web analytics

Review Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Voordelen

 • Eenvoud
 • Beleving
 • Volwassen klank
 • Solide gemaakt

Nadelen

 • Prijs
 • Klankkleur niet aan te passen
 • Alleen in zwart
  • Prijs: € 699

   Bouwkwaliteit
   Mogelijkheden
   Geluid
   Prijs

   Inleiding

   De Bowers & Wilkins Zeppelin is een all-in-one speaker systeem die niet zo een-twee-drie in een hokje te plaatsen is. De Zeppelin beantwoordde al bij de introductie in 2007 aan de behoefte naar mooie, intuïtief werkende en vooral kwalitatief goede producten. Sinds de introductie heeft de fabrikant niet stilgezeten en heeft het succesvolle concept verder doorontwikkeld. Alpha-Audio test de nieuwe Zeppelin Wireless in de praktijk.

   Er zijn diverse spelers in de markt die de afgelopen jaren vergelijkbare systemen hebben geïntroduceerd. Het merendeel in mono. Bowers & Wilkins volgt hier haar eigen pad. Natuurlijk heeft de fabrikant feilloos in de gaten dat je voor de juiste beleving niet naar mono wilt luisteren. We zitten immers in het stereotijdperk en daar hoort een waardige stereo oplossing bij. Inclusief de geluidskwaliteit die past bij een high-end merk als Bowers & Wilkins.

   Uitpakken

   ‘Beleving’ is waar het vandaag de dag allemaal om draait. En dat begint al bij de verpakking. Clean met een chique look & feel. Tijdens het uitpakken valt op dat Bowers & Wilkins voor de minimalistische aanpak gaat. Dit spaart niet alleen het milieu, maar het overstelpt de gebruiker niet met onnodige informatie. Het gaat immers om het product, niet om de bundel papier. Slechts een quickstart guide, een garantiekaart, een aanbieding van Society of Sound en… een prachtige brochure voor vervolgaankopen. Beleving, daar draait het om. Bowers & Wilkins heeft dit goed begrepen.

   Design

   Het design van de Zeppelin is, de modelnaam verraadt het al, ontworpen in de vorm van een Zeppelin. Nu betekent dit niet dat de Zeppelin is gevuld met waterstofgas. De unit is namelijk loodzwaar. En minder explosief, al wordt dit door sommige (onvrijwillige) medeluisteraars tijdens de praktijktest nogal eens betwist.

   Uiterlijk is er niet veel om van in verwarring te raken. Aan de voorzijde een tweetal aanraakgevoelige sensors en LED die heel mooi zijn verwerkt in de uitstulping onderaan het ovale lichaam. Aan de bovenzijde treffen we een drietal toetsen aan voor het volume en pauze/afspelen. Deze zijn relatief groot en duidelijk voelbaar wanneer je met je vingertoppen over de satijnzwarte achterzijde streelt. Hier gelijk een nadeel. Wanneer je deze knoppen vaker gebruikt, zal er zich snel een glimmende zwarte plek aftekenen.

   Behalve de vrij masculiene kleur (zwart), is de vormgeving organisch en meer feminiene. Eigenlijk schreeuwt dit product in stilte om in verschillende opvallende kleuren te worden geleverd. Om hem beter te kunnen matchen in het interieur, of gewoon om een statement te maken. Een stukje extra beleving. Mag best.

   Gerelateerde berichten

   Vakantiegeld Challenge Alpha

   Alpha Audio Vakantie Challenge – Hoeveel Hifi voor 1500 euro?

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De techniek3. Installatie4. Bediening5. Bluetooth laat zijn tanden zien6. Klank7. Multiroom8. Wish listReactiesHet vakantiegeld is uitbetaald. Wat te doen? Nou… wij weten wel wat! Een nieuw systeem! Alpha stapt met drie man sterk de Klubben Flagship store in Amsterdam binnen… bewapend met een ‘vakantiecamera’, een bak kennis en de lust om […]

   Paradigm PW AMP

   Review Paradigm PW Amp

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De techniek3. Installatie4. Bediening5. Bluetooth laat zijn tanden zien6. Klank7. Multiroom8. Wish listReactiesNu nog met een nieuw multiroom audiosysteem komen, vereist lef. En enorm veel doorzettingsvermogen. Want feit is: gebruikers die nu op zoek zijn, zullen niet zomaar voor iets nieuws gaan kiezen. Die kiezen voor veilig, vertrouwd en stabiel. Toch […]

   Geef een reactie