Review Bluesound Pulse Soundbar

Voordelen

 • High res & MQA ondersteuning
 • Goede app
 • Degelijke bouw
 • Hifi kwaliteit

Nadelen

 • Geen HDMI
 • Bluesound Pulsebar

  Inleiding

  We hebben er lange tijd naar uitgekeken. We zijn de Bluesound Pulse Soundbar al regelmatig tegengekomen op beurzen en shows. Maar daar is hij dan eindelijk. Verkrijgbaar in Nederland. Tijd voor een review, want is de Pulse Soundbar echt zo goed als dat ze beweren?

  De doos is geen verrassing: zwart en in de Bluesound stijl met logo’s en kreten. Het gewicht daar en tegen wel. Wel hebben al vele soundbars getest, echter de Bluesound Pulse Soundbar valt op door zijn gewicht. Jee: wat is dat ding zwaar! Normaal gesproken is een subwoofer een workout, maar in dit geval is het gewoon de soundbar zelf die ons laat zweten.

  Bomvol

  Goed, tijd om te kijken naar de mogelijkheden. En daar worden wij heel blij van. De Bluesound Pulse Soundbar ondersteunt namelijk: MP3, AAC, WMA, OGG, WMA-L, ALAC, OPUS en hoge resolutie FLAC, MQA, WAV, AIFF: echte 24 bit/192 KHz ondersteuning. Inclusief dus volledig MQA.

  Inwendig vinden we een 3 weg systeem, dat stereo opgebouwd is. We tellen in totaal zes units die 120 watt krijgen uit de diverse versterkers. Om verder te gaan met het rijtje specificaties: Wi-Fi, bluetooth, alle grote muziekdiensten, analoge ingang, ethernet, usb en een optische ingang.

  Wat we niet in de doos vinden, is een afstandsbediening. Alles gaat via de app. Wel vinden wel pootjes om de Pulse Soundbar neer te zetten en beugeltjes om ze op te hangen.

  Vergeet u trouwens niet hoeveel tijd, onderzoek en ontwikkeling er in de app zit. Dat is een onderwerp op zich. Daar komen wel straks even op terug.

  Gerelateerde berichten

  Review Cantatis Overture 192 geluidskaart

  Cantatis. Niet iedereen zal het kennen. Geen nood: wij ook niet voordat importeur Audio Plus ons een exemplaar van de Overture 192 geluidskaart in handen schoof. Dit is bijzonder, meldt hij erbij. Dat is genoeg reden voor ons om een kritische blik te werpen op een product! 

  Raumfeld Soundbar

  Review Raumfeld Soundbar

  We kennen de producten van Teufel en Raumfeld. Betaalbare Duitse degelijkheid. Een beetje de Volkswagen van de hifi industrie. Als je dan een soundbar lanceert en verkondigt dat je film en muziekgenot hebt gecombineerd in één product, dan staan wij te springen om dat te testen. Dat kan toch nooit?? De Raumfeld Soundbar is, zoals […]

  Samsung HWN850

  Review Samsung HW-N850

  Eind 2016 heeft Samsung zijn imperium verder uitgebreid. Samsung kocht de Harman-groep voor een slordige 8 miljard. Een strategische zet. Samsung wilde een groter aandeel in de audio hoek. Dat is op te bouwen, maar een overname is veel snellere route. Daarmee heeft Samsung de namen JBL, Harman en AKG onder zich vergaard. En daarmee […]

  3 reacties

  1. Omdat deze soundbar niet alleen voor de tv maar zeker voor puur audioweergave gebruikt zal gaan worden lijkt me een afstadsbediening, los van de tv wel wenselijk, Desnoods tegen betaling voor geinterresserden.

   Barend

   1. Beste Barend,

    Er is ook de – erg prettige – app. Dus je hebt zowel een app, als een afstandsbediening die te programmeren is. Anders is élke willekeurige afstandsbediening – dus ook de 3 euro Lidl – te programmeren op deze soundbar.

  Geef een reactie

  Ga verder met deze blogpost:

  Review Samsung HW-N850

  Review Samsung HW-N850