web analytics

Review Bowers & Wilkins 707S2

Prijs: € 500 per stuk

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Bowers 707S2

Metingen

We zetten de Bowers & Wilkins 707S2 midden in de luisterruimte met de microfoon op 1 meter afstand. Op hoogte tussen de tweeter en midden-toner in. We starten de Illusonic IAP8-software en kalibreren op -15dB geluidsdruk in de software. Dat doen we bij zowel luidsprekers als hoofdtelefoon, zodat de luidheid elke meting gelijk is.

We zien een typische Bowers-respons. Al verrast ons in dit geval de laag-opbouw; die is echt uitstekend voor een speaker van dit formaat. En het valt ook samen met de specificaties. Het mooie in dit geval is: de speaker staat los van de muur. Dus met wat slimme plaatsing is er echt redelijk laag uit te krijgen, zoals we ook gehoord hebben tijdens de luistersessies.

Het midden is behoorlijk recht. Zeker als we de ruimte helemaal buiten sluiten door de time-windows te verkleinen. Het mid / hoog heeft een overduidelijke boost meegekregen van Bowers: tussen 3 kHz en 12 kHz zien we een bultje wat zo’n 2 tot 3 dB hoger ligt dan het midden. Dat is hoorbaar. Het geeft lucht en ruimte, maar kan soms ook wat fel zijn bij een verkeerde match met versterkers. Onze Dion paste perfect, mede dankzij de zijdezachte voortrap.

Vervorming ligt bij 40 Hz nog op zo’n 3%, wat te verwachten valt bij een kleinere speaker. Bij 100 Hz duikt hij – net als de specs vermelden – onder de 1%. Zie de meting simultane vervorming. Kijken we in de ruwe data, dan zien we dat het midden de laagste vervorming heeft. De continuüm-unit laat hier duidelijk zijn kracht zien. Al zien we ook de ‘zwakte’ van een minder stugge unit in het laag… Er is relatief veel vervorming onder de 100 Hz. Echter in deze klasse scoort de 707S2 nog steeds uitstekend.

Gerelateerde berichten

Van de Leur David Luidspreker

Review Van de Leur David luidsprekers

Metingen InhoudWe hebben al eens eerder aandacht besteed aan de versterkercombinatie van Van de Leur. De buizen voorversterker en klasse D eindversterker leverden toen al fraaie resultaten. Een combinatie overigens, die we steeds meer gaan waarderen. Ook Dion Audio past deze combinatie toe waarbij het warmere en voornamelijk soepeler karakter van de buizenvoortrap wordt gecombineerd […]

Vakantiegeld Challenge Alpha

Alpha Audio Vakantie Challenge – Hoeveel Hifi voor 1500 euro?

Metingen InhoudHet vakantiegeld is uitbetaald. Wat te doen? Nou… wij weten wel wat! Een nieuw systeem! Alpha stapt met drie man sterk de Klubben Flagship store in Amsterdam binnen… bewapend met een ‘vakantiecamera’, een bak kennis en de lust om drie sets samen te stellen. De enige twee regels: geen soundbar. En een maximaal prijskaartje […]

17 reacties

 1. Mooie review van de 707 S2
  Aansturen dus belangrijk. Kan dit goed met Cambridge CXA60 of Arcam SA10?
  Heb je Acoustic Energy AE500 getest? Ik heb deze speaker beluisterd: goed geluid. Is dit een alternatief voor 707S2?

 2. B & W hoort bij de top, de jongens daar hebben echt goeie oren. Volgens mij is het hoog niet naar wens om dat je deze speakers op ‘n -volgens mij- versterker moet aansluiten die ook bij de top hoort. Het hoog / midden frequentie heeft geen grote kast nodig. Zie link. Aangesloten op een buizenversterker zul je versteld staan van de klankkwaliteit. Wat er natuurlijk ook bij hoort is een actieve subwoofer. https://goo.gl/images/nJQj53

 3. Hallo Jaap,

  Aangezien je deze review en de eerste indruk met de Heos AVR ongeveer gelijktijdig hebt gepost, ben ik benieuwd of je deze speakers wellicht ook kunnen combineren met de AVR?

  Ik heb onlangs de Heos AVR gekocht en wil op termijn mijn huidige Elac vloerstaanders (op leeftijd) vervangen door iets compacters. Aangezien je aangeeft dat de B&W speakers wellicht wat te scherp in het hoog kunnen zijn of dit matcht met de ‘Denon-karakteristiek’. Of dat ik het wellicht bij andere merken zou moeten zoeken.

  1. De Heos AVR krijgt hem aangestuurd – net geprobeerd – maar door het lage rendement van de 707S2 kan het niet heel luid. Ook mis ik wat body in de weergave ten opzichte van de Dion Audio SD60. Die geeft net wat meer ballen mee aan de speaker.

 4. Mooie review. mooie speaker. Veel mooie materialen en dan ook nog het bijzondere laag. Toch echt wel opletten inderdaad met dat gevoelige hoog. In een kale ruimte met een goedkope versterker komt het niet goed. Daarom vind ik het hoog juist heel belangrijk bij een aankoop. In een normale ruimte, lees niet gedempt, het moeilijkste om goed te krijgen.

  Ik had nog een vraag. Komt de muziek met deze set los van de speakers?

Geef een reactie