Review Bowers & Wilkins 707S2

Voordelen

 • Complete weergave....
 • In een compact doosje
 • Prima afwerking

Nadelen

 • Wel goed matchen ivm boost in het hoog!
 • Prijs: € 500 per stuk

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Bowers 707S2

  Inleiding

  Klein kan ontzettend fijn zjin. Denk aan een kleine auto in de stad. Of een kleine telefoon die gewoon in je zak past. Of een kleine speaker die gewoon goed klinkt. Wij testen de nieuwe Bowers & Wilkins 707S2. Een ‘kleine’ monitor-speaker met een klein prijskaartje van 500 euro per stuk. Kan het überhaupt wel wat zijn? 

  De verwachting ligt niet hoog bij een kleinste model in de serie. Toch zijn we altijd geneigd die juist te kiezen. Gewoon om te kijken wat de fabrikant er dan van bakt. Het is namelijk moeilijker om iets kleins én betaalbaars te maken dan iets groots en duurs. Is de kleinste in orde, dan zit het doorgaans wel goed. Al is het ook weer zo dat er relatief weinig fout kan gaan bij een kleine 2-weg monitor. Immers: minder componenten, weinig kastresonantie (kleine kast) en dus minder elementen waar het fout kán gaan. Maarrr… een kleine speaker mist vaak direct body. En als ze dan de balans alsnog goed weten te krijgen én een grote sound-stage neer weten te zetten, dan zegt dat heel erg veel over de filosofie én unit-kwaliteit.

  U leest het al… we komen er soms zelf nieteens meer uit. Laten we gewoon eens gaan kijken naar de mini 707S2 van Bowers & Wilkins.

   
   

  Winkels met Bowers Wilkins

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  18 reacties

  1. Mooie review van de 707 S2
   Aansturen dus belangrijk. Kan dit goed met Cambridge CXA60 of Arcam SA10?
   Heb je Acoustic Energy AE500 getest? Ik heb deze speaker beluisterd: goed geluid. Is dit een alternatief voor 707S2?

  2. B & W hoort bij de top, de jongens daar hebben echt goeie oren. Volgens mij is het hoog niet naar wens om dat je deze speakers op ‘n -volgens mij- versterker moet aansluiten die ook bij de top hoort. Het hoog / midden frequentie heeft geen grote kast nodig. Zie link. Aangesloten op een buizenversterker zul je versteld staan van de klankkwaliteit. Wat er natuurlijk ook bij hoort is een actieve subwoofer. https://goo.gl/images/nJQj53

   1. Beste Tom,

    Afgelopen week hebben we het zwaardere B&W broertje de 805d3 vergeleken op de kleine Atom en de zwaardere versie hoervan.
    Samen met de Nad M10 en de Devialet. Qua power was de devialet bij far de gecontroleerdste en deze bleef hard en zuiver s-elen bij hoog volume. Maar muziekaal pakte de Naim in combinatie met de B&W verfijnder en muzikaler uit. Hiermee zijn we uit eindelijkook mee naar huis gegaan. Naim en B+W lijken voor elkaar geboren. Ook de lichtere variant kan het gemakkelijk aan..

  3. Hallo Jaap,

   Aangezien je deze review en de eerste indruk met de Heos AVR ongeveer gelijktijdig hebt gepost, ben ik benieuwd of je deze speakers wellicht ook kunnen combineren met de AVR?

   Ik heb onlangs de Heos AVR gekocht en wil op termijn mijn huidige Elac vloerstaanders (op leeftijd) vervangen door iets compacters. Aangezien je aangeeft dat de B&W speakers wellicht wat te scherp in het hoog kunnen zijn of dit matcht met de ‘Denon-karakteristiek’. Of dat ik het wellicht bij andere merken zou moeten zoeken.

   1. De Heos AVR krijgt hem aangestuurd – net geprobeerd – maar door het lage rendement van de 707S2 kan het niet heel luid. Ook mis ik wat body in de weergave ten opzichte van de Dion Audio SD60. Die geeft net wat meer ballen mee aan de speaker.

  4. Mooie review. mooie speaker. Veel mooie materialen en dan ook nog het bijzondere laag. Toch echt wel opletten inderdaad met dat gevoelige hoog. In een kale ruimte met een goedkope versterker komt het niet goed. Daarom vind ik het hoog juist heel belangrijk bij een aankoop. In een normale ruimte, lees niet gedempt, het moeilijkste om goed te krijgen.

   Ik had nog een vraag. Komt de muziek met deze set los van de speakers?

  Geef een antwoord