web analytics

Review Ayon Sigma en NW-T DSD

Prijs: € 5150

AYON NW-T SIGMA

AYON NW-T Network Transport

Inhoud

De NW-T is een zogenaamde network bridge, een type vergelijkbaar met de dCS Network Bridge die we onlangs testten. Op de Network Bridge sluit je je netwerk aan en/of een USB-schijf. U maakt connectie met muziekdiensten als Tidal en Spotify of u gebruikt – indien ondersteund – Roon als platform. Desnoods Apple Airplay als u daar gelukkig van kunt worden (wij raden het af in verband met verlies van muzikaliteit).

De NW-T werkt met een UPnP server protocol (Universal Plug and Play). ROON ziet helaas de Ayon niet en als we de importeur moeten geloven zijn er ook geen plannen. Dat hoeft overigens niet direct een nadeel te zijn, als de fabrikant een goede eigen app heeft. Dat is echter wel een puntje, want AYON heeft voor zover wij weten voor de NW-T nog geen app voor Android.

We sluiten de AYON NW-T aan op het netwerk, verbinden het apparaat met de meegeleverde i2S-kabels met de DAC (ethernet-kabel). Het vinden van het aan/uit knopje is nog even een dingetje; het bevindt zich aan de onderkant van het chassis. Voor de rest gaat de installatie vlekkeloos. Eenmaal ingeschakeld ziet de NW-T direct onze mediabibliotheken (Synology, Qnap en onze Plex-server) en we kunnen met de afstandsbediening of met de knoppen op de NW-T naar muziek luisteren.

Artwork en andere informatie verschijnt keurig op het display. Het is erg prettig als een complex apparaat als de NW-T zonder handleiding en andere kunstgrepen in werking kan worden gesteld.

De AYON NW-T slikt werklijk alles. Van PCM tot en met DSD. En het kan het ook allemaal ‘native’ naar een bijbehorende dac sturen. Denk aan de Sigma. Uitsturen van DSD kan native of via DOP. Dit zijn verschillende uitgangen, dus let op met aansluiten.

AYON NW-T SIGMA

Bedienen

De bediening kan op de AYON zelf, maar via een App is natuurlijk gemakkelijker. Helaas is er geen eigen app op het Android-platform. Tenmiste: er is geen app die werkt. Bij Apple wel.

Wij gebruiken voor het gemak BubbleUPnP uit de Android store. En dat werkt feilloos. We kunnen op die manier ook Tidal en Qobuz streamen richting de NW-T. Top-appje waar u na een geringe vergoeding ook lange playlists kunt maken.

Klank

De NW-T speelt gemakkelijk, gul en groots. De klank is rijk en holografisch. Ja: gewoon beter dan de Metrum Ambre die we als referentie hebben staan. En eerlijk: het verschil is niet subtiel als u schakelt tussen de twee. De Ambre speelt keurig – superstrak en eerlijk – maar de AYON doet er gewoon een schep bovenop in termen van plaatsing, grootte en rijkheid. Er komt gewoon een dimensie in beleving bij.

Met name vocalen zet de NW-T prachtig neer. Veel souplesse en textuur. Zéér goede verstaanbaarheid is ook een zaak die opvalt. We kunnen bijna de lippen horen bewegen bij Present Tense van Thom Yorke.

Al met al

De AYON NW-T is klankmatig en muzikaal gezien een fraai apparaat dat zonder twijfel meekomt met de top in de industrie. Nu nog een mooie app om het zaakje rond te breien.

Specificaties

Network-Player Ayon NW-T / DSD
Conversion rate 192kHz/24 bit & DSD64x/128x
Tube complement 6H14 & 6Z4
Dynamic range > 120dB
Digital output – DSD 3 x BNC ( DSD-L, DSD-R, WCLK )
Digital output – PCM S/PDIF, BNC, I2S, TosLink, AES/EBU
Digital inputs Front mounted USB type ‘A’ socket for USB “pen”/hard disk drive

Rear mounted USB type ‘A’ socket for USB “pen”/hard disk drive

Network digital inputs RP-SMA plug Wifi Aerial input (“wireless” network connection) 802.11b/g

UTP RJ45 10/100Mbps socket (“wired” network connection)

S/N ratio > 120 dB
Frequency response  10Hz – 50kHz  +/- 0.3dB
Total harmonic distortion @ 1kHz < 0.002%
Remote control Yes
Dimension (Wide x Deep – incl. terminals x High – incl. feet) cm 48 x 36 x 12 cm
Weight, unit only 10 kg

Gerelateerde berichten

HEOS

Review HEOS (by Denon)

AYON NW-T Network Transport InhoudMultiroom streaming audio is in opkomst. En dat is een goede zaak, want het is ook geweldig. Vandaar dat de focus bij Alpha Audio daar ook op ligt. We kunnen er niet genoeg over schrijven, maar dat is een andere zaak. Sonos heeft de markt van multiroom opengebroken. En daar zijn […]

Moke

Moke – Let it Burn

AYON NW-T Network Transport InhoudHet zag er even een tijdje somber uit voor Moke. Vorig jaar stapte gitarist Phil Tilli uit de band en een aangekondigd Best Of-album werd nooit uitgebracht. Na de donkere Almost Home-theatertournee bleef het vervolgens een tijdje stil rond de Amsterdamse band. Sinds anderhalve week staat Moke echter weer volop in de spotlights met […]

Geef een reactie