web analytics

Review Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Voordelen

 • Eenvoud
 • Beleving
 • Volwassen klank
 • Solide gemaakt

Nadelen

 • Prijs
 • Klankkleur niet aan te passen
 • Alleen in zwart
 • Prijs: € 699

  Bouwkwaliteit
  Mogelijkheden
  Geluid
  Prijs

  Inleiding

  De Bowers & Wilkins Zeppelin is een all-in-one speaker systeem die niet zo een-twee-drie in een hokje te plaatsen is. De Zeppelin beantwoordde al bij de introductie in 2007 aan de behoefte naar mooie, intuïtief werkende en vooral kwalitatief goede producten. Sinds de introductie heeft de fabrikant niet stilgezeten en heeft het succesvolle concept verder doorontwikkeld. Alpha-Audio test de nieuwe Zeppelin Wireless in de praktijk.

  Er zijn diverse spelers in de markt die de afgelopen jaren vergelijkbare systemen hebben geïntroduceerd. Het merendeel in mono. Bowers & Wilkins volgt hier haar eigen pad. Natuurlijk heeft de fabrikant feilloos in de gaten dat je voor de juiste beleving niet naar mono wilt luisteren. We zitten immers in het stereotijdperk en daar hoort een waardige stereo oplossing bij. Inclusief de geluidskwaliteit die past bij een high-end merk als Bowers & Wilkins.

  Uitpakken

  ‘Beleving’ is waar het vandaag de dag allemaal om draait. En dat begint al bij de verpakking. Clean met een chique look & feel. Tijdens het uitpakken valt op dat Bowers & Wilkins voor de minimalistische aanpak gaat. Dit spaart niet alleen het milieu, maar het overstelpt de gebruiker niet met onnodige informatie. Het gaat immers om het product, niet om de bundel papier. Slechts een quickstart guide, een garantiekaart, een aanbieding van Society of Sound en… een prachtige brochure voor vervolgaankopen. Beleving, daar draait het om. Bowers & Wilkins heeft dit goed begrepen.

  Design

  Het design van de Zeppelin is, de modelnaam verraadt het al, ontworpen in de vorm van een Zeppelin. Nu betekent dit niet dat de Zeppelin is gevuld met waterstofgas. De unit is namelijk loodzwaar. En minder explosief, al wordt dit door sommige (onvrijwillige) medeluisteraars tijdens de praktijktest nogal eens betwist.

  Uiterlijk is er niet veel om van in verwarring te raken. Aan de voorzijde een tweetal aanraakgevoelige sensors en LED die heel mooi zijn verwerkt in de uitstulping onderaan het ovale lichaam. Aan de bovenzijde treffen we een drietal toetsen aan voor het volume en pauze/afspelen. Deze zijn relatief groot en duidelijk voelbaar wanneer je met je vingertoppen over de satijnzwarte achterzijde streelt. Hier gelijk een nadeel. Wanneer je deze knoppen vaker gebruikt, zal er zich snel een glimmende zwarte plek aftekenen.

  Behalve de vrij masculiene kleur (zwart), is de vormgeving organisch en meer feminiene. Eigenlijk schreeuwt dit product in stilte om in verschillende opvallende kleuren te worden geleverd. Om hem beter te kunnen matchen in het interieur, of gewoon om een statement te maken. Een stukje extra beleving. Mag best.

  Gerelateerde berichten

  Bowers Wilkins P3 hoofdtelefoon

  Review Bowers & Wilkins P3 hoofdtelefoon

  Inleiding InhoudZe gaan vol voor de ‘nieuwe media’. Dat hebben we in Londen al gehoord. De Zeppelin, MM1, C5 en P5 zijn het bewijs. Nu is het de beurt aan de P3: de kleine versie van de P5. Is het een geval ‘klein maar fijn’… of kan je de P3 beter laten liggen en direct […]

  Bowers & Wilkins 802D3

  Inleiding InhoudOnlangs heeft Bowers & Wilkins de totaal nieuw ontwikkelde 802D3 geïntroduceerd. Het voormalige topmodel is op 868 punten herzien waardoor het eindresultaat moet leiden tot een compromisloze en ‘s werelds best klinkende speaker. Gewapend met onze muziekcollectie verifiëren we graag de claim van deze in 1966 opgerichte fabrikant. We schuiven de heftig zware Bowers & […]

  Geef een reactie