web analytics

Review AVM Ovation MA 8.2 eindversterker

Prijs: € 21800

Bouwkwaliteit
Controle
Inzetbaarheid
Prijs
AVM Ovation MA 8-2

Wat specificaties

Bij zulke producten zeggen specificaties niet zo heel veel. Maar voor wie ze graag wil weten: daar gaan we.

AVM meldt in de beschrijving dat de Ovation MA 8.2 onvoorwaardelijk stabiel blijft. En dat geloven we wel: 1200 watt in 4 Ohm, en 600 watt in 8Ohm, 2000 VA voeding (2 x 1000 VA), 200.000 uF capaciteit in condensators, symmetrische opbouw en een totaal van 24 FET’s die het signaal versterken. Die kunnen gezamenlijk 180 ampere permanent leveren. De dempingfactor is over het gehele bereik (0 – 400.000 Hz) meer dan 1000. Als het daarmee niet lukt om een speaker aan te sturen, dan weten wij het ook niet meer.

De kast is helemaal van aluminum en behoorlijk dik. We schatten in dat het zo’n 0,5cm dik ik. Dat draagt ook wel bij aan het aanzienlijke gewicht van 42 KG. Ja: dat is bij elkaar dus 84 KG aan versterker…

Op het front van deze kast prijkt een display die een paar dingen laat instellen. Het meest interessant is ‘Load Impedence”. Als u hier de gemiddelde weerstand van de luidspreker ingeeft (bij onze Focals was dat 4 Ohm), dan houdt de versterker daar rekening mee. We hebben dit eerder gezien – en gehoord – bij de NAD C390DD. Het is zonder meer hoorbaar in controle. Dus vergeet dit niet goed in te stellen.

Verder kunt u de geleverde energie zien en instellen hoe de versterker moet inschakelen. Via trigger, altijd aan, remote aan of automatisch. Zeer handig!

Gerelateerde berichten

Cyenne CY-3100 SE

Review Cyenne CY-3100 SE DAC

Wat specificaties InhoudCyenne Audio is een gloednieuw merk – opgericht in 2012 – dat door een stel Nederlanders in Taiwan wordt gemaakt. Ja… Nederlandse Taiwanese hifi. Uiteraard heeft produceren in Azië zo zijn voordelen. Denk aan prijs. Maar ook massa. Maar daar zijn we niet in geïnteresseerd. Wij willen vooral weten hoe deze nieuweling zich kan meten met de rest […]

Review Sbooster BOTW ECO voeding

Wat specificaties InhoudWe kunnen het bijna niet vaak genoeg zeggen: voeding is de basis van een apparaat. Als de voeding niet op orde is, klinkt een apparaat – en dus een set – nooit echt goed. Het uit zicht in onrust, een plat stereobeeld een een ‘harde’ klankkleur met veel versmering. Helaas leveren niet alle […]

6 reacties

  1. Jaap misschien kan Ovation CS 8.2 ook een keer getest worden. Over de prijs wordt zeer geheimzinnig gedaan waarschijnlijk €25.000,- Als je het financieel waar kan maken, is dit dan echt waar voor je geld, gewoonweg de beste?

  2. Hoe verhouden die monoblokken zich tot de Benchmark AHB2. Zijn de meeste daarmee niet véél beter af? ik luister echt graag naar muziek maar kan me niet voorstellen dat ik een dergelijke set ooit in mijn woonkamer neer zou zetten.

  3. Avm was begonnen als zelfbouwversterker in Elrad als ik mij niet vergist, en als ik mij niet vergist is die een aantal jaren geleden overgenomen door een nieuwe eigenaar.
    Dan hoe kan en versterker met meerdere fets in de uitgang super klinken,

    Mvg wol

Geef een reactie