web analytics

Review Bowers & Wilkins 707S2

Voordelen

 • Complete weergave....
 • In een compact doosje
 • Prima afwerking

Nadelen

 • Wel goed matchen ivm boost in het hoog!
  • Prijs: € 500 per stuk

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Bowers 707S2

   Conclusie

   Wat een heerlijk speakertje. En dat voor een erg interessante prijs! De Bowers & Wilkins 707S2 heeft ons verrast op gebied van complete weergave, detaillering en prijs / prestatie. Voor 500 euro haalt u gewoon een fijne speaker in huis. Match hem wel goed...! Alpha Approved!

   Specificaties Bowers & Wilkins 707S2

   Inhoud

    

   Type speaker2-weg basreflex monitor
   Units25mm double dome tweeter, 13 cm continuum mid / laag
   Frequentiebereik (+/- 3dB)50 Hz – 28 kHz
   Vervorming<1 % bij 110 Hz – 22 kHz
   Gevoelingheid84 dB / watt / meter
   Impedantie8 Ohm nominaal
   Afmetingen / gewicht280 x 165 x 260 (h x b x d), 6 Kg
   Prijs500 euro per stuk

   Gerelateerde berichten

   KEF R7

   Review KEF R7 luidspreker

   Specificaties Bowers & Wilkins 707S2 Inhoud 1. Inleiding2. De opbouw3. De test-setup4. De Sound5. Metingen6. Specificaties Bowers & Wilkins 707S2Reacties Het Britse KEF heeft geen introductie nodig bij liefhebbers. Het merk fabriceert inmiddels decennia luidsprekers in zowel het instapsegment (Q-serie) als modellen in de high-end regionen (Reference en Blade). En niet te vergeten: custom-install modellen voor […]

   Xavian XN360

   Specificaties Bowers & Wilkins 707S2 Inhoud 1. Inleiding2. De opbouw3. De test-setup4. De Sound5. Metingen6. Specificaties Bowers & Wilkins 707S2ReactiesWie niet bekend is met het Tsjechische merk Xavian hoeft zich niet te schamen. Het is geen groot merk in Nederland. Echter, om het nu te negeren, zou zonde zijn. De Tsjechische luidsprekerfabrikant heeft kwaliteit in […]

   18 reacties

   1. Mooie review van de 707 S2
    Aansturen dus belangrijk. Kan dit goed met Cambridge CXA60 of Arcam SA10?
    Heb je Acoustic Energy AE500 getest? Ik heb deze speaker beluisterd: goed geluid. Is dit een alternatief voor 707S2?

   2. B & W hoort bij de top, de jongens daar hebben echt goeie oren. Volgens mij is het hoog niet naar wens om dat je deze speakers op ‘n -volgens mij- versterker moet aansluiten die ook bij de top hoort. Het hoog / midden frequentie heeft geen grote kast nodig. Zie link. Aangesloten op een buizenversterker zul je versteld staan van de klankkwaliteit. Wat er natuurlijk ook bij hoort is een actieve subwoofer. https://goo.gl/images/nJQj53

    1. Beste Tom,

     Afgelopen week hebben we het zwaardere B&W broertje de 805d3 vergeleken op de kleine Atom en de zwaardere versie hoervan.
     Samen met de Nad M10 en de Devialet. Qua power was de devialet bij far de gecontroleerdste en deze bleef hard en zuiver s-elen bij hoog volume. Maar muziekaal pakte de Naim in combinatie met de B&W verfijnder en muzikaler uit. Hiermee zijn we uit eindelijkook mee naar huis gegaan. Naim en B+W lijken voor elkaar geboren. Ook de lichtere variant kan het gemakkelijk aan..

   3. Hallo Jaap,

    Aangezien je deze review en de eerste indruk met de Heos AVR ongeveer gelijktijdig hebt gepost, ben ik benieuwd of je deze speakers wellicht ook kunnen combineren met de AVR?

    Ik heb onlangs de Heos AVR gekocht en wil op termijn mijn huidige Elac vloerstaanders (op leeftijd) vervangen door iets compacters. Aangezien je aangeeft dat de B&W speakers wellicht wat te scherp in het hoog kunnen zijn of dit matcht met de ‘Denon-karakteristiek’. Of dat ik het wellicht bij andere merken zou moeten zoeken.

    1. De Heos AVR krijgt hem aangestuurd – net geprobeerd – maar door het lage rendement van de 707S2 kan het niet heel luid. Ook mis ik wat body in de weergave ten opzichte van de Dion Audio SD60. Die geeft net wat meer ballen mee aan de speaker.

   4. Mooie review. mooie speaker. Veel mooie materialen en dan ook nog het bijzondere laag. Toch echt wel opletten inderdaad met dat gevoelige hoog. In een kale ruimte met een goedkope versterker komt het niet goed. Daarom vind ik het hoog juist heel belangrijk bij een aankoop. In een normale ruimte, lees niet gedempt, het moeilijkste om goed te krijgen.

    Ik had nog een vraag. Komt de muziek met deze set los van de speakers?

   Geef een reactie