Review Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon

Voordelen

 • Zit fijn
 • Goede accuduur
 • NC is instelbaar

Nadelen

 • Zonder NC minder strak
 • Bowers Wilkins PX

  Inleiding

  Noise Cancelling is hot. Of dat nu ligt aan het feit dat onze levens drukker en hectischer worden – en we daardoor af en toe toe zijn aan rust – of aan het gevoel dat de mensheid wat ‘egoïstischer’ wordt… dat staat open voor discussie. Maar feit is: we zien meer en meer modellen met slimme truuks om omgevingsgeluid buiten te sluiten. Ook Bowers & Wilkins is in die wereld gestapt. Maak kennis met de Bowers & Wilkins PX.

  Het kan best lekker zijn: even afgesloten. Even ‘cocoonen’ terwijl je muziek luistert. Of wat te denken van een lange vlucht. Je kan ofwel oordopjes indoen, of natuurlijk een hoofdtelefoon opzetten met NC: noise cancelling. Dat laatste heeft als voordeel dat je ook nog kan genieten van een muziekje. Heerlijk.

  Bowers & Wilkins PX

  De PX van Bowers & Wilkins staat naast de P5 en P7 Wireless. Het is dus geen directe vervanger. Al is de prijs van de P7 wireless wel gelijk. Maar… hoewel de P5 en P7 wireless draadloos hun signaal binnen kunnen halen, hebben ze geen noise cancelling. Het zijn gewoonweg draadloze modellen. Zonder actieve ruisonderdrukking. Waarom dan niet direct gaan voor de PX? Immers… je krijgt wat extra’s erbij!

  Nou… de markt voor modellen met actieve ruisonderdrukking is toch anders dan de markt voor ‘audiofiele’ hoofdtelefoons. Noise Cancelling en geluidskwaliteit gaat vaak niet zo lekker samen. Hoe meer ruis onderdrukt moet worden, hoe meer muziek er weggefilterd wordt. Logisch: er wordt een antigolf gemaakt om het geluid weg te nemen. Deze antigolven gaan door de muziek heen. En dat zorgt weer voor een vermindering van resolutie. Details. Verfijning…

  En wat als je de NC uitzet? Ja, in principe moet het effect dan compleet weg zijn. Maar je speelt nog steeds door een dsp heen. En wellicht is het een en ander ín de hoofdtelefoon wel afgestemd op het gebruik van NC. Hierover later meer in de metingen.

  Gerelateerde berichten

  Review Sennheiser HDVD 800

  Sennheiser heeft een paar jaar terug – in 2009 – de HD800 op de markt gezet. Een prachtige koptelefoon. Maar zonder ‘partner’ om hem aan te sturen. En zoals dat vaak gaat in het leven: met z’n tweeën kan je meer dan alleen. Kortom: er moest een HDVD800 komen om het geheel compleet te maken. […]

  Denon Music Maniac AH-MM400

  Review Denon AH-MM400 hoofdtelefoon

  Wie aan een hoofdtelefoon denkt, denk vrijwel direct aan Beats, Shure of wellicht Ultimate Ears of Sony. Maar niet aan Denon. Toch heeft het merk een uitermate grote collectie ‘Music Maniacs’. Wij testen een pittig modelletje: de MM400: 429 euro aan hoofdtelefoon. 

  Review iFi iCAN en iTUBE

  We hebben nog maar net de iDSD getest en hier staat alweer de recensie van de iFi iCAN en iTUBE. Tsja… als je een hele serie hebt liggen, gaat dat zo. Wij vinden het niet erg, want het zijn geinige apparaatjes, die iFi’s. We bekijken nu de hoofdtelefoonversterker: de iCAN. En laten ook even proeven […]

  2 reacties

  1. Ik snap niet waarom er zo’n grote markt is voor noise cancelling hoofdtelefoons.
   Doe mij maar een p7: goedkoper, kliknt beter hoef niet op te laden met enige nadeel is dat er een kabel aan zit.

   Ik denk dat een factor is dat er geen uitstekende opties voor gesloten hooftelefoons op de markt zijn (als je een open model wilt dan moet een teleurgestelde met de HD600 nog geboren worden). bestaat er een geweldig klinkende goed isolerende lage inpedantie comfortabele hoofdtelefoon tussen 300 en 600 euro?
   Als ik de reviews lees dan zijn meeste mensen het alleen eens over OPPO PM3 waar ik niet verliefd op werd en shure 1540 die veel mensen niet “direct”(sorry voor mijn gebrekkige audiofielische woordenschat) genoeg vinden een waar over ik bij innerfidelity las dat geluid verslechterd bij hogere volume, wat ik ook heb ervaren toen bas een van de drivers eextra trillingen liet horen.

   1. Ik ben sinds kort één van de eerste eigenaren in NL van een PX. Noise cancelling was voor mij geen doel, maar is wel handig in een aantal situaties: in een open kantoortuin, bij werken onderweg (hotel/restaurant) of voor die ene keer dat ik met trein/vliegtuig reis.

    Afgelopen vijf jaar heb ik tal van hoofdtelefoons gehad en geluisterd. Ook de P7 wireless, die ik nog voor de introductie van de PX heb verkocht.

    Inmiddels is de PX ingespeeld en ben ik erg onder de indruk van de prijs/kwaliteitverhouding. Iedere hoofdtelefoon is in feite een compromis, maar de PX sluit op dit moment het beste aan bij mijn smaak en mijn wensen:

    – Te gebruiken met mijn iPhone 7 (MP3 320 klinkt echt goed)
    – Dankzij ingebouwde versterker voldoende volume en dynamiek
    – Relatief compact en plat op te bergen in mijn laptoptas
    – Ruimtelijkere soundstage dan P7W
    – Betere scheiding instrumenten dan P7W
    – Beter midden (o.a. stemmen) dan P7W
    – Premium afwerking (geen plastic zoals Sony/Bose)
    – Beter comfort (P7 had vrij harde hoofdband)
    – Zeer goede allrounder (95% van mijn muziek klinkt goed)

    Noise cancelling is altijd een compromis, maar B&W heeft hier goed werk geleverd, waarbij je als gebruiker zelf de keuze hebt in het balanceren tussen middel en kwaal.

    Tot slot klinkt deze PX nieuw uit de doos niet overtuigend. Minimaal één acculading inspelen (rond de 22 uur) of bij een dealer luisteren naar een ingespeelde PX .

  Geef een reactie

  Ga verder met deze blogpost:

  Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

  Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon