web analytics

Review Bowers & Wilkins 707S2

Prijs: € 500 per stuk

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Bowers 707S2

De opbouw

De Bowers & Wilkins 707S2 is een kleine speaker. Met afmetingen die net geen 30cm in de hoogte, 17cm in de breedte en 26cm in de diepte aan tikken. Op een bijpassend statiefje hebt u dus een heel bescheiden speaker in huis. Als u echter moet uitleggen dat de set – inclusief stands – 1500 euro kost, zal menig ‘doorsneeburger’ schrikken. 1500 euro voor paar kleine doosjes? Maar zij weten niet dat de kast zo goed als dood is, er een double dome, carbon-verstevigde tweeter in zit én een continuüm mid/woofer.

Precies: Bowers & Wilkins heeft de nieuwe 700-serie – de opvolger van de CM-serie – een complete update gegeven. Zowel de kasten als de units zijn aanzienlijk verbeterd. De kasten zijn beter gebraced én mooier afgewerkt. En de units zijn meegegaan met de 800-serie. Al zal alleen in de 800-serie een diamond-tweeter worden toegepast.

Continuüm is echter nu ook beschikbaar in de 700-serie. En eerlijk: wij vinden het prima dat de diamond bij de 800-serie blijft. Die tweeter is en blijft kritisch. Continuüm vinden we eerlijk gezegd een grotere update. Die units brengen een wonderschoon midden. Nu eens bekijken hoe goed deze in het laag presteert. Bij de 805D3 waren we in ieder geval verrast.

Cijfertjes

Als we even kijken in de specificaties, dan zien we dat de frequentierespons niet tegenvalt: 50 Hz – 28 kHz +/- 3dB. Het -6dB punt ligt op 45 Hz en 33 kHz. Netjes. De keerzijde van een dusdanig laagbereik is het rendement: 84 dB bij 1 watt. Dat is natuurlijk aan de lage kant. Maar goed: een versterker met wat vermogen en vooral: controle, lost dat op.

Vervorming is volgens Bowers & Wilkins <1% vanaf 110 Hz – 22 kHz. We gaan het meten. Crossover is niet gespecificeerd, maar zal rond de 2500 Hz liggen, gokken we.

Gerelateerde berichten

AirPulse A200

Review AirPulse A200 actieve monitor speaker

De opbouw InhoudActieve monitors worden steeds populairder. En dat weten fabrikanten ook. Met name het segment tot zo’n 1000 euro is interessant, omdat het 1. geen aderlating is. En 2: er een redelijke kwaliteit haalbaar is voor dat geld. En dat maakt het voor beide doelgroepen interessant. Wij testen de nieuwe AirPulse A200. Ontworpen door […]

16 reacties

 1. B & W hoort bij de top, de jongens daar hebben echt goeie oren. Volgens mij is het hoog niet naar wens om dat je deze speakers op ‘n -volgens mij- versterker moet aansluiten die ook bij de top hoort. Het hoog / midden frequentie heeft geen grote kast nodig. Zie link. Aangesloten op een buizenversterker zul je versteld staan van de klankkwaliteit. Wat er natuurlijk ook bij hoort is een actieve subwoofer. https://goo.gl/images/nJQj53

 2. Hallo Jaap,

  Aangezien je deze review en de eerste indruk met de Heos AVR ongeveer gelijktijdig hebt gepost, ben ik benieuwd of je deze speakers wellicht ook kunnen combineren met de AVR?

  Ik heb onlangs de Heos AVR gekocht en wil op termijn mijn huidige Elac vloerstaanders (op leeftijd) vervangen door iets compacters. Aangezien je aangeeft dat de B&W speakers wellicht wat te scherp in het hoog kunnen zijn of dit matcht met de ‘Denon-karakteristiek’. Of dat ik het wellicht bij andere merken zou moeten zoeken.

  1. De Heos AVR krijgt hem aangestuurd – net geprobeerd – maar door het lage rendement van de 707S2 kan het niet heel luid. Ook mis ik wat body in de weergave ten opzichte van de Dion Audio SD60. Die geeft net wat meer ballen mee aan de speaker.

 3. Mooie review. mooie speaker. Veel mooie materialen en dan ook nog het bijzondere laag. Toch echt wel opletten inderdaad met dat gevoelige hoog. In een kale ruimte met een goedkope versterker komt het niet goed. Daarom vind ik het hoog juist heel belangrijk bij een aankoop. In een normale ruimte, lees niet gedempt, het moeilijkste om goed te krijgen.

  Ik had nog een vraag. Komt de muziek met deze set los van de speakers?

Geef een reactie