web analytics

Review Bowers & Wilkins 606 S2

Voordelen

 • Klinkt erg gemoedelijk
 • Strak design
 • Prijs!

Nadelen

 • Goede versterking is wel nodig
  • Prijs: € 350

   Bouwkwaliteit
   Aanstuurbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Bowers Wilkins 606S2

   De test-setup

   We kiezen bij de Bowers & Wilkins 606 S2 voor een eenvoudige set-up. De reden is eenvoudig: de klantenkring die gaat voor een 606 gaat waarschijnlijk niet met talloze losse componenten spelen. Het ligt meer voor de hand dat er een geïntegreerde versterker aan wordt gekoppeld. We pakken dus onze Hegel Röst all-in-one. Een fantastische alleskunner. De Hegel kan streamen, fungeren als dac en heeft een voor- en eindversterker. Het enige dat zou kunnen missen is een phono-input.

   De Hegel Röst wordt dus de aansturing en bron. We pakken een paar Qed XT25 kabels en een simpel Kemp SNS-filtertje om de Hegel wat te helpen met de energietoevoer. That’s it… Als bronnen gebruiken we onze NAS, Tidal en sinds kort gebruiken we ook Qobuz sublime om high-res te streamen uit de ‘cloud’.

   Gerelateerde berichten

   Bryston B135 SST3

   Review Bryston B135 geïntegreerde versterker

   De test-setup Inhoud 1. Inleiding2. De test-setup3. The Sound of the 606 S24. Metingen Bowers & Wilkins 606 S25. Afronding en specificatiesReactiesIn de audiowereld is Bryston het equivalent van degelijk, stabiel en krachtig. Hebt u een Bryston dan is de kans groot dat uw kleinkinderen er ook nog mee kunnen (of gaan) spelen. Een Bryston […]

   804D tweeter

   Review Bowers Wilkins 804D

   De test-setup Inhoud 1. Inleiding2. De test-setup3. The Sound of the 606 S24. Metingen Bowers & Wilkins 606 S25. Afronding en specificatiesReactiesDe 800-serie van Bowers & Wilkins (B&W) mag met recht een icoon in de hifi-wereld worden genoemd. Het eerste model rolde in 1979 van de band; dat is nu 32 jaar geleden. In 2005 […]

   1 reactie

   1. Je blind staren op specificaties is verkeerd cijfers zeggen vaak niets over hoe het klinkt. Maar de Engelse speaker fabrikanten staan erom bekend dat de hogere frequenties zijdezacht klinken. B&W heeft hier echt iets gepresenteerd, want voor €700,– deze kwaliteit te leveren is subliem. De genoemde geïntegreerde versterker is ook van 5 sterren kwaliteit. Ook hier geldt dat deze geen 100 watt levert en toch €2.500,– kost. Alleen het vermogen zegt niets over de kwaliteit van de weergave. Als je geen LP’s wilt afspelen, dan is dit DE topper onder de alleskunners. Het is een vaststaand feit, de klankkwaliteit van elke luidsprekerbox wordt bepaald door het bronsignaal.

   Geef een reactie