web analytics

Review Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon

Voordelen

 • Zit fijn
 • Goede accuduur
 • NC is instelbaar

Nadelen

 • Zonder NC minder strak
  • Prijs: € 399

   Bouwkwaliteit
   Comfort
   Weergave
   Prijs
   Bowers Wilkins PX

   Conclusie

   De Bowers & Wilkins PX is een prima aanvulling op het gamma van de Britten. De PX zet een innovatief concept neer door noise cancelling te koppelen aan een drietal profielen die via de app te regelen zijn. Het concept is interessant en daarbij werkt het ook nog.

   De klank van de PX is zonder twijfel Bowers & Wilkins. Gul, rijk en gemakkelijk in het gehoor. Wie kiest voor noise cancelling zal horen dat het impact heeft op het geluid. Bij Office niet zozeer, maar city en flight wel. Echter: wat hebt u liever: rust met muziek of herrie?

   Specificaties

   Inhoud

   TypeGesloten, dynamisch
   Bereik10 Hz – 20 kHz
   Impedantie22 Ohm
   Vervorming<0,3% bij 1 kHz
   InputsAnaloog en BT (Inclusief AptX HD)
   Noise CancellingJa, inclusief app en profielen
   Gewicht335 gram
   Prijs399

   Gerelateerde berichten

   Sennheiser Ambeo Soundbar

   Review Sennheiser Ambeo soundbar

   Specificaties Inhoud 1. Inleiding2. Comfort3. De sound4. Metingen5. SpecificatiesReactiesEnige tijd geleden schreven we al vrij uitgebreid over de introductie van de Ambeo soundbar van Sennheiser. We beluisterden deze in het hoofdkwartier van Sennheiser en we waren onder de indruk. Nu zijn demo’s altijd anders dan wanneer we een audiosysteem thuis of in de studio beluisteren. […]

   Edifier R1850DB

   Review Edifier R1850DB

   Specificaties Inhoud 1. Inleiding2. Comfort3. De sound4. Metingen5. SpecificatiesReactiesActieve speakers maken de laatste jaren grote sier. Dit fenomeen uit de professionele audiowereld begint meer en meer zijn weg te vinden naar het reguliere circuit. Denk aan Kef, Kii, Grimm en Dutch & Dutch. In een heel andere prijsklasse hebben we het Chinese Edifier. In onze niet […]

   2 reacties

   1. Ik snap niet waarom er zo’n grote markt is voor noise cancelling hoofdtelefoons.
    Doe mij maar een p7: goedkoper, kliknt beter hoef niet op te laden met enige nadeel is dat er een kabel aan zit.

    Ik denk dat een factor is dat er geen uitstekende opties voor gesloten hooftelefoons op de markt zijn (als je een open model wilt dan moet een teleurgestelde met de HD600 nog geboren worden). bestaat er een geweldig klinkende goed isolerende lage inpedantie comfortabele hoofdtelefoon tussen 300 en 600 euro?
    Als ik de reviews lees dan zijn meeste mensen het alleen eens over OPPO PM3 waar ik niet verliefd op werd en shure 1540 die veel mensen niet “direct”(sorry voor mijn gebrekkige audiofielische woordenschat) genoeg vinden een waar over ik bij innerfidelity las dat geluid verslechterd bij hogere volume, wat ik ook heb ervaren toen bas een van de drivers eextra trillingen liet horen.

    1. Ik ben sinds kort één van de eerste eigenaren in NL van een PX. Noise cancelling was voor mij geen doel, maar is wel handig in een aantal situaties: in een open kantoortuin, bij werken onderweg (hotel/restaurant) of voor die ene keer dat ik met trein/vliegtuig reis.

     Afgelopen vijf jaar heb ik tal van hoofdtelefoons gehad en geluisterd. Ook de P7 wireless, die ik nog voor de introductie van de PX heb verkocht.

     Inmiddels is de PX ingespeeld en ben ik erg onder de indruk van de prijs/kwaliteitverhouding. Iedere hoofdtelefoon is in feite een compromis, maar de PX sluit op dit moment het beste aan bij mijn smaak en mijn wensen:

     – Te gebruiken met mijn iPhone 7 (MP3 320 klinkt echt goed)
     – Dankzij ingebouwde versterker voldoende volume en dynamiek
     – Relatief compact en plat op te bergen in mijn laptoptas
     – Ruimtelijkere soundstage dan P7W
     – Betere scheiding instrumenten dan P7W
     – Beter midden (o.a. stemmen) dan P7W
     – Premium afwerking (geen plastic zoals Sony/Bose)
     – Beter comfort (P7 had vrij harde hoofdband)
     – Zeer goede allrounder (95% van mijn muziek klinkt goed)

     Noise cancelling is altijd een compromis, maar B&W heeft hier goed werk geleverd, waarbij je als gebruiker zelf de keuze hebt in het balanceren tussen middel en kwaal.

     Tot slot klinkt deze PX nieuw uit de doos niet overtuigend. Minimaal één acculading inspelen (rond de 22 uur) of bij een dealer luisteren naar een ingespeelde PX .

   Geef een reactie