web analytics

Review Bowers & Wilkins 606 S2

Voordelen

 • Klinkt erg gemoedelijk
 • Strak design
 • Prijs!

Nadelen

 • Goede versterking is wel nodig
 • Prijs: € 350

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Bowers Wilkins 606S2

  The Sound of the 606 S2

  Man, man, man… wat is dit een lekker speakertje! De combinatie van de Bowers & Wilkins 606 S2 met deze Hegel Röst lijkt ook een bijzonder geslaagde te zijn. Er is opvallend diep en krachtig laag – al zitten er natuurlijk genzen aan – een heerlijk snel en detailrijk midden en veel lucht. Dat laatste is wel typerend voor Bowers natuurlijk: ze zetten wat aan in het hoog. In dit geval tussen 3.000 en 4000 en tussen 7.000 en 12.000 Hz. Daarna rolt de 606 S2 wat af om het gemoedelijk te houden. Een verstandige keuze.

  Maar voordat we metingen gaan analyseren – die komen straks – is het eerst tijd om de luisterindrukken door te geven aan u. De Bowers & Wilkins 606 S2 is een heerlijke speaker voor een publiek met een brede muzieksmaak. We laten van alles langskomen: house, pop, jazzy blues, progressive, et cetera. We hebben ook kort tijdens een team-meeting naar de set geluisterd en eigenlijk zijn we wel unaniem: het is een fijne speaker. Is hij foutloos? Nee… is hij steengoed in zijn klasse? Ja! 100%

  Wat opvalt is het gemak en de ruimtelijkheid waarmee deze luidspreker speelt. Er staat een groot podium met voldoende diepte voor onze neus. Focussering blijft mooi in proportie. Ook als u wat verder van de luidsprekers afzit.

  Doordat de 606 S2 redelijk diep kan – wij meten zo’n 50 Hz waar het oppakt – de sheet zegt -6dB bij 40Hz en 52 Hz bij 0dB, dat klopt dus heel aardig – zet de 606 een redelijk complete en gefundeerde sound neer. En dat is prettig. Zeker bij nummers als “Joy in repetition” van Dayna Kurtz. Dat moet rollen en de luisteraar warm maken van binnen. En dat lukt fenomenaal goed met deze Brit.

  Pakken we Chemical Brothers dan missen we wel wat onderin. Blijkbaar zet het nummer wat we pakken dieper in dan de 606 S2 prettig vindt. Kan gebeuren. Tijd voor Artcore: yes… die pakt wel lekker op. Volume omhoog en genieten maar!

   

  Gerelateerde berichten

  Musical Fidelity MX DAC

  Review Musical Fidelity MX-DAC

  The Sound of the 606 S2 Inhoud 1. Inleiding2. De test-setup3. The Sound of the 606 S24. Metingen Bowers & Wilkins 606 S25. Afronding en specificatiesReactiesBij Alpha-audio testen we natuurlijk goed. Hoe goed?  Wij schieten met vlammenwerpers en scherpe patronen over de apparatuur heen. Als dat nog niet genoeg stress is, draaien wij voluit ?de […]

  Chord met Kharma: magie

  The Sound of the 606 S2 Inhoud 1. Inleiding2. De test-setup3. The Sound of the 606 S24. Metingen Bowers & Wilkins 606 S25. Afronding en specificatiesReactiesBij een absolute topset wordt je keer op keer verrast door de manier van presenteren. Het is een beleving, een ?intiem moment? met de muzikant of een reis naar innerlijke […]

  1 reactie

  1. Je blind staren op specificaties is verkeerd cijfers zeggen vaak niets over hoe het klinkt. Maar de Engelse speaker fabrikanten staan erom bekend dat de hogere frequenties zijdezacht klinken. B&W heeft hier echt iets gepresenteerd, want voor €700,– deze kwaliteit te leveren is subliem. De genoemde geïntegreerde versterker is ook van 5 sterren kwaliteit. Ook hier geldt dat deze geen 100 watt levert en toch €2.500,– kost. Alleen het vermogen zegt niets over de kwaliteit van de weergave. Als je geen LP’s wilt afspelen, dan is dit DE topper onder de alleskunners. Het is een vaststaand feit, de klankkwaliteit van elke luidsprekerbox wordt bepaald door het bronsignaal.

  Geef een reactie