web analytics

Review Audioquest Water, Diamond, Monsoon en Powerquest 3

Voordelen

 • Duidelijk aanwijsbare verschillen
 • In elke klasse iets te krijgen
 • Oogt strak

Nadelen

 • Effect wisselt per set
 • Kan in de papieren lopen!
 • Prijs: € wisselt

  Audioquest

  Conclusie

  Honderden euro’s spenderen aan kabels en filters is deel van de hobby. Hoe ver je daarin gaat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Kabels, netsnoeren en stroomfilters zijn een laatste stap om een set helemaal top te krijgen. Audioquest maakt in elk geval prachtige spullen in elke prijsklasse.

  Naar ons gevoel heeft onze set nooit beter geklonken. Hoeveel beter is moeilijk uit te drukken maar we schatten tussen de 5 à 10 procent. Sprankelend, levendig met meer controle en rust. Wat losser en vloeiender en iets meer inzicht. Helaas wen je als luisteraar snel aan die relatief kleine verbeteringen en hoor je het verschil pas als alles weer weg is. Maar is dat niet met alles zo in het leven: “You don’t know what you got till it’s gone”.

  Prijs-kwaliteit verhouding

  Inhoud

  De Powerquest 3 is zeer aantrekkelijk geprijsd en wat ons betreft een no-brainer. Het is een regelrecht koopje. Hoewel het verschil in onze specifieke situatie relatief beperkt bleef is deze stroomfilter bijzonder veelzijdig en zorgt hij ervoor dat uw kostbare toestellen beveiligd zijn. Wie nog een gewoon stekkerblok gebruikt kan niets verkeerd doen met een Powerquest. 

  De prijs van de Monsoon vinden we zeker ook correct. Deze kabel is erg mooi gemaakt en levert een hoorbare stap. Hij is wel stug, een eigenschap van bijna alle Audioquest kabels. De Audioquest Monsoon stroomkabel leverde een duidelijk hoorbare stap op de Morpheus. 

  De digitale Diamond kabels zijn per stuk niet goedkoop maar ze leverden wel de grootste stap. Ze brachten de hele set nog meer tot leven. Toch vinden we de prijs iets aan de hoge kant.  

  De analoge Water kabels zijn mooi gemaakte kabels aan een haalbare prijs. Of ze in uw set passen kunnen wij niet zeggen maar ze zullen een pittige set wel net dat beetje temperen. De Water kabels zorgen niet zozeer voor een verbetering maar eerder voor een verandering. Een subtiele verandering en dus zal het zaak zijn om te luisteren of ze de weergave van uw set in de gewenste richting doen overhellen. De puntjes op de i zeg maar.

  Model Prijs Score
  Audioquest Powerquest 329 euro
  Audioquest Monsoon 449 euro (2 meter)
  Audioquest Water 699 euro (1 meter)
  Audioquest Diamond Coax 1199 euro (1 meter)

  U kunt Audioquest direct hier kopen:

  Winkels met Audioquest

  Hifi Studio Wilbert

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  Contact

  Rhapsody Audio

  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, AF

  Contact

  14 reacties

  1. Wat mensen hier niet moeten vergeten is bijv. de muzikale achtergrond van Jaap. Zijn gehoor zal ietwat meer getraind zijn dan dat van de gemiddelde Alplha Audio lezer 😉

   Wat blijft er van dat percentage over als er wordt vergeleken met de welbekende en goedkope Belden 19364 als stroombekabeling en bijv. afgeschermde Procab interlinks? Dat is m.i. een reëel startpunt…. Minieme verschillen zijn m.i. voor 99,99% van de mensen niet waar te nemen. Al helemaal niet in qua akoestiek niet geoptimaliseerd kamers (wat voor het gros zal gelden).

   1. Ik heb geen muzikale achtergrond en mijn vrouw ook niet. De verschillen zijn duidelijk hoorbaar. Het jammere is dat je relatief veel geld moet neerleggen. Ik heb hier wat ervaringen opgeschreven: https://www.alpha-audio.nl/achtergrond/alphas-top-tips-voor-beter-geluid/#comment-42956

    Ik denk steeds minder dat ‘het verschil’ niet perse ‘waarheidsgetrouwer’ is. Ik vind het ‘beter’ klinken, dwz: meer ruimte, textuur, refinement, grotere sound stage, minder s-klanken, anders is dan jouw definitie van ‘beter’. Kabels hebben hier invloed op, maar niet zoveel als het vervangen van een component. Tenminste dat is mijn ervaring.

  2. Ik ben gek op kabelreviews (en versterkerreviews overigens). Ik kan me goed vinden in wat je schrijft. Hoewel 10% ietsiepietsie aan de optimistische kant lijkt. Honderden euro’s uitgeven hoort erbij inderdaad, maar kabels kiezen blijft een lastige keuze. Zeker nu de retailwereld zich steeds meer verplaatst naar webshops, is het niet eenvoudig om een goede kabel te vinden.

   Ik zit me af te vragen hoeveel verbetering een XLR interlink kan brengen. Ik heb nu Vovox Sonora en vraag me af hoeveel verbetering een AudioQuest Water, Grimm SQM of Tellurium Ultra Black of iets dergelijks brengt bij de Moon/Yggdrasil en GoldenEar reference. Wat denk jij? Ga ik hiermee een verbetering in detail en texture krijgen van meer dan 5%?

   1. Hallo,

    Alles samen lijkt het ongeveer 10%. Sowieso niet evident een getal opkleven dat beseffen we. Maar zoals in de review staat kom ik van een gewoon stekkerblok, geen speciale netsnoeren en een paar heel goedkope interlinks.

    Jouw vraag hangt af van de set en zeker eens uittesten inderdaad.

    Geoffrey

    1. Hello,

     Ik vind het goed dat je een percentage aangeeft. Daar hebben mensen wat aan Dat ik misschien denk dat het 7% is, is niet heel erg relevant. Wat wel relevant is, is dat kabels een aardig verschil maken.

     Uittesten is niet zo makkeliijk meer. Zeker gezien mij go-to hifi dealer geen believer is in kabels.

     Las

  3. Mooie review wederom Geoffrey, en herkenbaar. Ik had een AQ Tornade gekocht voor op mijn geintegreerde amp en dat was al mooi, maar ook een Blizzard voor de Sonnet Morpheus. Toen ik de Blizzard aansloot was ik flink onder de indruk, die reageert wel héél lekker op goede stroom.

  4. Ik heb nu de coffee aan de streamer zitten. Ga ik met de Diamond dan echt een stap maken ?
   De versterker , tv en de rest heb ik nu op de niagara 1200 zitten (geaard stopcontact).
   De tv box, router , nas zitten in een stekkerdoos van 100 euro. Maak ik een stap door de powerquest 3 (of 2) daarvoor te gaan gebruiken in een normaal / niet geaard stopcontact?

    1. De akoestiek is goed. Mijn set laat veel details horen. Ben er ook erg tevreden over / mee.
     Daarom ook mijn vraag of het echt een upgrade is. Zit dan ook op een punt van tevreden zijn met wat je hebt of toch nog die (kleine) tweak.

  Geef een antwoord