web analytics

Review Aurender A30 streamer – dac – ripper – voorversterker

Voordelen

 • Zéér precieze weergave
 • Zéér fraai gebouwd
 • Alles in één behuizing
 • Fijne app

Nadelen

 • Volumeknop voelt gek
 • Eén harde schijf (geen RAID)
 • Prijs: € 18900

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Aurender A30

  Conclusie

  Aurender zet met de A30 écht een alles-in-één statement neer. Koppel er een paar mooie actieve luidsprekers aan - denk aan een setje ATC SCM100 ASL of SCM150 ASL in rosewood - en u bent gewoon klaar. Zo simpel is dat. We schatten in dat het bijzonder lastig wordt een dusdanige combinatie te verslaan.

  Er zijn zaken die we prachtig vinden aan deze Aurender A30 en een paar dingen die Aurender kan verbeteren naar onze mening. Mooi is de behuizing, de afwerking aan de binnenzijde, de app en de diverse functies die prachtig samenwerken. Denk aan rippen, zoeken, het grote, mooie display en het gemak waarmee alles werkt. Dingen die beter kunnen: de volumeknop wiebelt en het feit dat er één schijf in deze A30 zit. Back-uppen kan, maar we zien liever óf RAID-1 óf een back-up functie naar een netwerkschijf.

  Voor wie?

  Inhoud

  Wie had Aurender op het whiteboard geschetst bij de ontwikkeling van deze Aurender A30? In ieder geval geen tieners met een zomerbaantje. Dit apparaat is toch echt voor de mensen die óf hun hobby héél serieus nemen en er veel geld voor opzij willen zetten óf voor de (zeer) welvarende burger met een groot muziekhart.

  Nu is die doelgroep nog steeds relatief groot. En het is niet de doelgroep die Aurender op het whiteboard had staan. De Aurender A30 is voor de minimalisten. De minimalisten die geen concessies willen doen op gebied van functionaliteit en kwaliteit. Net als de dCS Bartok. Maar de Bartok klinkt anders. En daardoor zal het een andere liefhebber aantrekken.

  De Aurender A30 is voor de mensen die detaillering zoeken. Inzicht willen krijgen in de gelaagdheid van een track. De opbouw en lijnen feilloos willen horen. Willen voelen… Mensen die élke fiber willen horen van een nylon snaar. De dCS is weliswaar een dac die veel laat horen; de Aurender A30 gaat verder. Vergroot het wellicht een beetje uit. Dat moet je liggen.

   

  Winkels met Aurender

  Hifi Studio Wilbert

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  Contact

  Rhapsody Audio

  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, AF

  Contact

  4 reacties

  1. Raid 1 is een schijnveiligheid en helpt niets tegen bijvoorbeeld een virus, een heftige electrische storing, brand, wateroverlast, diefstal etc…… Nee gewoon een Western Digital hard diskje kopen en eens in de zoveel tijd een backup maken, dat is de enige veilige en snelle manier….
   En niet vergeten te controleren of de gemaakte backup niet corrupt is maar daadwerkelijk de juiste data bevat en dat deze data ook toegankelijk is….
   Dus voordeel van twee schijven is mij voor eventueel dataverlies niet helemaal duidelijk….

   1. Dag Molenaar.

    Natuurlijk kan RAID-1 niet tegen brand of een stroomstoring beveiligen. Ik zeg ook niet dat RAID een back-up is. Dat zal je me nooit horen zeggen. Het kan ook niet tegen de stupiditeit van sommige gebruikers beschermen. Maar het is wél een beveiliging tegen schijffalen. Back-ups maken moet altijd. Ook bij RAID. Maar hoeveel mensen ken jij die gestructureerd een usb-schijf inpluggen en een back-up maken? Backups worden altijd vergeten. Daarom moet je het automatiseren en zoveel mogelijk ellende proberen te voorkomen. En RAID helpt daarbij (behalve RAID-0…).

  2. Leuke review , weten jullie , dat The Hifi studio one uit Leiden sinds kort ook Aurender dealer is?, Ze hebben korte geleden bij ons een thuis demo verzorgd met de Aurender W20se , dat deden ze geweldig goed , daar komt in December een vervolg op . De review met de video op you tube vond ik erg praktisch , complimenten heren ?.

  Geef een antwoord