web analytics

Review Bowers & Wilkins 707S2

Voordelen

 • Complete weergave....
 • In een compact doosje
 • Prima afwerking

Nadelen

 • Wel goed matchen ivm boost in het hoog!
  • Prijs: € 500 per stuk

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Bowers 707S2

   De test-setup

   We testen de Bowers & Wilkins 707S2 niet in de hoofdruimte op de referentie-set. Allereest was die ten tijde van testen in gebruik én we willen een wat meer realistische set-up samenstellen. Een dusdanige set op een Pass Labs XP12 met AVM M30’s en Audioquest Oak-kabels slaat nergens op. We testen deze speakers dus op een beter passend systeem.

   We pakken de Dion Audio T92 buizen voortrap met een SD60 eindversterker. Als bron zetten we een Bluesound Vault in die via een Sony-dacje loopt. Bekabeling is van Audioquest. Zowel de speakerkabels als interlinks. Energie filteren we via een Van Medevoort PFM2.

   Gerelateerde berichten

   Edifier S880BD

   Review Edifier S880DB desktop luidspreker

   De test-setup Inhoud 1. Inleiding2. De opbouw3. De test-setup4. De Sound5. Metingen6. Specificaties Bowers & Wilkins 707S2ReactiesWat krijg je als je een setje speakers aansluit op een standaard geluidskaart in een pc of laptop? Precies: ****** geluid. De afgelopen jaren zijn er talloze ‘snelle fixes’ gebracht in de vorm van een Audioquest Dragonfly of een […]

   Elac Debute Reference BR62

   Review Elac Debut Reference DBR62 monitor luidspreker

   De test-setup Inhoud 1. Inleiding2. De opbouw3. De test-setup4. De Sound5. Metingen6. Specificaties Bowers & Wilkins 707S2ReactiesToen de originele Elac Debut in 2015 zijn ‘debuut’ maakte, veroorzaakte dit best wat deining in het wereldje en het duurde dan ook niet lang voor ze als broodjes over de, hoofdzakelijk virtuele, toonbank vlogen. Het werd de start […]

   18 reacties

   1. Mooie review van de 707 S2
    Aansturen dus belangrijk. Kan dit goed met Cambridge CXA60 of Arcam SA10?
    Heb je Acoustic Energy AE500 getest? Ik heb deze speaker beluisterd: goed geluid. Is dit een alternatief voor 707S2?

   2. B & W hoort bij de top, de jongens daar hebben echt goeie oren. Volgens mij is het hoog niet naar wens om dat je deze speakers op ‘n -volgens mij- versterker moet aansluiten die ook bij de top hoort. Het hoog / midden frequentie heeft geen grote kast nodig. Zie link. Aangesloten op een buizenversterker zul je versteld staan van de klankkwaliteit. Wat er natuurlijk ook bij hoort is een actieve subwoofer. https://goo.gl/images/nJQj53

    1. Beste Tom,

     Afgelopen week hebben we het zwaardere B&W broertje de 805d3 vergeleken op de kleine Atom en de zwaardere versie hoervan.
     Samen met de Nad M10 en de Devialet. Qua power was de devialet bij far de gecontroleerdste en deze bleef hard en zuiver s-elen bij hoog volume. Maar muziekaal pakte de Naim in combinatie met de B&W verfijnder en muzikaler uit. Hiermee zijn we uit eindelijkook mee naar huis gegaan. Naim en B+W lijken voor elkaar geboren. Ook de lichtere variant kan het gemakkelijk aan..

   3. Hallo Jaap,

    Aangezien je deze review en de eerste indruk met de Heos AVR ongeveer gelijktijdig hebt gepost, ben ik benieuwd of je deze speakers wellicht ook kunnen combineren met de AVR?

    Ik heb onlangs de Heos AVR gekocht en wil op termijn mijn huidige Elac vloerstaanders (op leeftijd) vervangen door iets compacters. Aangezien je aangeeft dat de B&W speakers wellicht wat te scherp in het hoog kunnen zijn of dit matcht met de ‘Denon-karakteristiek’. Of dat ik het wellicht bij andere merken zou moeten zoeken.

    1. De Heos AVR krijgt hem aangestuurd – net geprobeerd – maar door het lage rendement van de 707S2 kan het niet heel luid. Ook mis ik wat body in de weergave ten opzichte van de Dion Audio SD60. Die geeft net wat meer ballen mee aan de speaker.

   4. Mooie review. mooie speaker. Veel mooie materialen en dan ook nog het bijzondere laag. Toch echt wel opletten inderdaad met dat gevoelige hoog. In een kale ruimte met een goedkope versterker komt het niet goed. Daarom vind ik het hoog juist heel belangrijk bij een aankoop. In een normale ruimte, lees niet gedempt, het moeilijkste om goed te krijgen.

    Ik had nog een vraag. Komt de muziek met deze set los van de speakers?

   Geef een reactie