web analytics

Review Bowers & Wilkins 606 S2

Prijs: € 350

Bouwkwaliteit
Aanstuurbaarheid
Weergave
Prijs
Bowers Wilkins 606S2

The Sound of the 606 S2

Man, man, man… wat is dit een lekker speakertje! De combinatie van de Bowers & Wilkins 606 S2 met deze Hegel Röst lijkt ook een bijzonder geslaagde te zijn. Er is opvallend diep en krachtig laag – al zitten er natuurlijk genzen aan – een heerlijk snel en detailrijk midden en veel lucht. Dat laatste is wel typerend voor Bowers natuurlijk: ze zetten wat aan in het hoog. In dit geval tussen 3.000 en 4000 en tussen 7.000 en 12.000 Hz. Daarna rolt de 606 S2 wat af om het gemoedelijk te houden. Een verstandige keuze.

Maar voordat we metingen gaan analyseren – die komen straks – is het eerst tijd om de luisterindrukken door te geven aan u. De Bowers & Wilkins 606 S2 is een heerlijke speaker voor een publiek met een brede muzieksmaak. We laten van alles langskomen: house, pop, jazzy blues, progressive, et cetera. We hebben ook kort tijdens een team-meeting naar de set geluisterd en eigenlijk zijn we wel unaniem: het is een fijne speaker. Is hij foutloos? Nee… is hij steengoed in zijn klasse? Ja! 100%

Wat opvalt is het gemak en de ruimtelijkheid waarmee deze luidspreker speelt. Er staat een groot podium met voldoende diepte voor onze neus. Focussering blijft mooi in proportie. Ook als u wat verder van de luidsprekers afzit.

Doordat de 606 S2 redelijk diep kan – wij meten zo’n 50 Hz waar het oppakt – de sheet zegt -6dB bij 40Hz en 52 Hz bij 0dB, dat klopt dus heel aardig – zet de 606 een redelijk complete en gefundeerde sound neer. En dat is prettig. Zeker bij nummers als “Joy in repetition” van Dayna Kurtz. Dat moet rollen en de luisteraar warm maken van binnen. En dat lukt fenomenaal goed met deze Brit.

Pakken we Chemical Brothers dan missen we wel wat onderin. Blijkbaar zet het nummer wat we pakken dieper in dan de 606 S2 prettig vindt. Kan gebeuren. Tijd voor Artcore: yes… die pakt wel lekker op. Volume omhoog en genieten maar!

 

Gerelateerde berichten

User Review – Edifier S2000 actieve monitor speakers

The Sound of the 606 S2 InhoudAfgelopen december heeft Alpha Audio een week lang prijzen weggegeven aan zijn trouwe lezers. Heerlijk! Fernand is één van de gelukkigen met een setje Edifier S2000 monitor speakers. Hieronder leest u zijn mening over deze speakers. 

Ayre AX5

Review Ayre AX5

The Sound of the 606 S2 InhoudVreemd: het is de eerste Ayre-versterker die we hebben getest. Sterker nog: het is het eerste Ayre-apparaat dat we onder handen hebben genomen bij Alpha Audio. En dat terwijl we talloze malen hebben genoten van Ayre-apparatuur tijdens shows en demo’s. Soms kan het vreemd gaan. Nu maar hopen dat […]

1 reactie

  1. Je blind staren op specificaties is verkeerd cijfers zeggen vaak niets over hoe het klinkt. Maar de Engelse speaker fabrikanten staan erom bekend dat de hogere frequenties zijdezacht klinken. B&W heeft hier echt iets gepresenteerd, want voor €700,– deze kwaliteit te leveren is subliem. De genoemde geïntegreerde versterker is ook van 5 sterren kwaliteit. Ook hier geldt dat deze geen 100 watt levert en toch €2.500,– kost. Alleen het vermogen zegt niets over de kwaliteit van de weergave. Als je geen LP’s wilt afspelen, dan is dit DE topper onder de alleskunners. Het is een vaststaand feit, de klankkwaliteit van elke luidsprekerbox wordt bepaald door het bronsignaal.

Geef een reactie