web analytics

Review Bowers & Wilkins P7 Wireless

Voordelen

 • Hoogwaardige Bluetooth-techniek
 • Goed en storingsvrij bereik
 • Goede geluidskwaliteit Bluetoothverbinding
 • Gebruiksgemak

Nadelen

 • Handleiding mist paragraaf over kabel
 • Prijs: € 399

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  B&WP7Wireless

  Lekker

  Dit uitgebreide verhaal over de testopstelling vervolgen we met een vrij korte conclusie; de P7 Wireless met kabel klinkt nog steeds lekker! We hebben eigenlijk niets toe te voegen aan de bevindingen in de test uit 2013. Er komt een heerlijk open en losse klank uit de P7. Over-ear, gesloten hoofdtelefoons kunnen wel eens een opgesloten gevoel geven. Dat ligt niet alleen aan de klankeigenschappen. Ook draagcomfort, pasvorm en gebruikte materialen dragen bij aan het karakter van een hoofdtelefoon.

  De ruimtelijke afbeelding van de P7 is prima; afhankelijk van de kwaliteit van de opname horen we duidelijke verschillen in ruimtelijkheid en plaatsing van de instrumenten en soundscapes. Een favoriete test-track is bijvoorbeeld “Mooie Dag” van het album Blauwe Ruis door Bløf. Gemasterd door Sander van der Heide in de Wisseloord Studio’s is dit een voorbeeld hoe je popmuziek kan masteren met voldoende dynamiek en expressie zonder dat daarvoor een overdosis compressie en loudness nodig is. We hebben dit nummer al vele tientallen, misschien wel honderden keren gehoord en het blijft boeien omdat er, afhankelijk van het audiosysteem, steeds andere klanktexturen gaan opvallen.

  Mooie Dag

  Luisterend op de P7 Wireless naar Mooie Dag zijn dat de effecten op synthesizer of gitaar die een steeds wisselende laag vormen bij coupletten en refrein. Op een hoofdtelefoon worden deze heel anders neergezet dan bij luidsprekers. Naarmate we een stapje hoger gingen in kwaliteit van de DAC/versterkers, kwam deze gelaagdheid nog sterker naar voren. De P7 liet de verschillen mooi horen, ondanks het dunne kabeltje.

  Middenweg

  In vergelijking met de Meze 99 Classics en de Oppo PM-3 is de P7 klankmatig een mooie middenweg. Een iets warme klankkleur maar niet zo warm en donker als de Meze en ook mooi transparant. Iets minder dan de magnaplanar PM-3 maar dat zijn echt nuanceverschillen.

  Wat u ervoor terugkrijgt is een punch in het laag die de Oppo niet heeft. En wat is het toch fijn om zo naar muziek te kunnen luisteren. We waren zonder moeite een uur aan het spelen met verschillende headsets, versterkers, DAC’s. En plezier, daar gaat het tenslotte om, nietwaar?

  Gerelateerde berichten

  Bowers Wilkins 702 S2 (

  Review Bowers & Wilkins 702 S2

  Lekker Inhoud 1. Inleiding2. Zoek de verschillen3. Lekker4. BlauwtandReactiesEind vorig jaar heeft Bowers & Wilkins de nieuwe 700-serie geïntroduceerd. Een compleet nieuwe lijn als opvolger van de CM-serie. Nu zijn de typenummers die we nu voorgeschoteld krijgen niet nieuw, want de 700-serie heeft eerder bestaan. Namelijk begin jaren 2000. Als opvolger heeft Bowers met de […]

  Denon Music Maniac AH-MM400

  Review Denon AH-MM400 hoofdtelefoon

  Lekker Inhoud 1. Inleiding2. Zoek de verschillen3. Lekker4. BlauwtandReactiesWie aan een hoofdtelefoon denkt, denk vrijwel direct aan Beats, Shure of wellicht Ultimate Ears of Sony. Maar niet aan Denon. Toch heeft het merk een uitermate grote collectie ‘Music Maniacs’. Wij testen een pittig modelletje: de MM400: 429 euro aan hoofdtelefoon.  Terug naar: Inleiding

  8 reacties

  1. Het ontvangstbereik van de koptelefoon wordt natuurlijk sterk beinvloed door het uitgaande signaal van de verzender…toch?

   Zelf heb ik de AKG845 bt en de Teufel mute bt in huis om de verschillen te kunnen testen.
   Mijn lichte voorkeur gaat uit naar de AKG daar deze in mijn optiek toch een ruimer geluid geeft t.o.v. de teufel. Het zijn beide gesloten koptelefoons.
   Daarnaast zit de AKG lekkerder op het hoofd…maar dat is vaak persoonlijk. De Teufel valt zeker niet van je hoofd, al ga je op je kop staan…Teufel heeft ook ANC wat ook zo weer zijn voordelen heeft.

   Bereik van de AKG getest op de hifi show in Alkmaar….80 meter zonder obstakels no problem…thuis kan ik gewoon naar zolder lopen zonder noemenswaardige onderbreking…

   Heeft iemand toevallig ervaring met Yamaha versterkers? Ik overweeg een yamaha rn 402 of 604 aan te schaffen waarbij er ook de mogelijkheid is om draadloos te luisterrn via een koptelefoon….bluetooth out fubctie derhalve….

     1. Over de bluetooth en airplay-kwaliteit schrijft collega Harro het volgende: “Geluidskwaliteit via Bluetooth overdracht en via Airplay werken vlekkeloos maar de kwaliteit van het geluid laat te wensen over. Het geheel klinkt minder breed en dynamisch. Dit is echter inherent aan de technologie. Het is wel een prima manier om snel en eenvoudig muziek te streamen.”

      1. Wederom bedank voor je reactie, echter waar het mij omgaat is het uitgaande signaal richting bluetooth device zoals bijvoorbeeld een actieve speaker of koptelefoon….of “lullen” we nu gewoon langs elkaar heen…

   1. Jazeker, de P9 staat in de planning om te reviewen! Als u de review van de Sony muziekspeler en hoofdtelefoon (gisteren gepubliceerd) erbij neemt, kunt u al iets lezen over onze ervaringen met de P9.

  Geef een reactie