web analytics

Review AVM Ovation MA 8.2 eindversterker

Prijs: € 21800

Bouwkwaliteit
Controle
Inzetbaarheid
Prijs
AVM Ovation MA 8-2

Conclusie

Wat kunnen we hier nu over zeggen? Behalve wellicht iets té lyrisch over te komen. We hebben de afgelopen jaren prachtige spullen in handen gehad. Maar niet vaak krijgen we kippenvel bij het horen van een album dat we zo goed kennen. Het verraste ons. Bracht ons een beetje van slag. In positieve zin.
De AVM Ovation MA 8.2 is op alle vlakken een bruut. Gewicht, vermogen, controle, dynamiek... Maar het mooie is: het kan met zo ongekend veel finesse en puurheid te werk gaan dat hij ook op dat vlak raakt. Kortom: een allrounder. Een 'onhoorbare' drijvende kracht voor élke set en speaker. Topklasse.

Wat meer over de sound

Inhoud

We hebben ruim anderhalve week gespeeld met deze combinatie. En daarbij zijn zowel diverse soorten muziek als meerdere redacteuren over de vloer geweest. Met name Harro Tillema heeft er aardig wat tijd doorgebracht vanwege de review van de Bryston. We waren het roerend eens over de balans in dit systeem. En de muzikaliteit waarmee het speelt. Elk genre wordt gerespecteerd: van vocal tot elektronisch tot house tot country, jazz, blues… u vat hem wel.

Waar redacteur in kwestie echt kippenvel van heeft gekregen, is het album Amelie. Met name nummer vier op het album raakte de gevoelige snaar. De AVM’s – hoe groot en bruut ze ook ogen – zetten met ongekend veel finesse dit nummer neer. Absolute controle over de dynamiek – micro en macro – geeft zoveel betrokkenheid. Daarnaast horen we met het grootste gemak de aanslag, het pedaalwerk, nagalm, harmonischen… simpelweg: wow. Wat een niveau.

Schakelen we over naar Radiohead, A moon shaped Pool, dan transformeert alles mee. De klaagzang van Thom Yorke gaat door merg en been. Zoals het hoort. Door naar house: beuken maar! 100 dB op de meter en geen krimp. Petje af. Terug naar Metropolitain: boem… ruimte. Alle effecten hebben hun eigen plek en de bas ronkt en rolt door de kamer. Maar geen gripverlies. De twee blokken blijven maar gaan. Als ze zouden kunnen zweten, zouden we nog geen druppel zien. Ondanks de warme dagen tijdens deze testperiode.

Feit is…

Dit is een set zonder voorkeur. Dit zijn apparaten die de spelende artiest de ruimte gunt die het verdient. En zo hoort het natuurlijk. En na wat plaatjes draaien en wat koppen koffie kijken we elkaar aan: ja… hier speelt simpelweg muziek. Geen set. En dikke credits naar de AVM’s voor de controle, grip en finesse. ‘Spitzenklasse!’. 

Gerelateerde berichten

1001 albums die je gehoord moet hebben

Review 1001 albums die je gehoord moet hebben

Wat meer over de sound InhoudDat boeken en muziek hand in hand gaan, daar hebben we goede ervaringen mee. Muziek die over boeken gaat, kennen wij geen voorbeelden van. Maar boeken die over muziek gaan, dat dan weer wel. Van de uitgever Libero ontvingen wij de herzien en bijgewerkte uitgave van ‘1001 albums die je […]

Music Hall MMF 2-3

Review Music Hall MMF 2.3

Wat meer over de sound InhoudVia de importeur Smart Audio ontvangen wij een platenspeler. En daar zijn wij stiekem wel heel erg blij mee. Want vinyl heeft, terecht, een plaats veroverd in de harten van vele audioliefhebbers. Maar helaas heeft de liefde voor audio een prijskaartje. We kennen allemaal het gezegde; “Oude liefde roest niet”. […]

6 reacties

  1. Jaap misschien kan Ovation CS 8.2 ook een keer getest worden. Over de prijs wordt zeer geheimzinnig gedaan waarschijnlijk €25.000,- Als je het financieel waar kan maken, is dit dan echt waar voor je geld, gewoonweg de beste?

  2. Hoe verhouden die monoblokken zich tot de Benchmark AHB2. Zijn de meeste daarmee niet véél beter af? ik luister echt graag naar muziek maar kan me niet voorstellen dat ik een dergelijke set ooit in mijn woonkamer neer zou zetten.

  3. Avm was begonnen als zelfbouwversterker in Elrad als ik mij niet vergist, en als ik mij niet vergist is die een aantal jaren geleden overgenomen door een nieuwe eigenaar.
    Dan hoe kan en versterker met meerdere fets in de uitgang super klinken,

    Mvg wol

Geef een reactie