateerde berichten

Alpine PartyPlug (2)

Review Alpine PartyPlug

Tweemaal vier is zeven InhoudGaat u weleens naar een concert waarbij u na afloop continu een vervelende pieptoon hoort? Pas hiermee op, want uw oren zijn in dat geval vanwege het harde geluid een tijdje overbelast geweest. Geluidstechnici houden bij optredens helaas nog altijd te weinig rekening met de gezondheid van uw oren. Om gehoorbeschadiging […]

AVI S21 voorversterker

Tweemaal vier is zeven InhoudAVI is Brits: écht Brits wel te verstaan. En daar pronkt het merk behoorlijk mee. Neem een kijkje op de site en het staat bol van reclame over hoe het productengamma tot stand komt. Vaak is het echter zo dat de luidst schreeuwende, het minst presteert. Bevestigt of ontkracht AVI deze […]

1 reactie

  1. Proficiat! Mooie upgrade voor A-A lijkt mij.
    Trouwens wel bijzonder die garantievoorwaarde van Bryston.

    Zit ook op een setje eindbakken te wachten maar heb meer betaald voor minder.
    Minder vermogen en minder garantie. Misschien toch iets niet goed gedaan… :-)

Geef een reactie