web analytics

Review Bluesound Pulse Soundbar

Voordelen

 • High res & MQA ondersteuning
 • Goede app
 • Degelijke bouw
 • Hifi kwaliteit

Nadelen

 • Geen HDMI
 • Bluesound Pulsebar

  Inleiding

  We hebben er lange tijd naar uitgekeken. We zijn de Bluesound Pulse Soundbar al regelmatig tegengekomen op beurzen en shows. Maar daar is hij dan eindelijk. Verkrijgbaar in Nederland. Tijd voor een review, want is de Pulse Soundbar echt zo goed als dat ze beweren?

  De doos is geen verrassing: zwart en in de Bluesound stijl met logo’s en kreten. Het gewicht daar en tegen wel. Wel hebben al vele soundbars getest, echter de Bluesound Pulse Soundbar valt op door zijn gewicht. Jee: wat is dat ding zwaar! Normaal gesproken is een subwoofer een workout, maar in dit geval is het gewoon de soundbar zelf die ons laat zweten.

  Bomvol

  Goed, tijd om te kijken naar de mogelijkheden. En daar worden wij heel blij van. De Bluesound Pulse Soundbar ondersteunt namelijk: MP3, AAC, WMA, OGG, WMA-L, ALAC, OPUS en hoge resolutie FLAC, MQA, WAV, AIFF: echte 24 bit/192 KHz ondersteuning. Inclusief dus volledig MQA.

  Inwendig vinden we een 3 weg systeem, dat stereo opgebouwd is. We tellen in totaal zes units die 120 watt krijgen uit de diverse versterkers. Om verder te gaan met het rijtje specificaties: Wi-Fi, bluetooth, alle grote muziekdiensten, analoge ingang, ethernet, usb en een optische ingang.

  Wat we niet in de doos vinden, is een afstandsbediening. Alles gaat via de app. Wel vinden wel pootjes om de Pulse Soundbar neer te zetten en beugeltjes om ze op te hangen.

  Vergeet u trouwens niet hoeveel tijd, onderzoek en ontwikkeling er in de app zit. Dat is een onderwerp op zich. Daar komen wel straks even op terug.

  Gerelateerde berichten

  Classé Sigma

  Video Classé Sigma Series

  Inleiding InhoudHet Canadese Classé is geen onbekende in de markt van hoge segment hifi. In zekere zin kan het zelfs wel high-end worden genoemd, want de Delta-series is zeker geen koopje. Wij bekijken in de video de nieuwere Sigma-series: de Classé Sigma SSP en Sigma AMP2. 

  Vakantiegeld Challenge Alpha

  Alpha Audio Vakantie Challenge – Hoeveel Hifi voor 1500 euro?

  Inleiding InhoudHet vakantiegeld is uitbetaald. Wat te doen? Nou… wij weten wel wat! Een nieuw systeem! Alpha stapt met drie man sterk de Klubben Flagship store in Amsterdam binnen… bewapend met een ‘vakantiecamera’, een bak kennis en de lust om drie sets samen te stellen. De enige twee regels: geen soundbar. En een maximaal prijskaartje […]

  3 reacties

  1. Omdat deze soundbar niet alleen voor de tv maar zeker voor puur audioweergave gebruikt zal gaan worden lijkt me een afstadsbediening, los van de tv wel wenselijk, Desnoods tegen betaling voor geinterresserden.

   Barend

   1. Beste Barend,

    Er is ook de – erg prettige – app. Dus je hebt zowel een app, als een afstandsbediening die te programmeren is. Anders is élke willekeurige afstandsbediening – dus ook de 3 euro Lidl – te programmeren op deze soundbar.

  Geef een reactie