web analytics

Review: Bryston 4B3 – De Nieuwe Referentie

Prijs: € 6390

Klank
Inzetbaarheid
Bouwwijze
Prijs

Looks

Looks

4b3-front

Nadat we de Bryston 4B3 op zijn voorlopige plek hebben getild, nemen we eens de tijd om hem goed te bekijken. De gelijkenis met de 3B3 en eerdere generaties is, zoals we van deze fabrikant gewend zijn, treffend. Ja, dit is weer een echte Bryston.

Zo op het eerste oog lijkt het allemaal grotendeels hetzelfde, maar toch hebben we hier te maken met een zeer progressieve uiterlijke verandering. De laatste designtrends uit Cupertino hebben blijkbaar ook de Canadezen bereikt. In navolging op de zwarte, veelal van beugels voorziene en eenvoudig vormgegeven geborsteld-aluminium frontjes van de eerdere Brystons (sinds 1976) heeft onze 4B3 een – jawel – zilveren en geglaspareld front. Zonder beugels. Dit geeft de 4B een meer ‘feminine’ uitstraling van een niet nader te noemen Californisch bedrijf en we weten niet of we dit prefereren boven een glanzende geborstelde look. Het oogt een beetje… trendy? Even wennen bij een fabrikant die al jaren verkondigt de geluidskwaliteit prioriteit te geven boven de ‘looks’.

Opmerkelijk verhaal, want de Canadezen zijn namelijk een beetje de Groningers van Noord-Amerika. Als het allemaal werkt zoals het moet werken, dan vinden ze het al snel goed. Nuchter volkje; gewoon hard werken en niet te veel gezeur. Vooral niet te veel franje en opsmuk. (Uw redacteur met Groningse export-roots mag dit best zeggen).

In de Bryston fabriek worden de producten nog geheel met de hand geassembleerd. (Foto’s: Bryston, Canada)

Gerelateerde berichten

HRT Music Streamer Pro

Looks InhoudWe hebben al eerder producten van HRT ? High Resolution Technologies ? besproken. De Music Streamer en Music Streamer + zijn mooie producten voor muziekliefhebbers die graag meer muziek uit hun notebook of htpc halen. Nu is de Pro aan de beurt: een high-end usb-dac met gebalanceerde uitgangen.

Teufel Ultima 40 MK3

Review Teufel Ultima 40 MK3 luidspreker

Looks InhoudWie Teufel zegt, zegt in feite direct Ultima 40. Deze vloerstaander is écht een bestseller. En terecht: u haalt véél luidspreker in huis voor een heel redelijk bedrag. Inmiddels zijn de Duitsers bij de derde revisie aanbeland. Een model dat zowel in technisch als in optisch opzicht is aangepakt. Is het beter geworden? Wij […]

5 reacties

  1. Deze versterker heeft de klank van een high-end buizenversterker maar dan zonder de (gewaardeerde) vervorming en deze tank (degelijk gebouwd) heeft 20 jaar (overdraagbare) garantie. En die is zeker weten niet overdreven, mijn Quad 606 (1986 toen 5000 gld) werkt nog, Maar ook hier heeft de tijd niet stil gestaan, bij de eerste thuiscomputer sprak men over kb geheugen, in de smartphone zit Giga Bytes. Heb deze versterker nooit gehoord, maar de bezoekers van deze site, moeten zich realiseren dat deze versterker niet voor niets als referentie versterker gebruikt wordt. Als het financieel haalbaar is, dan is het verstandig om niet verder te zoeken. Er zijn duurdere maar beslist geen beter klinkende versterkers. Cijfers vergelijken heeft niets met geluid te maken.

Geef een reactie