Review Bowers & Wilkins 606 S2

Voordelen

 • Klinkt erg gemoedelijk
 • Strak design
 • Prijs!

Nadelen

 • Goede versterking is wel nodig
 • Prijs: € 350

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Bowers Wilkins 606S2

  Conclusie

  Wat een heerlijke speaker is de nieuwe Bowers & Wilkins 606 S2. Met 350 euro per stuk is het een prima te betalen model voor wie de eerste stappen wil zetten in de wereld van échte hifi. De 606 S2 heeft een gemoedelijk karakter - milder dan de 700-serie - en deze bookshelf gaat nog verrassend laag. Weet wel dat een beetje versterker wel een vereiste is voor een degelijke controle.

  Wij hebben genoten van deze nieuwe Brit. Als we terugkijken kunnen we weinig meer vragen van een speaker van 350 euro... absolute aanrader.

  Afronding en specificaties

  U hebt inmiddels wel begrepen dat we erg te spreken zijn over deze nieuwe instapper. We kunnen weinig meer eisen in deze prijsklasse. De 606 S2 oogt goed, speelt lekker en is uitstekend te betalen. Dikke Alpha Approved!

  Specificaties Bowers & Wilkins 606 S2

  Soort luidspreker Bookshelf, basreflex
  Frequentiebereik 52 Hz – 28 kHz +/-3dB
  Gevoeligheid 88dB
  Impedantie 8 Ohm
  Aanbevolen vermogen 30 – 120 watt
  Afmetingen 345 x 190 x 300mm
  Gewicht 6.9 Kg
  Prijs 350 euro per stuk

   
   

  Winkels met Bowers Wilkins

  Alpha High End Brussel

  Joseph Bensstraat 21
  1180 Ukkel, BE

  Contact

  Alpha High End Antwerpen

  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  Contact

  Alpha High End Brasschaat

  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  Contact

  Alpha High End Turnhout

  Sint-Antoniusstraat 15
  2300 Turnhout, BE

  Contact

  Audio Forum

  Kornoelje 3
  2262 AX Leidschendam, Zuid Holland, NL

  Contact

  Hifi Studio Wilbert

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  Contact

  7 reacties

  1. Dat Duitse luidsprekers de hogere tonen (en ook de bas) luider zouden afspelen dan Engelse luidsprekers, was vroeger zeker waar maar inmiddels wel een achterhaalde opvatting. Duitse luidsprekers zijn zeker de afgelopen decennia neutraler gaan spelen. En Engelse luidsprekers zijdezacht in het hoog? In de frequentiekarakteristiek van mijn KEF’s worden de hogere frequenties zeker niet benadrukt door een oplopende frequentiekarakteristiek, maar zijdezacht is wat anders.

   In het geval van de (Engelse) B&W 606S2 is er in de frequentiekarakteristiek sprake van een sterke dip op 6 kHz die daarna sterk omhoog loopt. En de hoge tonen boven 8kHz benadrukt. De hele frequentiekarakteristiek zwabbert overigens alle kanten op en elke zichzelf respecterende engineer zou zich schamen dit product op de markt te zetten.

   Dat een dergelijke kleurende speaker als goed klinkend wordt ervaren is op zich niets mee mis (over smaak valt niet te twisten en zelf hou ik ook wel van een warme kleuring), maar wel opvallend als het om professionele reviewers gaat die normaliter op neutraliteit focussen. Zodra we het over klankregeling op een versterker hebben wordt dit als doodzonde gezien. Bij veel versterkers zit er geeneens een klankregeling meer op. Wel eens overgeschakeld van radio 5 naar radio 2? Bij de laatste dreun je de kamer uit en moet je de bas wel terugdraaien. Vreemde wereld die Audio wereld.

  2. Obi, de Engelse luidsprekers staan in tegenstelling tot de Duitse merken, die een voorkeur hebben voor ‘n nadruk op het hoog, zijn de B&W ‘s en KEF bekend om het zijdezachte hoog. Mijn advies inplaats van jouw huidige versterker ‘n goedkope versterker aan te sluiten, die eigenlijk bedoeld is voor de vele dB’s, ipv High-end weergavekwaliteit. Dan (aangesloten op inferieure kwaliteit apparatuur) klinken jouw boxen net zo slecht als luidsprekerboxen van bijvoorbeeld €20.000,– Dat is de reden dat Alpha-Audio gebruik maakt van topklasse apparatuur (inclusief kabels etc.)

  3. Ik heb vroeger ook met veel plezier naar B&W speakers geluisterd. Totdat ze met die akelig scherpe tweeter begonnen. Dus wat jullie schrijven voor “brede muzieksmaak” niet helemaal mee eens. Voor rock en metal vreselijk. En dat door de zoals in een review elders goed opgemerkt ” too hot treble”.

   1. Het is extreem belangrijk goed te combineren. Ja: sommige B&W’s hebben een minder vloeiend of zacht hoog. Maar indien goed aangestuurd, is de Diamond niet scherp, is mijn ervaring.

   2. De invoering van de metalen tweeters, ook bij de topmodellen, was ook voor mij een afknapper. Ben pas weer aangehaakt bij de invoering van s2 tweeter. Die klinkt voor mij niet onaangenaam.

  4. Je blind staren op specificaties is verkeerd cijfers zeggen vaak niets over hoe het klinkt. Maar de Engelse speaker fabrikanten staan erom bekend dat de hogere frequenties zijdezacht klinken. B&W heeft hier echt iets gepresenteerd, want voor €700,– deze kwaliteit te leveren is subliem. De genoemde geïntegreerde versterker is ook van 5 sterren kwaliteit. Ook hier geldt dat deze geen 100 watt levert en toch €2.500,– kost. Alleen het vermogen zegt niets over de kwaliteit van de weergave. Als je geen LP’s wilt afspelen, dan is dit DE topper onder de alleskunners. Het is een vaststaand feit, de klankkwaliteit van elke luidsprekerbox wordt bepaald door het bronsignaal.

  Geef een antwoord