web analytics

Review Benchmark AHB2

Benchmark AHB2

Conclusie

Wow. Wat een versterker dit. Benchmark zet met de AHB2 echt een statement in de markt van eindversterkers. Met zo'n 3740 euro is deze stereo eindversterker echt een koopje. Hij is up-beat, gecontroleerd, doodstil en opvallend mild. Alles is zonder moeite te volgen. Knap.

Enige punt kan zijn dat het uiterlijk niet spannend is. Wel degelijk gemaakt, maar geen show-off voor de vrienden. Tevens zit er geen single-ended ingang op. Verder... wat een beauty!

Foto's Benchmark AHB2

Inhoud

Gerelateerde berichten

Denon PMA50 DCD50

User Review Denon Design Series

Foto’s Benchmark AHB2 InhoudOnlangs hebben we lezers met de nieuwe Denon Design laten spelen. Altijd interessant, want: wat vinden onze lezers nu van de spullen? Lezer Geert De Pryck heeft de set een paar weken thuis gehad. Hieronder kunt u lezen wat hij van de Denon DCD en PMA 50 vindt. 

Van Medevoort DVP-NS905V alleseter

Foto’s Benchmark AHB2 InhoudAudioart is al geruime tijd bezig met het modificeren van bestaande producten. En met succes. Denon heeft er in het verleden wel bij gevaren met zijn EX-serie. Vorig jaar is de Philips DVD963SA door Ad van Medevoort met groot succes onder handen genomen en recentelijk is de DVP-NS705V van Sony gemodificeerd. Nu […]

19 reacties

 1. Uit je verhaal blijkt dat het Class A gedeelte hier gering is gehouden om het rendement hoog te houden en daarmee de opstomende Class D versterkerklasse bij te houden. Nuttig zou zijn om bij je Benchmark het rust of “ïdle” vermogen mee te laten wegen. Het is een belangrijk issue tegenwoordig. Door streng Europees regelgeving, wat er aan zit te komen, hoeft class AB niet te verdwijnen. Een top ontworpen en klinkende class AB versterker met super lineaire mosfets van 2×150 Watt rms heeft aan een idle vermogen van 10 Watt voldoende. Dat is niet voorbehouden aan Class D. Stevig verbruikende versterkers zullen m.i. nooit helemaal verdwijnen.en dat is wat mij betreft prima. Elke techniek en constructie heeft zijn eigen klank en liefhebbers en 1 keuze is geen keuze !

 2. Lijkt erg aantrekkelijk. Ook op andere sites gunstig besproken. Jullie vermelden telkens een nadeel, namelijk dat er geen single ended ingangen zijn. Nu raak ik als zelfverklaarde leek een beetje in de war. Is single ended hetzelfde als unbalanced? Zoja, wat is het probleem dan. Je hebt toch adapters hiervoor?

  Groetjes,

  Frans Gommers

  1. Single ended is inderdaad unbalanced. En ja: er zijn adapters voor, maar het is handiger als je gewoon de aansluitingen hebt. Daarnaast heb ik begrepen van Helios dat het minder goed klinkt. Heb dat niet zelf getest.

   1. Bij een adapter bestaat de kans op klankmatige problemen, maar als je je interlink zo opschakelt als de jongens van Hypex aanbevelen voor cinch naar XLR toepassingen is er ook klankmatig niks aan de hand.

 3. Hoewel ik hem zelf nog niet uitgebreid aan de tand heb gevoeld – binnenkort in dit theater – is het concept en de uitwerking goed en bijzonder. BTW, dat Feedforward concept met een kleine hoogwaardige versterker die het ontbrekende in een stevige stroomversterker aanvult is natuurlijk niet nieuw. Kijk maar eens naar het principe achter Quad’s Current Dumping verhaal. Maar ook de voeding met een snelle geschakelde voedingsopzet met voedingslijnen die variëeren naar gelang de uitsturing is innovatief.

 4. Boeiende heldere video en revieuw over nieuwe versterker concepten in een populair prijssegment.
  Erg benieuwd hoe dit gaat op een grote Magnepan!

  Heb het idee dat het artikel op een ipad niet hetzelfde leest klopt dat?

   1. Jaap er staat voor jou een 7 kanaal Nad M25 op MP voor 1/3 vh geld nml 1250!

    Het leest niet als 1 artikel maar kom er wel uit door op de afzonderlijke links te klikken ipad.

    1. Dag Ieberich,

     Zozo… 1250 voor een M25… niet slecht! Wie weet interessant als basis voor de multi-channel set-up. We delen tegenwoordig artikelen in in pagina’s. Navigeert makkelijker dan één lange lap tekst.

Geef een reactie