Review Bowers & Wilkins 707S2

Voordelen

 • Complete weergave....
 • In een compact doosje
 • Prima afwerking

Nadelen

 • Wel goed matchen ivm boost in het hoog!
  • Bowers 707S2

   Inleiding

   Klein kan ontzettend fijn zjin. Denk aan een kleine auto in de stad. Of een kleine telefoon die gewoon in je zak past. Of een kleine speaker die gewoon goed klinkt. Wij testen de nieuwe Bowers & Wilkins 707S2. Een ‘kleine’ monitor-speaker met een klein prijskaartje van 500 euro per stuk. Kan het überhaupt wel wat zijn? 

   De verwachting ligt niet hoog bij een kleinste model in de serie. Toch zijn we altijd geneigd die juist te kiezen. Gewoon om te kijken wat de fabrikant er dan van bakt. Het is namelijk moeilijker om iets kleins én betaalbaars te maken dan iets groots en duurs. Is de kleinste in orde, dan zit het doorgaans wel goed. Al is het ook weer zo dat er relatief weinig fout kan gaan bij een kleine 2-weg monitor. Immers: minder componenten, weinig kastresonantie (kleine kast) en dus minder elementen waar het fout kán gaan. Maarrr… een kleine speaker mist vaak direct body. En als ze dan de balans alsnog goed weten te krijgen én een grote sound-stage neer weten te zetten, dan zegt dat heel erg veel over de filosofie én unit-kwaliteit.

   U leest het al… we komen er soms zelf nieteens meer uit. Laten we gewoon eens gaan kijken naar de mini 707S2 van Bowers & Wilkins.

   Gerelateerde berichten

   dali-epicon-2-focal-sopra-1-bowers-805d3-1

   Triple test: DALI, Focal, Bowers & Wilkins

   Een tijdje terug kregen we een lezersverzoekje: zet de Focal Sopra No1 eens naast de Bowers & Wilkins 805D3 en de DALI Epicon 2. Goed idee! We klimmen de telefoon in en vragen wat mooie spullen aan om deze test fatsoenlijk uit te voeren. En daar staan ze dan: drie high-end monitors. Fight!

   Edifier R1850DB

   Review Edifier R1850DB

   Actieve speakers maken de laatste jaren grote sier. Dit fenomeen uit de professionele audiowereld begint meer en meer zijn weg te vinden naar het reguliere circuit. Denk aan Kef, Kii, Grimm en Dutch & Dutch. In een heel andere prijsklasse hebben we het Chinese Edifier. In onze niet aflatende zoektocht naar goed klinkend audiospul tegen een […]

   DALI Spektor 6

   Review DALI Spektor 6

   Het Danish Audiofile Luidspeaker Industries – DALI – heeft onlangs een nieuwe instap-serie gelanceerd: Spektor. De Spektor-serie staat nog net onder de Zensor-lijn. Ja… de Spektors zijn nog gunstiger voor de portemonnee. Vooralsnog zijn er vier modellen: een tweetal bookshelfs, een vloerstaander en een center. Wij testen de Spektor 6: de vloerstaander.

   16 reacties

   1. B & W hoort bij de top, de jongens daar hebben echt goeie oren. Volgens mij is het hoog niet naar wens om dat je deze speakers op ‘n -volgens mij- versterker moet aansluiten die ook bij de top hoort. Het hoog / midden frequentie heeft geen grote kast nodig. Zie link. Aangesloten op een buizenversterker zul je versteld staan van de klankkwaliteit. Wat er natuurlijk ook bij hoort is een actieve subwoofer. https://goo.gl/images/nJQj53

   2. Hallo Jaap,

    Aangezien je deze review en de eerste indruk met de Heos AVR ongeveer gelijktijdig hebt gepost, ben ik benieuwd of je deze speakers wellicht ook kunnen combineren met de AVR?

    Ik heb onlangs de Heos AVR gekocht en wil op termijn mijn huidige Elac vloerstaanders (op leeftijd) vervangen door iets compacters. Aangezien je aangeeft dat de B&W speakers wellicht wat te scherp in het hoog kunnen zijn of dit matcht met de ‘Denon-karakteristiek’. Of dat ik het wellicht bij andere merken zou moeten zoeken.

    1. De Heos AVR krijgt hem aangestuurd – net geprobeerd – maar door het lage rendement van de 707S2 kan het niet heel luid. Ook mis ik wat body in de weergave ten opzichte van de Dion Audio SD60. Die geeft net wat meer ballen mee aan de speaker.

   3. Mooie review. mooie speaker. Veel mooie materialen en dan ook nog het bijzondere laag. Toch echt wel opletten inderdaad met dat gevoelige hoog. In een kale ruimte met een goedkope versterker komt het niet goed. Daarom vind ik het hoog juist heel belangrijk bij een aankoop. In een normale ruimte, lees niet gedempt, het moeilijkste om goed te krijgen.

    Ik had nog een vraag. Komt de muziek met deze set los van de speakers?

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Bowers & Wilkins 606 S2

   Review Bowers & Wilkins 606 S2