web analytics

Review Auralic Aries G2

Voordelen

 • Klinkt erg goed
 • Veel instelmogelijkheden
 • Erg mooi gemaakt

Nadelen

 • Geen Android App
 • Bediening op apparaat niet fijn
 • Inbouw schijf onhandig
 • Prijs: € 4199

  Auralic Aries G2

  Installatie en bediening

  Het installeren van de Auralic Aries G2 is echt een fluitje van een cent. In feite gaat het met een paar stappen: stekker erin, digitale koppeling naar de dac, aanzetten, zoeken in de App (wij gebruiken Roon) en spelen maar.

  Roon of Lightning

  Auralic heeft zijn eigen app: de Lightning App. Deze is alleen te draaien op iOS: geen Android, wat we erg jammer vinden. En onverstandig. Wij hebben bijvoorbeeld niet standaard een iOS-apparaat op de redactie. De reden is simpel: we kunnen niet alles hebben en we hebben het eigenlijk nooit nodig. Mensen met Android kunnen wel Roon gebruiken, of een UPnP-app als BubbleUPnP. Wij spelen via Roon.

  Wilt u meer weten over de App? Harro Tillema heeft in de multitest de Auralic Aries Mini meegepikt. In die test is ook de Lightning-app besproken.

  Tevens draait er op de Auralic standaard de lightning-server. Deze server is over te schakelen naar alleen UPnP, maar Auralic zelf geeft al aan dat dit alleen in nood verstandig is. De Lightning-server is dus een mediaserver die andere Auralic-apparaten van een stream kan voorzien. Bijvoorbeeld vanaf een optionele, interne schijf, of externe USB-schijf. Mooi systeem. Al zullen niet veel mensen even hun Aries G2 open schroeven om een 2,5-inch schijf in te bouwen. Het is geen rocket-science, maar wellicht was een slot-in drive een optie voor een volgen model: iets minder mooi om te zien, maar wel handig.

  Het inrichten van de Auralic gaat naar onze mening het gemakkelijkst via de web-interface. U kunt deze gewoon benaderen door het ip-adres in de browser in te tikken. Bijvoorbeeld: 192.168.2.100. Het ip-adres is op meerdere manieren te achterhalen: in de router-dhcp-lijst, in de Windows verkenner door met rechts op de Aries Lightning-server te klikken in de netwerk-omgeving. Of natuurlijk in de Auralic-app of op het apparaat zelf in het netwerk-menu.

  De interface geeft een indrukwekkende hoeveelheid instellingen. Niet voor de ‘streaming-watjes’, zullen we maar zeggen. U kunt een bibliotheek aanmaken en beheren, streaming-services beheren en protocollen in- en uitschakelen, processing regelen (transcoding, upsampling, etc) en de speler-opties regelen. Denk aan het in- en uitschakelen van het display, bluetooth, etc.

  Gaaf detail

  Een mooi detail wat we nog even willen aanhalen, zijn de geveerde voetjes onder de Aries G2. De voetjes zijn niet massief of met een rubbertje uitgevoerd, maar zijn voorzien van een dempend systeem… spring loaded. Erg mooi… Ja: Auralic was goed bezig met deze G2…

  Gerelateerde berichten

  Hegel H120

  Review Hegel H120 all-in-one

  Installatie en bediening Inhoud 1. Inleiding2. Installatie en bediening3. De test-set up4. De weergave5. Voor wie?6. Specificaties Auralic Aries G2ReactiesDe Duitse filosoof Georg Wilhelm Friedrich Hegel, what’s in a name, had waarschijnlijk nooit gedacht dat zijn naam ooit door een Scandinavische audiofabrikant gebruikt zou worden. Toch denken we dat hij zich wel in de ‘filosofie’ […]

  Divaldi AMP 02

  Video Divaldi AMP 02 hoofdtelefoonversterker

  Installatie en bediening Inhoud 1. Inleiding2. Installatie en bediening3. De test-set up4. De weergave5. Voor wie?6. Specificaties Auralic Aries G2ReactiesDivaldi – nee, dus niet Vivaldi. Wie? Wat? Ja, dat dachten wij ook. Maar dat is ook niet gek: het is een Pools merk dat eigenlijk nog niet echt in Nederland te krijgen is. Maar we […]

  10 reacties

  1. Mooi apparaat, echter wel erg veel geld voor een streamer zonder DAC. Ben benieuwd hoe deze klinkt vergeleken met bijvoorbeeld een SOTM of zelfs een DIGIONE/RPI streamer van ALLO…

  2. Beste Alpha Audio (lezers), ik ben benieuwd hoe snel wij of van AA of van de lezers horen hoe de nieuwe Auralic Aries G1 prijs en kwaliteit uit de bus komt. Op het collega forum las ik er al iets over en de prijs van 2.199 klinkt al als muziek in de oren. Hopelijk horen of lezen wij er hier meer over en is hij ook daadwerkelijk in Nederland snel live te beluisteren. Het zou mooi zijn als iemand hem al in München heeft gehoord.

  3. De G2 klinkt allereerst een forse slag beter. Ten tweede beschikt deze over een lightning link die i2s kan uitsturen. Tel daar de mogelijkheid extern te clocken bij op en de prijsstijging is al wat duidelijker denk ik…

  4. Leuke review. Ik ben er van overtuigd dat het een prachtig apparaat is. Wel wil ik even laten weten dat ik van verschillende bronnen heb vernomen dat hier wel de deminshing returns een factor is: als je high-res streamt dan haalt een goedkopere streamer (+/- helft goedkoper) ergens tussen de 80% en 90% van de kwaliteit van de Aries G2. Dus je betaalt wel veel geld voor wat sommigen een marginale verbetering kunnen noemen. Vergelijken blijft dus de boodschap. Veel plezier allemaal!

   1. Diminishing returns speelt altijd in audio. De stap van een versterker van 100 euro naar 200 euro is gigantisch in kwaliteit. Van 200 naar 500 idem. Maar van 500 naar 1000 is al een iets minder grote stap. En van 1000 naar 2000 idem.

    Dat geldt niet alleen voor audio, maar voor alles: auto’s, lampen, laptops… etc. Spreek een willekeurige designer. Allemaal zeggen ze hetzelfde. Het winnen van de laatste procenten is ontzettend lastig en vereist niet alleen veel research, maar ook exotische, custom made componenten. Kortom: om de laatste procenten te winnen moet je behoorlijk investeren.

    Een apparaat als de Aries G2 is voor wie al een goed apparaat heeft en graag die laatste procenten in huis haalt. En weet je wat: zelfs dan is er nog iets beters – en veel duurders – te vinden. Denk aan Aurender, dCS…

   2. Ik vind dat Stino wel een punt heeft. Gezien de prijs – die ruim meer is dan het dubbele is van een Auralic Aries Femto – is enig product vergelijk wel gewenst. Weliswaar is alle waar naar zijn geld, maar ik zou het toch wel plezierig vinden dat enige nuance wordt meegeven wat je nu precies ‘meer’ krijgt voor deze forse prijs. Dat kan ik uit deze test helaas niet opmaken…

  5. Fraaie, maar wat klinische en neutrale test…, ik kan hier niet echt veel conclusies aan verbinden behoudens dat het een absolute top streamer is, maar dat wisten we direct bij presentatie natuurlijk al. Interessanter lijkt me een vergelijking met de Aries Femto, klinkt het beter of anders? En op welke punten, het prijsverschil moet toch ergens waarneembaar zijn…Hoe verhoudt zich de MQA bewerking tot bv de gecertificeerde decoders van Aurender? Ik hoop dat op meerdere aspecten wat dieper zal worden ingegaan bij de Vega Streamer ;)

   1. Dank voor je feedback Pim. We hebben de G2 niet naast de Femto gezet. Dus een direct vergelijk hebben we niet kunnen doen en dus gaan we geen uitspraken doen. Wel hebben we meerdere malen MQA over de Metrum gehoord (die is (nog) niet MQA compatible, dus het komt direct aan op de eerste unfold) en we horen eigenlijk geen verschil met een gecertificeerde renderer. Auralic doet het dus wel erg netjes.

  6. Voor mij als Aries G2 bezitter van het eerste uur inhoudelijk een heel herkenbare test. Ben benieuwd wat Auralic softwarematig voor de G2 nog in petto heeft. Begrijp uit het Auralic forum (waar een van de 2 Chinese eigenaren erg actief is!) dat de G2 (bewust) nog niet door ROON gecertificeerd is daar Auralic nog werkt aan betere software met diverse nieuwe op ROON gerichte features.

  Geef een reactie