web analytics

Review Bowers & Wilkins P7 Wireless

Voordelen

 • Hoogwaardige Bluetooth-techniek
 • Goed en storingsvrij bereik
 • Goede geluidskwaliteit Bluetoothverbinding
 • Gebruiksgemak

Nadelen

 • Handleiding mist paragraaf over kabel
 • Prijs: € 399

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  B&WP7Wireless

  Zoek de verschillen

  Inhoud

  De Bluetooth-functie van de P7 Wireless werkt erg goed; we hebben tijdens de testperiode geen enkele keer een storing of signaaluitval meegemaakt en ook het bereik is boven verwachting. Het signaal gaat door muren en vloeren heen, en we hebben regelmatig op meer dan 10 meter binnenshuis een uitstekende ontvangst gehouden. Ook de batterijduur is uitstekend. Meer dan 12 uur is makkelijk haalbaar en een lege accu is in ongeveer een uur weer helemaal up and running. Qua gewicht is de P7 Wireless slechts 30 gram zwaarder dan de P7; dat is een te verwaarlozen verschil.

  Kabeltje erin

  Wanneer u de hoofdtelefoonkabel op de P7 Wireless aansluit wordt de draadloze functie vanzelf uitgeschakeld. De volumebediening werkt dan ook niet meer. Aan de hoofdtelefoonkant zorgt een  speciale 2,5 mm stereoplug voor de verbinding. Het is dan ook niet mogelijk een betere kwaliteit kabel op de P7 aan te sluiten. We vinden deze kabel, in vergelijking met de P7 die we in 2013 testten, nogal dun en fragiel en vragen ons af of dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

  En dan hebben we nog een Consumentenbond-achtig dingetje; er zijn drie boekjes meegeleverd met de P7 Wireless, maar nergens vonden we een handleiding die aangeeft hoe u de bijgeleverde kabel op de  hoofdtelefoon aansluit. U moet daarvoor een oorschelp eraf halen en u ziet een kleine kabelgoot waarin de aansluitplug past. Dat moet je maar net weten; wij zien de gemiddelde P7 Wireless-koper niet zo snel een oorschelp eraf trekken (die zit redelijk stevig vast).

  De testopstelling

  Voor deze review vergelijken we de P7 Wireless met een aantal hoofdtelefoons, zoals de Oppo PM-3, De Meze 99 Classics en de Teufel MUTE (review volgt). Dit zijn alle drie gesloten, over –ear systemen. De Bluetooth functie testen we op de iPhone 5s en op een iMac 27”. Als muziekbron spelen we vanaf een Synology NAS DS 214Play, en als muziekspeler DS Play op mobiele apparatuur. Op de iMac spelen we muziek af met de VOX muziekspeler.

  Als hoofdtelefoonversterker hebben we deze keer een bijzonder exemplaar in huis, namelijk de Acus Stage Pre6. Voor de band waar uw redacteur in speelt zijn we op zoek naar een monitormixer voor zang en akoestische instrumenten en de Pre6 is een van de opties, waarbij een eigenschap is de hoge kwaliteit van de voorversterkers en van de hoofdtelefoonversterker. Dit is een krachtig klasse A-exemplaar en dat is ook te voelen aan de warmte-ontwikkeling van het apparaat.

  Lekkere keten

  De audioketen ziet er dan als volgt uit: vanaf de Synology NAS gaat het digitale signaal naar de Weiss DAC2 met streamingmodule. Het analoge signaal gaat via XLR uit naar de stereo lijningang van de Acus Stage Pre6. Als signaalkabel tussen streamer/DAC en mengtafel gebruiken we de VOVOX Sonorus Direct S XLR. Als vergelijking hebben we gebruik gemaakt van de Audioquest Dragonfly Red en de Oppo HA-2 DAC/hoofdtelefoonversterker.

  Gerelateerde berichten

  Phonos Windows Phone 3

  Review Phonos – Sonos App voor Windows Phone

  Zoek de verschillen Inhoud 1. Inleiding2. Zoek de verschillen3. Lekker4. BlauwtandReactiesSonos is een bijzonder gebruiksvriendelijk streaming audio multi room systeem. Het is inmiddels breed geaccepteerd door consumenten. Mede door de bijzonder goede apps die smartphones omtoveren in een afstandsbediening. Sonos heeft apps voor Android en Apple. De twee meest gebruikte smartphone besturingssystemen. Windows Phone is […]

  dali-epicon-2-focal-sopra-1-bowers-805d3-1

  Triple test: DALI, Focal, Bowers & Wilkins

  Zoek de verschillen Inhoud 1. Inleiding2. Zoek de verschillen3. Lekker4. BlauwtandReactiesEen tijdje terug kregen we een lezersverzoekje: zet de Focal Sopra No1 eens naast de Bowers & Wilkins 805D3 en de DALI Epicon 2. Goed idee! We klimmen de telefoon in en vragen wat mooie spullen aan om deze test fatsoenlijk uit te voeren. En […]

  8 reacties

  1. Het ontvangstbereik van de koptelefoon wordt natuurlijk sterk beinvloed door het uitgaande signaal van de verzender…toch?

   Zelf heb ik de AKG845 bt en de Teufel mute bt in huis om de verschillen te kunnen testen.
   Mijn lichte voorkeur gaat uit naar de AKG daar deze in mijn optiek toch een ruimer geluid geeft t.o.v. de teufel. Het zijn beide gesloten koptelefoons.
   Daarnaast zit de AKG lekkerder op het hoofd…maar dat is vaak persoonlijk. De Teufel valt zeker niet van je hoofd, al ga je op je kop staan…Teufel heeft ook ANC wat ook zo weer zijn voordelen heeft.

   Bereik van de AKG getest op de hifi show in Alkmaar….80 meter zonder obstakels no problem…thuis kan ik gewoon naar zolder lopen zonder noemenswaardige onderbreking…

   Heeft iemand toevallig ervaring met Yamaha versterkers? Ik overweeg een yamaha rn 402 of 604 aan te schaffen waarbij er ook de mogelijkheid is om draadloos te luisterrn via een koptelefoon….bluetooth out fubctie derhalve….

     1. Over de bluetooth en airplay-kwaliteit schrijft collega Harro het volgende: “Geluidskwaliteit via Bluetooth overdracht en via Airplay werken vlekkeloos maar de kwaliteit van het geluid laat te wensen over. Het geheel klinkt minder breed en dynamisch. Dit is echter inherent aan de technologie. Het is wel een prima manier om snel en eenvoudig muziek te streamen.”

      1. Wederom bedank voor je reactie, echter waar het mij omgaat is het uitgaande signaal richting bluetooth device zoals bijvoorbeeld een actieve speaker of koptelefoon….of “lullen” we nu gewoon langs elkaar heen…

   1. Jazeker, de P9 staat in de planning om te reviewen! Als u de review van de Sony muziekspeler en hoofdtelefoon (gisteren gepubliceerd) erbij neemt, kunt u al iets lezen over onze ervaringen met de P9.

  Geef een reactie