Review Auralic Aries G1.1 streamer – Compleet en coherent

Voordelen

 • Oogt erg fraai
 • Werkt snel
 • Meerdere platforms
 • Tidal en Spotify connect

Nadelen

 • App alleen op iOS
 • Prijzig voor een bridge
 • Prijs: € 2999

  bouwkwaltieit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  De weergave

  Inhoud

  Het is belangrijk de Auralic Aries G1.1 wat tijd te geven als u hem net binnen hebt. Koud en nieuw uit de doos heeft hij een weekje of twee nodig om écht op klank te komen. Wij hadden een nieuwe unit en na twee weken was het klankplaatje opgeklaard. En dat verschil is niet subtiel.

  Onder de huid

  De Auralic Aries G1.1 voelt primair erg neutraal. We horen geen extra, of overvloedige warmte, frisheid of overdetaillering. Er is een fijne balans gevonden tussen vloei, rijkheid en detail. Dat is belangrijk, want als we nu al saus gaan gieten over de muziek, dan komt het niet meer goed. Tenzij u van veel saus houdt natuurlijk… ieder zijn ding!

  Als we een vergelijk maken met een voor ons bekende bron – de AlphaPC met Mutec MC3+ USB – dan horen we duidelijk meer ruimte in de beeldvorming en ‘zien’ we een iets hoger stereobeeld (hoe dat kan blijft een raadsel).

  Die extra ruimte, kan het resultaat zijn van het zeer subtiele extra midlaag – een prettige rijkheid – wat de Auralic meegeeft ten opzichte van de AlphaPC met Mutec MC3+. Het verschilt echter per track of dit merk- / hoorbaar is, maar wie de tijd neemt, zal merken dat de Auralic iets meer warmte geeft aan het mid/laag. Niet onprettig, moeten we zeggen.

  De Auralic gaat na een tijdje onder de huid zitten, merken we. Op het eerste gehoor doet hij niet veel bijzonders, maar na een paar uur spelen – en heen en weer schakelen – merken we dat de Auralic toch wel erg prettig – en vooral erg mooi ruimtelijk – speelt. Deze Aries G1.1 doet gewoon niets fout én is erg fijn in balans, waardoor alles lekker wegluistert. Het laat de opname spreken en gaat er niet tussen zitten met kleuring en eigen interpretaties. Een kracht die lang niet alle streamers hebben. Het geeft uw auteur de drang om meer en meer te luisteren en het maakt het onmogelijk tracks af te kappen… soms kost een review extra tijd en moet de lunch maar even wachten.

  het zijn vooral streamers die ‘indruk proberen te maken’ worden vermoeiend na een tijdje. Dat is deze Auralic zeker niet! Het laat de opname spreken… zoals het hoort .

  Subtiele verschillen…?

  Als we de AlphaPC, Auralic Aries G1.1 en een inmiddels wat oudere Metrum Acoustics Ambre naast elkaar zetten zijn er natuurlijk verschillen hoorbaar. Echter als we heel eerlijk zijn, zijn ze subtiel. Een dac bijvoorbeeld doet meer in het complete plaatje. En als we vervolgens onze befaamde Mutec MC3+ overal tussen zetten, worden de verschillen nóg kleiner… Immers: alles wordt reclockt, waardoor verschillen worden gladgestreken. Die Mutec is en blijft een wonderdoosje.

  Maar goed: is zo’n streaming bridge dan geen goede investering? Moeten we allemaal een standaard Rasberry Pi gaan kopen en daar een Mutec achter plakken? Nou… nee. Natuurlijk niet. Bij een streaming bridge zijn de keuze criteria gewoon net even anders. Waar u een bridge op moet uitkiezen – onze mening – is niet alleen de weergave. Het gaat óók om het gebruiksgemak, ondersteunde features (online services, ripping, connectiviteit), support (firmware-updates) en natuurlijk ook de klank. Want nee: een standaard rasberry pi met een Mutec haalt niet het niveau van de Auralic Aries G1.1. Al zullen sommige gebruikers claimen dat het in een blindtest niet hoorbaar is… uw auteur durft die uitdaging wel aan te gaan.

  CD? Ja!

  Nu we het toch over features hebben: wat het benoemen waard is, is dat de Auralic ook cd’s kan rippen vanaf een externe cd-drive naar de interne opslag. Het is ook mogelijk cd’s te spelen op deze manier. Dat is toch wel een erg mooie bonus. (Check hier hoe dat werkt).

  Type product
  Streamer
  Ingangen
  • Streamer ethernet
  • Streamer wifi
  • Bluetooth
  Uitgangen
  • Digitaal Coaxiaal
  • Digitaal Optisch
  • Digitaal AES
  • Digitaal USB
  Maxiamale bitdiepte
  32 bit
  Maximale samplingrate
  384 kHz
  Gewicht
  7.4 Kg
  Afmetingen
  • Breedte: 34 cm
  • Diepte: 32 cm
  • Hoogte: 8 cm
  Productieland
  China
  Sound Samples
  Metingen
  Power supply - network - white noise
  Power supply - network - white noise
  Port to power isolation - purple - Auralic - blue - Ambre - Yellow - NP5
  Port to power isolation - purple - Auralic - blue - Ambre - Yellow - NP5
  Power supply - idle
  Power supply - idle
  Power supply - network - white noise - high res
  Power supply - network - white noise - high res