Review Bowers & Wilkins P7 Wireless

Voordelen

  • Hoogwaardige Bluetooth-techniek
  • Goed en storingsvrij bereik
  • Goede geluidskwaliteit Bluetoothverbinding
  • Gebruiksgemak

Nadelen

  • Handleiding mist paragraaf over kabel
  • Prijs: € 399

    Bouwkwaliteit
    Inzetbaarheid
    Weergave
    Prijs
    B&WP7Wireless

    Inleiding

    Inhoud

    We hebben de Bowers & Wilkins P7 al eerder getest op Alpha-Audio. En wel in 2013. Eind vorig  jaar introduceerde Bowers & Wilkins de P7 Wireless. Over de Bowers & Wilkins P7 waren we al zeer te spreken; zowel  in de metingen als de luistertests scoorde deze hoog. Hoe zit het met zijn broertje zonder draad: de Bowers & Wilkins P7 Wireless? 

    We krijgen de Bowers & Wilkins P7 Wireless nieuw uit de doos. En ja: dat betekent dat we hem even moeten inspelen. Dat was bij de bekabelde versie ook zo. Na 200 uur aan de martelbank klinkt de P7 Wireless al een heel stuk beter: weg zijn het ‘kartonnen’ geluid, de stroefheid en het zompige mid-laag.

    De Bowers & Wilkins P7 is namelijk veel meer een ear-speaker dan een conventionele hoofdtelefoon die tegenwoordig veelal zijn uitgerust met mylar-drivers. De P7 heeft échte units van 40 mm. En die moeten nu eenmaal inspelen voor ze optimaal presteren. Noblesse oblige, zoals de Engelsen dat zeggen.

    Knopjes

    Het enige waarin de oude en nieuwe Bowers & Wilkins P7 Wireless van elkaar verschillen zijn knopjes aan de oorschelp voor het aan- en uitzetten van Bluetooth, en voor volumeregeling/start-stop. Gebleven zijn de magnetisch afneembare oorschelpen en de fraaie grille die de speakers afschermt. Deze hebben nu echt een functie want met of zonder draad, de P7 Wireless blijft het doen.

    Na het inspelen beginnen we met de draadloze functie. Met de knop aan de onderkant van de rechter oorschelp zetten we Bluetooth aan. Verbinden met de iPhone 5s en met een Android telefoon gaat moeiteloos; een pingel-geluidje geeft aan dat er verbinding is en de knipperlichtjes op de headset gaan uit. Dat laatste vinden we wel prettig; er zijn ook draadloze hoofdtelefoons die een blauw licht of erger nog, een knipperlicht blijven geven en dat gaat op den duur irriteren. Op de telefoon zien we ook het batterijniveau van de P7 Wireless staan zodat we tijdig kunnen opladen als dat nodig is. Dat opladen gaat met een bijgeleverde mini-USB kabel.

     
     

    Winkels met Bowers Wilkins

    Korte Jansstraat 11
    3512GM Utrecht, NL
    Schoenmakersstraat 19
    6041EX Roermond, NL
    Pelikaanstraat 126
    2018 Antwerpen, BE
    Bredabaan 1031
    B-2930 Brasschaat, BE

    8 reacties

    1. Het ontvangstbereik van de koptelefoon wordt natuurlijk sterk beinvloed door het uitgaande signaal van de verzender…toch?

      Zelf heb ik de AKG845 bt en de Teufel mute bt in huis om de verschillen te kunnen testen.
      Mijn lichte voorkeur gaat uit naar de AKG daar deze in mijn optiek toch een ruimer geluid geeft t.o.v. de teufel. Het zijn beide gesloten koptelefoons.
      Daarnaast zit de AKG lekkerder op het hoofd…maar dat is vaak persoonlijk. De Teufel valt zeker niet van je hoofd, al ga je op je kop staan…Teufel heeft ook ANC wat ook zo weer zijn voordelen heeft.

      Bereik van de AKG getest op de hifi show in Alkmaar….80 meter zonder obstakels no problem…thuis kan ik gewoon naar zolder lopen zonder noemenswaardige onderbreking…

      Heeft iemand toevallig ervaring met Yamaha versterkers? Ik overweeg een yamaha rn 402 of 604 aan te schaffen waarbij er ook de mogelijkheid is om draadloos te luisterrn via een koptelefoon….bluetooth out fubctie derhalve….

          1. Over de bluetooth en airplay-kwaliteit schrijft collega Harro het volgende: “Geluidskwaliteit via Bluetooth overdracht en via Airplay werken vlekkeloos maar de kwaliteit van het geluid laat te wensen over. Het geheel klinkt minder breed en dynamisch. Dit is echter inherent aan de technologie. Het is wel een prima manier om snel en eenvoudig muziek te streamen.”

            1. Wederom bedank voor je reactie, echter waar het mij omgaat is het uitgaande signaal richting bluetooth device zoals bijvoorbeeld een actieve speaker of koptelefoon….of “lullen” we nu gewoon langs elkaar heen…

      1. Jazeker, de P9 staat in de planning om te reviewen! Als u de review van de Sony muziekspeler en hoofdtelefoon (gisteren gepubliceerd) erbij neemt, kunt u al iets lezen over onze ervaringen met de P9.

    Geef een antwoord