web analytics

Review: Bryston 4B3 – De Nieuwe Referentie

Voordelen

 • Klankeigenschappen
 • Controle en stabiliteit
 • Krachtig sublaag
 • Detail en microdetail
 • Garantietermijn van 20 jaar
 • Prijs/kwaliteit

Nadelen

 • Optisch te trendy?
 • Verslavend…
 • Toch wel een stevige prijs in echte Euro’s.
 • Prijs: € 6390

  Klank
  Inzetbaarheid
  Bouwwijze
  Prijs

  Looks

  Looks

  4b3-front

  Nadat we de Bryston 4B3 op zijn voorlopige plek hebben getild, nemen we eens de tijd om hem goed te bekijken. De gelijkenis met de 3B3 en eerdere generaties is, zoals we van deze fabrikant gewend zijn, treffend. Ja, dit is weer een echte Bryston.

  Zo op het eerste oog lijkt het allemaal grotendeels hetzelfde, maar toch hebben we hier te maken met een zeer progressieve uiterlijke verandering. De laatste designtrends uit Cupertino hebben blijkbaar ook de Canadezen bereikt. In navolging op de zwarte, veelal van beugels voorziene en eenvoudig vormgegeven geborsteld-aluminium frontjes van de eerdere Brystons (sinds 1976) heeft onze 4B3 een – jawel – zilveren en geglaspareld front. Zonder beugels. Dit geeft de 4B een meer ‘feminine’ uitstraling van een niet nader te noemen Californisch bedrijf en we weten niet of we dit prefereren boven een glanzende geborstelde look. Het oogt een beetje… trendy? Even wennen bij een fabrikant die al jaren verkondigt de geluidskwaliteit prioriteit te geven boven de ‘looks’.

  Opmerkelijk verhaal, want de Canadezen zijn namelijk een beetje de Groningers van Noord-Amerika. Als het allemaal werkt zoals het moet werken, dan vinden ze het al snel goed. Nuchter volkje; gewoon hard werken en niet te veel gezeur. Vooral niet te veel franje en opsmuk. (Uw redacteur met Groningse export-roots mag dit best zeggen).

  In de Bryston fabriek worden de producten nog geheel met de hand geassembleerd. (Foto’s: Bryston, Canada)

  5 reacties

  1. Deze versterker heeft de klank van een high-end buizenversterker maar dan zonder de (gewaardeerde) vervorming en deze tank (degelijk gebouwd) heeft 20 jaar (overdraagbare) garantie. En die is zeker weten niet overdreven, mijn Quad 606 (1986 toen 5000 gld) werkt nog, Maar ook hier heeft de tijd niet stil gestaan, bij de eerste thuiscomputer sprak men over kb geheugen, in de smartphone zit Giga Bytes. Heb deze versterker nooit gehoord, maar de bezoekers van deze site, moeten zich realiseren dat deze versterker niet voor niets als referentie versterker gebruikt wordt. Als het financieel haalbaar is, dan is het verstandig om niet verder te zoeken. Er zijn duurdere maar beslist geen beter klinkende versterkers. Cijfers vergelijken heeft niets met geluid te maken.

  Geef een antwoord