web analytics

Review Bowers & Wilkins P7 Wireless

Voordelen

 • Hoogwaardige Bluetooth-techniek
 • Goed en storingsvrij bereik
 • Goede geluidskwaliteit Bluetoothverbinding
 • Gebruiksgemak

Nadelen

 • Handleiding mist paragraaf over kabel
 • Prijs: € 399

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  B&WP7Wireless

  Conclusie

  Met de Bowers & Wilkins P7 Wireless hebt u Best Of Both Worlds, om maar eens een nummer van Robert Palmer te citeren. De uitmuntende kwaliteit audio die de bekabelde P7 al had is nu uitgebreid met een draadloze functie die we in deze kwaliteit nog niet hebben gehoord bij hoofdtelefoons. Ja, er is compressie bij Bluetooth maar op een of andere manier is dat door Bowers & Wilkins zo goed gecompenseerd dat u dat niet snel als storend zult ervaren. Pas wanneer u de kabel aansluit hoort u het verschil. En dat u met de P7 zowel bekabeld als draadloos van hoge kwaliteit audio kunt genieten, is wat dit toestel bijzonder maakt.

  Blauwtand

  Inhoud

  We waren al enthousiast over de verbindingskwaliteit van de Bluetooth-functie. Hoe zit het dan met de klank? Bluetooth betekent immers altijd compressie. Welnu, de klank is zonder meer in orde. We hebben de indruk dat Bowers & Wilkins met behulp van DSP (digitale signaalverwerking) heeft geprobeerd om de negatieve effecten van Bluetooth-compressie te verminderen en dat lukt heel aardig.

  Lekker!

  De eerste indruk bij het inschakelen van de draadloze functie is “wow, dat klinkt goed”. Pas als we een goede A/B vergelijking opzetten met de bekabelde P7 horen we de verschillen. Draadloos levert de P7 Wireless in qua ruimtelijkheid, focussering en dynamiek. Het is alsof B&W bij Bluetooth een soort slimme loudness en compressie toepast om onze oren tevreden te stellen. Onderweg was dat prima te doen; we hebben geen moment gedacht dat het Bluetooth-geluid tegenviel. Pas als we de kabel aansloten en er rustig voor gingen zitten, was het verschil duidelijk hoorbaar.

  De P7 Wireless geeft in ieder geval het fijnste draadloos muziek weer van de Bluetooth hoofdtelefoons die we tot nu toe hebben getest en ook qua bereik en bedieningsgemak scoort deze functie hoge ogen.

  Gerelateerde berichten

  Sony MDR-EX700LP

  Blauwtand Inhoud 1. Inleiding2. Zoek de verschillen3. Lekker4. BlauwtandReactiesSony heeft een nieuw juweeltje voor kritische muzieklliefhebbers: de EX700LP hoofdtelefoon. Een pure high-end in-ear hoofdtelefoon die niets verbloemd. Een goede bron is dus wel een vereiste! Post navigationTerug naar: Inleiding

  Teufel Mute

  Review Teufel Mute hoofdtelefoon

  Blauwtand Inhoud 1. Inleiding2. Zoek de verschillen3. Lekker4. BlauwtandReactiesZouden de duivelse Duitsers van Teufel ons weer verrassen? We zijn nog aan het bijkomen van de indruk die de Ultima 40 Active vloerstaanders achterlieten als we weer een klein doosje uit Berlijn binnen krijgen. De Teufel MUTE. een over-ear hoofdtelefoon met noise cancelling en een prijskaartje […]

  8 reacties

  1. Het ontvangstbereik van de koptelefoon wordt natuurlijk sterk beinvloed door het uitgaande signaal van de verzender…toch?

   Zelf heb ik de AKG845 bt en de Teufel mute bt in huis om de verschillen te kunnen testen.
   Mijn lichte voorkeur gaat uit naar de AKG daar deze in mijn optiek toch een ruimer geluid geeft t.o.v. de teufel. Het zijn beide gesloten koptelefoons.
   Daarnaast zit de AKG lekkerder op het hoofd…maar dat is vaak persoonlijk. De Teufel valt zeker niet van je hoofd, al ga je op je kop staan…Teufel heeft ook ANC wat ook zo weer zijn voordelen heeft.

   Bereik van de AKG getest op de hifi show in Alkmaar….80 meter zonder obstakels no problem…thuis kan ik gewoon naar zolder lopen zonder noemenswaardige onderbreking…

   Heeft iemand toevallig ervaring met Yamaha versterkers? Ik overweeg een yamaha rn 402 of 604 aan te schaffen waarbij er ook de mogelijkheid is om draadloos te luisterrn via een koptelefoon….bluetooth out fubctie derhalve….

     1. Over de bluetooth en airplay-kwaliteit schrijft collega Harro het volgende: “Geluidskwaliteit via Bluetooth overdracht en via Airplay werken vlekkeloos maar de kwaliteit van het geluid laat te wensen over. Het geheel klinkt minder breed en dynamisch. Dit is echter inherent aan de technologie. Het is wel een prima manier om snel en eenvoudig muziek te streamen.”

      1. Wederom bedank voor je reactie, echter waar het mij omgaat is het uitgaande signaal richting bluetooth device zoals bijvoorbeeld een actieve speaker of koptelefoon….of “lullen” we nu gewoon langs elkaar heen…

   1. Jazeker, de P9 staat in de planning om te reviewen! Als u de review van de Sony muziekspeler en hoofdtelefoon (gisteren gepubliceerd) erbij neemt, kunt u al iets lezen over onze ervaringen met de P9.

  Geef een reactie