web analytics

Review Bowers & Wilkins 707S2

Prijs: € 500 per stuk

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Bowers 707S2

De Sound

 

Wat ons direct opvalt bij de Bowers & Wilkins 707S2 is dat het een bijzonder snelle, detailrijke speaker is. Zowel in het hoog als in het midden horen we ongekend veel definitie terug. Met name het hoog krijgt veel snelheid en lucht mee naar ons gevoel. De nieuwe tweeter is gelukkig ook een stukje ‘verfijnder en milder’ dan de vorige versie die we onder meer in de CM6 S2 hebben gehoord. Die was wat bijteriger en opdringeriger dan deze versie. Bowers blijft echter wel het hoog iets meer energie meegeven. Daar moet je van houden.

Waar wij erg blij van worden is het schone middengebied. Stemmen staan gewoon. Zonder opvallende kleuring of vervorming. We durven het bijna niet te zeggen omdat het zo’n ciché is, maar we horen hier écht de kracht van de huidige 800-serie in terug. Dat wonderschone midden… Heerlijk.

Laag? Ja!

Dan natuurlijk de hamvraag: komt er een beetje laag uit deze Bowers? Nou… zeker! Mits goed opgesteld en goed aangestuurd natuurlijk. Maar onze trouwe Dion Audio SD60 beschikt over een degelijke voeding die genoeg stroom kan leveren. En dat resulteert in een verrassend warme weergave uit deze kleine speaker.

We horen bij werk van onder meer Steven Wilson, Placebo, Dire Straits, Everything but the Girl, Massive Attack of bijvoorbeeld Radiohead gewoon een net compleet plaatje. Gaat het sub-diep? Natuurlijk niet. Is het dé party-speaker om hallen mee te vullen? Nee… Maar het is geen kale monitor die alleen voor surround te gebruiken is. In tegendeel; in een gemiddelde kamer (tot zo’n 20 / 25 m2) is het een prima kandidaat die menig liefhebber zal verrassen.

Gerelateerde berichten

elac-sub-2070-en-sub-12eq

Review Elac SUB 2070 en Debut S12EQ

De Sound InhoudSubwoofers testen is moeilijk. Zo… dat is eruit. Mede om die reden hebben we het lang afgehouden. En wellicht hadden we dat beter zo kunnen laten, want tijdens onze test van de Elac Sub 2070 en  Debut S12EQ lopen we weer tegen talloze uitdagingen aan. Maar goed: we delen toch onze ervaringen! Want […]

DALI Phantom 280S

Review DALI Phantom 280S

De Sound InhoudHier is hij dan: de éérste review van een inbouw-luidspreker. Dé reden dat we onze Custom Install muur hebben gebouwd. We trappen af met een ‘big boy’: de DALI Phantom 280S. Een gigantische inbouwspeaker van 1.5 meter hoog en 0.5 meter breed. Is groter beter? We gaan het horen… en meten.

16 reacties

 1. B & W hoort bij de top, de jongens daar hebben echt goeie oren. Volgens mij is het hoog niet naar wens om dat je deze speakers op ‘n -volgens mij- versterker moet aansluiten die ook bij de top hoort. Het hoog / midden frequentie heeft geen grote kast nodig. Zie link. Aangesloten op een buizenversterker zul je versteld staan van de klankkwaliteit. Wat er natuurlijk ook bij hoort is een actieve subwoofer. https://goo.gl/images/nJQj53

 2. Hallo Jaap,

  Aangezien je deze review en de eerste indruk met de Heos AVR ongeveer gelijktijdig hebt gepost, ben ik benieuwd of je deze speakers wellicht ook kunnen combineren met de AVR?

  Ik heb onlangs de Heos AVR gekocht en wil op termijn mijn huidige Elac vloerstaanders (op leeftijd) vervangen door iets compacters. Aangezien je aangeeft dat de B&W speakers wellicht wat te scherp in het hoog kunnen zijn of dit matcht met de ‘Denon-karakteristiek’. Of dat ik het wellicht bij andere merken zou moeten zoeken.

  1. De Heos AVR krijgt hem aangestuurd – net geprobeerd – maar door het lage rendement van de 707S2 kan het niet heel luid. Ook mis ik wat body in de weergave ten opzichte van de Dion Audio SD60. Die geeft net wat meer ballen mee aan de speaker.

 3. Mooie review. mooie speaker. Veel mooie materialen en dan ook nog het bijzondere laag. Toch echt wel opletten inderdaad met dat gevoelige hoog. In een kale ruimte met een goedkope versterker komt het niet goed. Daarom vind ik het hoog juist heel belangrijk bij een aankoop. In een normale ruimte, lees niet gedempt, het moeilijkste om goed te krijgen.

  Ik had nog een vraag. Komt de muziek met deze set los van de speakers?

Geef een reactie