Review Bluesound Pulse Soundbar

Voordelen

 • High res & MQA ondersteuning
 • Goede app
 • Degelijke bouw
 • Hifi kwaliteit

Nadelen

 • Geen HDMI
 • Prijs: € 1199

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Bluesound Pulsebar

  Inleiding

  We hebben er lange tijd naar uitgekeken. We zijn de Bluesound Pulse Soundbar al regelmatig tegengekomen op beurzen en shows. Maar daar is hij dan eindelijk. Verkrijgbaar in Nederland. Tijd voor een review, want is de Pulse Soundbar echt zo goed als dat ze beweren?

  De doos is geen verrassing: zwart en in de Bluesound stijl met logo’s en kreten. Het gewicht daar en tegen wel. Wel hebben al vele soundbars getest, echter de Bluesound Pulse Soundbar valt op door zijn gewicht. Jee: wat is dat ding zwaar! Normaal gesproken is een subwoofer een workout, maar in dit geval is het gewoon de soundbar zelf die ons laat zweten.

  Bomvol

  Goed, tijd om te kijken naar de mogelijkheden. En daar worden wij heel blij van. De Bluesound Pulse Soundbar ondersteunt namelijk: MP3, AAC, WMA, OGG, WMA-L, ALAC, OPUS en hoge resolutie FLAC, MQA, WAV, AIFF: echte 24 bit/192 KHz ondersteuning. Inclusief dus volledig MQA.

  Inwendig vinden we een 3 weg systeem, dat stereo opgebouwd is. We tellen in totaal zes units die 120 watt krijgen uit de diverse versterkers. Om verder te gaan met het rijtje specificaties: Wi-Fi, bluetooth, alle grote muziekdiensten, analoge ingang, ethernet, usb en een optische ingang.

  Wat we niet in de doos vinden, is een afstandsbediening. Alles gaat via de app. Wel vinden wel pootjes om de Pulse Soundbar neer te zetten en beugeltjes om ze op te hangen.

  Vergeet u trouwens niet hoeveel tijd, onderzoek en ontwikkeling er in de app zit. Dat is een onderwerp op zich. Daar komen wel straks even op terug.

   
   

  Winkels met Bluesound

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL
  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL

  3 reacties

  1. Omdat deze soundbar niet alleen voor de tv maar zeker voor puur audioweergave gebruikt zal gaan worden lijkt me een afstadsbediening, los van de tv wel wenselijk, Desnoods tegen betaling voor geinterresserden.

   Barend

   1. Beste Barend,

    Er is ook de – erg prettige – app. Dus je hebt zowel een app, als een afstandsbediening die te programmeren is. Anders is élke willekeurige afstandsbediening – dus ook de 3 euro Lidl – te programmeren op deze soundbar.

  Geef een antwoord