Review Bowers & Wilkins 705 S2 Signature

Voordelen

 • Bijzonder fraai gemaakt
 • Prachtig stereobeeld
 • Complete sound

Nadelen

 • Duidelijke tuning
 • Prijs premium t.o.v 705 S2
 • Prijs: € 3000 (zonder statieven)

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Inleiding

  Inhoud

  Bowers & Wilkins heeft een rijke historie. Het Britse bedrijf dat in 1966 is opgericht door John Bowers heeft er nu zo’n 55 jaar op zitten. In die bijna zes decennia heeft het heel wat ontdekkingen gedaan. De tweeter on top, kevlar en nu Continuüm als materiaal voor de units, surroundloze middentoners, de Nautilus tubes en niet te vergeten: de diamant… Voorbehouden aan de 800-serie. Wij hebben de 705 S2 Signature voor onze neus. Geen diamant, maar wél een Nautilus tweeter on top. 

  De Bowers & Wilkins 700-serie is niet nieuw. Deze serie bestond vóór de CM-serie die de 700-serie heeft vervangen. Nu is de CM-serie weer vervangen door de 700-serie waardoor de line-up weer wat duidelijker in elkaar steekt. En zoals het hoort, is de huidige 700-serie S2 gedoopt; het is namelijk de tweede generatie.

  Signature

  De nieuwe 705 S2 Signature is een doorontwikkeling op de Bowers & Wilkins 705 S2 monitor speaker. Er is niet alleen grondig naar de afwerking gekeken; er zijn ook zaken in het filter aangepakt. Daardoor moet de Signature beter klinken dan de originele 705 S2. Of de karakteristieken zijn veranderd, weten we – nog – niet, maar overall moet de kwaliteit een stap(je) beter zijn.

  De kast is zonder enige twijfel een klasse hoger. Wat is de Signature mooi zeg. Het patroon met de dikke laklaag eroverheen oogt bijzonder chique. De in ons geval zilveren poot eronder staat keurig en matcht weer met de Continuüm-unit en de gril op de metal dome – met een ultradun carbon laagje – tweeter met dubbele surround (een evolutie op de Double Dome in de PM1).

  Achterop zien we biwire aansluitingen. Deze wijzen wat omhoog, wat we eerlijk gezegd niet handig vinden, omdat de kabel nu écht in een behoorlijke bocht staat als we bananen gebruiken. Dat kán leiden tot kabelbreuk op langere termijn. Bi gebruik van spades is dat niet het geval. Dan kunt u ze er gewoon onder inschuiven.

  Specs

  Als we de specs induiken, zien we dat de Signature iets afwijkt van de gewone 705 S2. De tweeter is geoptimaliseerd met een carbon afgewerkte dome bijvoorbeeld. Het wisselfilter heeft iets betere componenten en de kast is anders afgewerkt wat kán zorgen voor minder resonanties. Immers: houtsoorten zijn hoorbar. Lak ook.

  De 705 S2 Signature is en blijft natuurlijk een tweeweg speaker. Met een tweeter on top die opgezet is rond de Nautilus tube. En de mid/laag unit is en blijft een model van het Continuüm. En die – weten we – is bijzonder fraai in termen van lage vervorming.

  Prijs en beschikbaarheid

  De Bowers & Wilkins 705 S2 Signature is per paar verkrijgbaar voor een bedrag van €3.398,-.

  De Bowers & Wilkins 705 S2 is per paar verkrijgbaar voor een bedrag van €2.498,-.

   
   

  Winkels met Bowers Wilkins

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  Geef een antwoord