web analytics

Review Benchmark Audio Systems AHB2 in Mono

Voordelen

 • Heel veel kracht
 • Transparantie
 • Totaalplaatje

Nadelen

 • Geen
 • Prijs: € 3600 per stuk

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Benchmark AHB2

  Set-up en installatie

  Inhoud

  We zetten de kleine schakelaar achteraan op de AHB2’s op mono en verbinden elke speaker met een AHB2. Vandaar gaat het gebalanceerd naar de HPA4 via de mono outputs. De Morpheus gaat opnieuw gebalanceerd de HPA4 in die op zijn beurt een gebalanceerd  signaal krijgt van de M50 via de AES/EBU aansluiting. Balanced all the way dus!

  Referentieset:

  9 reacties

  1. Merken jullie ook dat er een zekere opwarm tijd nodig is voor klasse A/AB/D optimaal te werken? Met mijn yamaha r-n803D is er rond de 20 minuten nodig voordat het echt lekker speelt. Is dat ook nodig voor dit toestel van benchmark audio? En hebben klasse D versterkers zoals de purifi eigentakt er ook last van?

  2. Als je moest kiezen Geoffrey, de benchmark of een purifi versterker (zeg NAD C298). Is het verschil tussen de 2 in prijs ook te horen in performance? Volgens mij waren jullie lyrisch over de purifi en nu lyrisch over deze benchmark 🙂

   1. Hallo,

    We zijn al jaren erg te spreken over de Benchmark AHB2. Zie de originele review van collega Jaap. Dit was een korte follow-up. Het is natuurlijk te zien wat je verwacht van je eindversterker en de prijs is ook verschillend. Het plan is om beide eens naast elkaar te zetten! Maar beide versterkers hebben een unieke opbouw en dat onderscheidt hen sowieso al van het pak.

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

    1. Dat zou zeker interessant zijn. Beide amps behoren tot de best metende op Audio Science Review en mede daardoor verwacht ik dat beide amps interessant zijn voor een bepaalde doelgroep, dus een vergelijking zal veel gelezen gaan worden verwacht ik!

  3. Erg mooie producten inderdaad, ze ademen pro audio. Ik zou graag de Benchmark DAC3 DX toevoegen aan mijn set, de enige met een AES/EBU aansluiting, maar die is niet meer verkrijgbaar! Als er geen échte voordelen zijn aan die uitgangen, kan ik natuurlijk ook de DAC3 B nemen.

   Vriendelijke groeten Pieter

   1. Hallo Pieter,

    Ik heb diezelfde vraag gesteld aan de ontwerper van de dac en die verdedigt zijn keuze voor de coax uitgang uitvoerig en onderbouwd. Er werd duidelijk heel veel energie en tijd gestoken in de implementatie.

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

  4. Dag Geoffrey,

   Wat zijn de voordelen van balanced all the way? En hoe weet je of je DAC en streamer ook balanced zijn? Moeten ze gewoon een gebalanceerde uitgang hebben of is er intern nog iets anders nodig. Met de versterkers begrijp ik het denk ik, het is zoals actieve speakers die dus elk een eigen eindversterker hebben. Twee keer mono dan? In mijn Cambridge Audio CXN v2 streamer zitten twee Wolfson DACs en die verbind ik via de digitale balanced audio XLR output met mijn voorversterker. Die gaat via analoog XLR naar de actieve speakers.

   Fascinerende review!

   Mvg Pieter

   1. Hallo Pieter,

    Dank. Het was meer een boutade hoor. Alles via xlr en aes/ebu bedoelde ik. Dit zijn de zogenoemde gebalanceerde aansluitingen. Maar de Benchmark is natuurlijk true balanced qua opbouw.

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

  Geef een antwoord