web analytics

Review Bowers & Wilkins 707S2

Voordelen

 • Complete weergave....
 • In een compact doosje
 • Prima afwerking

Nadelen

 • Wel goed matchen ivm boost in het hoog!
  • Prijs: € 500 per stuk

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Bowers 707S2

   Metingen

   We zetten de Bowers & Wilkins 707S2 midden in de luisterruimte met de microfoon op 1 meter afstand. Op hoogte tussen de tweeter en midden-toner in. We starten de Illusonic IAP8-software en kalibreren op -15dB geluidsdruk in de software. Dat doen we bij zowel luidsprekers als hoofdtelefoon, zodat de luidheid elke meting gelijk is.

   We zien een typische Bowers-respons. Al verrast ons in dit geval de laag-opbouw; die is echt uitstekend voor een speaker van dit formaat. En het valt ook samen met de specificaties. Het mooie in dit geval is: de speaker staat los van de muur. Dus met wat slimme plaatsing is er echt redelijk laag uit te krijgen, zoals we ook gehoord hebben tijdens de luistersessies.

   Het midden is behoorlijk recht. Zeker als we de ruimte helemaal buiten sluiten door de time-windows te verkleinen. Het mid / hoog heeft een overduidelijke boost meegekregen van Bowers: tussen 3 kHz en 12 kHz zien we een bultje wat zo’n 2 tot 3 dB hoger ligt dan het midden. Dat is hoorbaar. Het geeft lucht en ruimte, maar kan soms ook wat fel zijn bij een verkeerde match met versterkers. Onze Dion paste perfect, mede dankzij de zijdezachte voortrap.

   Vervorming ligt bij 40 Hz nog op zo’n 3%, wat te verwachten valt bij een kleinere speaker. Bij 100 Hz duikt hij – net als de specs vermelden – onder de 1%. Zie de meting simultane vervorming. Kijken we in de ruwe data, dan zien we dat het midden de laagste vervorming heeft. De continuüm-unit laat hier duidelijk zijn kracht zien. Al zien we ook de ‘zwakte’ van een minder stugge unit in het laag… Er is relatief veel vervorming onder de 100 Hz. Echter in deze klasse scoort de 707S2 nog steeds uitstekend.

   Gerelateerde berichten

   DALI Spektor 6

   Review DALI Spektor 6

   Metingen Inhoud 1. Inleiding2. De opbouw3. De test-setup4. De Sound5. Metingen6. Specificaties Bowers & Wilkins 707S2ReactiesHet Danish Audiofile Luidspeaker Industries – DALI – heeft onlangs een nieuwe instap-serie gelanceerd: Spektor. De Spektor-serie staat nog net onder de Zensor-lijn. Ja… de Spektors zijn nog gunstiger voor de portemonnee. Vooralsnog zijn er vier modellen: een tweetal bookshelfs, […]

   Mordaunt Short Mezzo-6 en NAD C315BEE

   Metingen Inhoud 1. Inleiding2. De opbouw3. De test-setup4. De Sound5. Metingen6. Specificaties Bowers & Wilkins 707S2ReactiesTwee strakgelijnde zuilen met sierlijk, futuristisch gevormde tweeterbehuizingen staren me aan. Ze wachten ?zonder een spier te vertrekken? op mijn commando aan de cd-speler. ?Kom maar op!?, lijken ze wel te denken. ?Ons maak je niet bang met je muziekkeuze!? […]

   18 reacties

   1. Mooie review van de 707 S2
    Aansturen dus belangrijk. Kan dit goed met Cambridge CXA60 of Arcam SA10?
    Heb je Acoustic Energy AE500 getest? Ik heb deze speaker beluisterd: goed geluid. Is dit een alternatief voor 707S2?

   2. B & W hoort bij de top, de jongens daar hebben echt goeie oren. Volgens mij is het hoog niet naar wens om dat je deze speakers op ‘n -volgens mij- versterker moet aansluiten die ook bij de top hoort. Het hoog / midden frequentie heeft geen grote kast nodig. Zie link. Aangesloten op een buizenversterker zul je versteld staan van de klankkwaliteit. Wat er natuurlijk ook bij hoort is een actieve subwoofer. https://goo.gl/images/nJQj53

    1. Beste Tom,

     Afgelopen week hebben we het zwaardere B&W broertje de 805d3 vergeleken op de kleine Atom en de zwaardere versie hoervan.
     Samen met de Nad M10 en de Devialet. Qua power was de devialet bij far de gecontroleerdste en deze bleef hard en zuiver s-elen bij hoog volume. Maar muziekaal pakte de Naim in combinatie met de B&W verfijnder en muzikaler uit. Hiermee zijn we uit eindelijkook mee naar huis gegaan. Naim en B+W lijken voor elkaar geboren. Ook de lichtere variant kan het gemakkelijk aan..

   3. Hallo Jaap,

    Aangezien je deze review en de eerste indruk met de Heos AVR ongeveer gelijktijdig hebt gepost, ben ik benieuwd of je deze speakers wellicht ook kunnen combineren met de AVR?

    Ik heb onlangs de Heos AVR gekocht en wil op termijn mijn huidige Elac vloerstaanders (op leeftijd) vervangen door iets compacters. Aangezien je aangeeft dat de B&W speakers wellicht wat te scherp in het hoog kunnen zijn of dit matcht met de ‘Denon-karakteristiek’. Of dat ik het wellicht bij andere merken zou moeten zoeken.

    1. De Heos AVR krijgt hem aangestuurd – net geprobeerd – maar door het lage rendement van de 707S2 kan het niet heel luid. Ook mis ik wat body in de weergave ten opzichte van de Dion Audio SD60. Die geeft net wat meer ballen mee aan de speaker.

   4. Mooie review. mooie speaker. Veel mooie materialen en dan ook nog het bijzondere laag. Toch echt wel opletten inderdaad met dat gevoelige hoog. In een kale ruimte met een goedkope versterker komt het niet goed. Daarom vind ik het hoog juist heel belangrijk bij een aankoop. In een normale ruimte, lees niet gedempt, het moeilijkste om goed te krijgen.

    Ik had nog een vraag. Komt de muziek met deze set los van de speakers?

   Geef een reactie