web analytics

Review Bryston 7B eindversterker

Voordelen

 • Robuuste looks van 19-inch versie
 • Kracht en souplesse
 • Geluidskwaliteit
 • Prijs-prestatie
 • 20 jaar overdraagbare garantie

Nadelen

 • Flinke investering
 • 17-inch versie mist de premium uitstraling
 • Prijs: € 14990

  Bouwkwaliteit
  Weergave
  Inzetbaarheid
  Prijs

  Inleiding

  Recentelijk heeft uw redacteur een pijnlijke relatiebreuk achter de rug. Ondanks het een schone breuk is zonder woorden of nare ruzies, heeft het wel gezorgd voor financiële zorgen en slapeloze nachten. De muziek was er gewoon helemaal uit. Wat de Bryston 7B3 eindversterkers hiermee te maken hebben en wat hierbij de rol van de oer-Hollandse stroopwafel is geweest, leggen we graag aan u uit.

  Het leven van een hifi journalist kan soms een vreemde wending nemen. Soms zelfs meerdere wendingen achter elkaar waardoor een turbulenter karakter aan de situatie kan worden toegeschreven. Het is allemaal niet erg en de kleerscheuren vallen uiteindelijk reuze mee. Geloven we. Wat is er nu aan de hand? Uw redacteur heeft onlangs een nare scheiding achter de rug en scheiden, geloof ons, doet pijn. Mede hierom is het een tijdje stil geweest rondom ondergetekende. Het gevoel van vertrouwen moest worden herwonnen en de muziek in het leven moest kost wat kost worden teruggevonden. Waar heeft het zo verschrikkelijk mis kunnen gaan en waarom is een kleverige wafeltje de oorzaak geweest van dit alles? Laten we vooral beginnen bij het begin.

  Vrijdagmorgen

  Het kan bij een redactie zomaar gebeuren dat er op een goede vrijdagmorgen ‘out of the blue’ een importeur aanklopt voor een kopje koffie. En de importeur in kwestie komt niet zelden in het gezelschap van een pakje stroopwafels. Onder het genot van dit kleverige lekkernij wordt doorgaans een breed scala aan onderwerpen besproken. Recent betrof een van de onderwerpen onze trouwe Bryston 4B3 (spreek uit als: vier-bee Cubed). Ondanks we zeker in onze nopjes zijn met de ‘4’ vragen we ons al enige tijd af hoe deze zich verhoudt met de overige Bryston versterker line-up en brengen dit ter sprake. Hierop stelt de importeur ons voor eens een Bryston 14B3 te reviewen. En dit is natuurlijk gevaarlijk op meerdere fronten.

  Aangezien een 14B3 door het hoge gewicht niet ideaal is voor de gesteldheid van onze weke ruggengraat, stellen we voor om twee 7B3 monoblokken te reviewen. De importeur stemt hiermee in. Aangezien de importeur deze niet op voorraad heeft liggen, moeten deze in Canada worden besteld. Zo gezegd en zo gedaan. Een paar weken later komt de importeur vergezeld van een Canadese tweeling (en een pakje stroopwafels) de redactieruimte inlopen. Niet veel later belanden we in een schaamteloze uitpak-frenzy.

  Gerelateerde berichten

  For the Record - Mart Smeets

  Review Mart Smeets – For the Record

  Inleiding InhoudMart Smeets, geboren als Martinus Jan Smeets, 11 januari 1947 te Arnhem. Iedereen kent Mart Smeets natuurlijk van Studio Sport. Logisch: sinds het begin der tijden, 1974, is hij het gezicht van Studio Sport. Al 38 jaren lang brengt hij jaarlijks een maand lang verslag van de Tour de France. Dat doet hij met deskundig […]

  Metrum Acoustics Flint

  Video Metrum Acoustics Flint d/a-converter

  Inleiding InhoudMetrum is in bijzonder rap tempo de line-up aan het uitbreiden. Na de Adagio is nog de Amethyst, Jade, Onyx en de Ambre gekomen. Nu zien we de Flint: een mini-dac op basis van de inmiddels toch wel befaamde Transient-dacs van Metrum. Chips waar andere – high-end – fabrikanten ook graag gebruik van gaan […]

  1 reactie

  1. Proficiat! Mooie upgrade voor A-A lijkt mij.
   Trouwens wel bijzonder die garantievoorwaarde van Bryston.

   Zit ook op een setje eindbakken te wachten maar heb meer betaald voor minder.
   Minder vermogen en minder garantie. Misschien toch iets niet goed gedaan… :-)

  Geef een reactie