Review Auralic Aries G2

Voordelen

 • Klinkt erg goed
 • Veel instelmogelijkheden
 • Erg mooi gemaakt

Nadelen

 • Geen Android App
 • Bediening op apparaat niet fijn
 • Inbouw schijf onhandig
  • Auralic Aries G2

   Inleiding

   Als er één fabrikant hard is gegaan tijdens de streaming-revolutie, dan is het wel Auralic. Het Chinese bedrijf is in 2008 begonnen met het fabriceren van hoogwaardige streamers. En wie kent de Auralic Aries en Aries Mini niet? Nu komt de nieuwe lijn op de markt. Wij testen de high-end Auralic Aries G2. Een speler van 4200 euro. Zonder dac… Ja… het is serieus speelgoed. 

   De Auralic Aries G2 is in een compleet nieuwe behuizing gegoten. Deze behuizing is afgewerkt in mat zwart. Erg chique. In het midden prijkt een prachtig kleurenscherm. Geen touchscreen, wat dan weer apart is in deze tijd. Links is de aan- en uitknop. Rechts zijn vier toetsen voor het bedienen van het menu en het starten en stoppen van muziek.

   Nieuw binnenwerk

   In de Aries G2 is een nieuw mainboard – het Tesla G2 platform – en een nieuwe voeding (dubbel uitgevoerd). Over het mainboard kunnen we kort zijn: meer geheugen, snellere processor, mooiere componenten en een gunstigere lay-out ten opzichte van eerdere modellen. Al is de Aries G2 wel een compleet nieuw model en niet zozeer een opvolger van een “G1”; die heeft nooit bestaan.

   De voeding is dus intern. Auralic meldt echter dat het een ultra low noise voeding is. Speciaal voor audio (mogen wel wel hopen… :-)) Het is dus niet zo dat zoals bij de Aries en Aries Mini er een gigantische upgrade te doen is met een Sbooster voeding. Al gokken we dat het prima te upgraden is…. het kan áltijd beter.

   Geen dac

   De Auralic Aries G2 is een transport. Er is dus een dac nodig. Auralic heeft natuurlijk een Vega G2 die er perfect bij past. Dit is een streaming-dac. Er is dus in feite geen Aries G2 nodig om te streamen. Wij zijn benieuwd wat de klankverschillen zijn tussen deze twee als het aankomt op streamen. Wij draaien overigens met de Metrum in onze test.

   Gerelateerde berichten

   Lumin D2

   Review Lumin D2 streamer

   De wereld van digitale audio beweegt snel. Digitaal naar analoog omzetters – dacs – brengen elk jaar weer meer resolutie en verfijning en ook op gebied van streamers zien we talloze vernieuwingen ontstaan. Zowel met hard- als met software. Lumin is een speler die graag een graantje meepikt in die markt. Met de D1 hebben […]

   DALI Callisto

   Video DALI Callisto 6C – inclusief draadloze meting

   DALI heeft na wat teasers de DALI Callisto in de markt gezet. Wij hebben de vloerstaander in handen gekregen en onderwerpen hem natuurlijk aan een grondige test. De review volgt nog, maar we willen u wel alvast een beetje het concept én de draadloze techniek uitleggen. 

   Video Review JCAT Netwerkkaart

   De htpc en computer audio transport zijn niche-producten. En dat is ook vrij logisch als u ziet hoeveel kennis er nodig is om een htpc of cat goed te laten klinken. Maar juist daarom vindt Alpha Audio het leuk. Immers: audio blijft ook een stuk hobby. En aangezien wij van zowel audio als computers als […]

   10 reacties

   1. Beste Alpha Audio (lezers), ik ben benieuwd hoe snel wij of van AA of van de lezers horen hoe de nieuwe Auralic Aries G1 prijs en kwaliteit uit de bus komt. Op het collega forum las ik er al iets over en de prijs van 2.199 klinkt al als muziek in de oren. Hopelijk horen of lezen wij er hier meer over en is hij ook daadwerkelijk in Nederland snel live te beluisteren. Het zou mooi zijn als iemand hem al in München heeft gehoord.

   2. De G2 klinkt allereerst een forse slag beter. Ten tweede beschikt deze over een lightning link die i2s kan uitsturen. Tel daar de mogelijkheid extern te clocken bij op en de prijsstijging is al wat duidelijker denk ik…

   3. Leuke review. Ik ben er van overtuigd dat het een prachtig apparaat is. Wel wil ik even laten weten dat ik van verschillende bronnen heb vernomen dat hier wel de deminshing returns een factor is: als je high-res streamt dan haalt een goedkopere streamer (+/- helft goedkoper) ergens tussen de 80% en 90% van de kwaliteit van de Aries G2. Dus je betaalt wel veel geld voor wat sommigen een marginale verbetering kunnen noemen. Vergelijken blijft dus de boodschap. Veel plezier allemaal!

    1. Diminishing returns speelt altijd in audio. De stap van een versterker van 100 euro naar 200 euro is gigantisch in kwaliteit. Van 200 naar 500 idem. Maar van 500 naar 1000 is al een iets minder grote stap. En van 1000 naar 2000 idem.

     Dat geldt niet alleen voor audio, maar voor alles: auto’s, lampen, laptops… etc. Spreek een willekeurige designer. Allemaal zeggen ze hetzelfde. Het winnen van de laatste procenten is ontzettend lastig en vereist niet alleen veel research, maar ook exotische, custom made componenten. Kortom: om de laatste procenten te winnen moet je behoorlijk investeren.

     Een apparaat als de Aries G2 is voor wie al een goed apparaat heeft en graag die laatste procenten in huis haalt. En weet je wat: zelfs dan is er nog iets beters – en veel duurders – te vinden. Denk aan Aurender, dCS…

    2. Ik vind dat Stino wel een punt heeft. Gezien de prijs – die ruim meer is dan het dubbele is van een Auralic Aries Femto – is enig product vergelijk wel gewenst. Weliswaar is alle waar naar zijn geld, maar ik zou het toch wel plezierig vinden dat enige nuance wordt meegeven wat je nu precies ‘meer’ krijgt voor deze forse prijs. Dat kan ik uit deze test helaas niet opmaken…

   4. Fraaie, maar wat klinische en neutrale test…, ik kan hier niet echt veel conclusies aan verbinden behoudens dat het een absolute top streamer is, maar dat wisten we direct bij presentatie natuurlijk al. Interessanter lijkt me een vergelijking met de Aries Femto, klinkt het beter of anders? En op welke punten, het prijsverschil moet toch ergens waarneembaar zijn…Hoe verhoudt zich de MQA bewerking tot bv de gecertificeerde decoders van Aurender? Ik hoop dat op meerdere aspecten wat dieper zal worden ingegaan bij de Vega Streamer ;)

    1. Dank voor je feedback Pim. We hebben de G2 niet naast de Femto gezet. Dus een direct vergelijk hebben we niet kunnen doen en dus gaan we geen uitspraken doen. Wel hebben we meerdere malen MQA over de Metrum gehoord (die is (nog) niet MQA compatible, dus het komt direct aan op de eerste unfold) en we horen eigenlijk geen verschil met een gecertificeerde renderer. Auralic doet het dus wel erg netjes.

   5. Voor mij als Aries G2 bezitter van het eerste uur inhoudelijk een heel herkenbare test. Ben benieuwd wat Auralic softwarematig voor de G2 nog in petto heeft. Begrijp uit het Auralic forum (waar een van de 2 Chinese eigenaren erg actief is!) dat de G2 (bewust) nog niet door ROON gecertificeerd is daar Auralic nog werkt aan betere software met diverse nieuwe op ROON gerichte features.

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Esoteric N-05 streamer – DAC

   Review Esoteric N-05 streamer – DAC