web analytics

Review Ayon Sigma en NW-T DSD

AYON NW-T SIGMA

AYON Sigma DAC

De Sigma DAC is de ‘instapper’ van de drie DA-converters die AYON aanbiedt. Daarboven staan de Stealth en de Stratos. Nu moet u niet bij een instapper denken aan een dac die de kantjes er vanaf loopt. Nee: de Sigma is een serieus apparaat dat in staat is tot serieuze prestaties.

We hebben de AYON Sigma zowel met de NW-T als de Ambre gevoed met data. En de Sigma laat zéér gemakkelijk de verschillen horen. Al is het wel een tikkie bedrieglijk, omdat zowel I2S als de NW-T een tikkie harder spelen. We hebben dus wel een volume-correctie moeten doen.

Rijk

Ook de AYON Sigma heeft een rijke klank. Deze dac speelt duidelijk een vleugje warmer dan de Pavane die onze referentie vormt. Is dat ‘extraatje’ beter? Nee… het is smaak. De Pavane is eerlijker. Zowel in klank als in plaatsing. Maar feit is: de AYON Sigma heeft een zeer prettige klank.

Kijken we naar pure performance op gebied van detaillering, verfijning en vloei in de weergave… Dan wint de Pavane het wel. Zeker het middengebied is net ietsje losser en rustiger… Al weet de AYON vocalen wel prachtig te reproduceren.

Specificaties

Digital/Analog Converter Ayon Sigma
Conversion 32 bit, PCM up to 192k, 64xDSD, 128xDSD
DAC configuration 8 mono DACs to 2- stereo outs
Tube complement – Analog output 6H30
Dynamic range > 128dB
Output level @1 kHz / Rms 0-10V
Output impedance  Single-Ended-RCA ~ 300 Ohms
Output impedance  Balanced-XLR ~ 300 Ohms
Digital input 1 x S/PDIF, 1 x AES/EBU, 1 x Toslink,
1 x BNC, 1 x USB, 1 x I2S, 1 x DoP,
3 x BNC for DSD
Analog output RCA & XLR
S/N ratio > 120 dB
Frequency response  20Hz – 20kHz  +/- 0.2dB
Total harmonic distortion @ 1kHz < 0.002%
Remote control Yes
Dimension (WxDxH) cm 48x36x11 cm
Weight 12 kg

 

Gerelateerde berichten

Bryston BLP-1

Review Bryston BLP-1 platenspeler & Bryston BP2 MM/MC 20 phono preamp

AYON Sigma DAC InhoudDit is de eerste review op Alpha-Audio van een high end platenspeler. En dan moeten we het natuurlijk direct goed doen. We hebben een complete set getest die kenmerkend is voor het genre; elk component heeft letterlijk en figuurlijk een eigen dynamiek. Daarmee bedoelen we; u kunt er eindeloos mee variëren, verbeteren, […]

Geef een reactie