web analytics

Review Audioquest Water, Diamond, Monsoon en Powerquest 3

Voordelen

 • Duidelijk aanwijsbare verschillen
 • In elke klasse iets te krijgen
 • Oogt strak

Nadelen

 • Effect wisselt per set
 • Kan in de papieren lopen!
 • Prijs: € wisselt

  Audioquest

  De set-up

  We gebruiken de kabels in de referentieset:

  Situatie vooraf

  We hebben een mooie Audioquest GO-4 luidsprekerkabel met DBS technologie dus die mag blijven. Al de rest wordt vervangen. Met name een Audioquest Yukon xlr, Supra Sword rca, Grimm Tpr aes/ebu, Dion Audio coax. Nu is de bekabeling en stroomtoevoer volledig door Audioquest voorzien.

  Werkwijze

  We gaan systematisch te werk en voegen telkens een element toe. Eenmaal alles aangesloten en ingespeeld beluisteren we een aantal keer onze testlijst. Daarna halen we de hele zooi er terug uit en luisteren we hoe groot de ‘schade’ is met onze eigen kabels. 

  Volgorde van toevoegen:

  We beginnen met alle netsnoeren op de Powerquest 3 aan te sluiten en leggen ons standaard stekkerblok aan de kant. Vervolgens is het de beurt aan de Diamond kabels die we van de M50 naar de Morpheus sturen. Daarna vervangen we onze analoge kabels door de Water rca en xlr kabels. Als laatste sluiten we de Monsoon aan op de Morpheus.

  U kunt Audioquest direct hier kopen:

  Winkels met Audioquest

  Hifi Studio Wilbert

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  Contact

  Rhapsody Audio

  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, AF

  Contact

  14 reacties

  1. Wat mensen hier niet moeten vergeten is bijv. de muzikale achtergrond van Jaap. Zijn gehoor zal ietwat meer getraind zijn dan dat van de gemiddelde Alplha Audio lezer 😉

   Wat blijft er van dat percentage over als er wordt vergeleken met de welbekende en goedkope Belden 19364 als stroombekabeling en bijv. afgeschermde Procab interlinks? Dat is m.i. een reëel startpunt…. Minieme verschillen zijn m.i. voor 99,99% van de mensen niet waar te nemen. Al helemaal niet in qua akoestiek niet geoptimaliseerd kamers (wat voor het gros zal gelden).

   1. Ik heb geen muzikale achtergrond en mijn vrouw ook niet. De verschillen zijn duidelijk hoorbaar. Het jammere is dat je relatief veel geld moet neerleggen. Ik heb hier wat ervaringen opgeschreven: https://www.alpha-audio.nl/achtergrond/alphas-top-tips-voor-beter-geluid/#comment-42956

    Ik denk steeds minder dat ‘het verschil’ niet perse ‘waarheidsgetrouwer’ is. Ik vind het ‘beter’ klinken, dwz: meer ruimte, textuur, refinement, grotere sound stage, minder s-klanken, anders is dan jouw definitie van ‘beter’. Kabels hebben hier invloed op, maar niet zoveel als het vervangen van een component. Tenminste dat is mijn ervaring.

  2. Ik ben gek op kabelreviews (en versterkerreviews overigens). Ik kan me goed vinden in wat je schrijft. Hoewel 10% ietsiepietsie aan de optimistische kant lijkt. Honderden euro’s uitgeven hoort erbij inderdaad, maar kabels kiezen blijft een lastige keuze. Zeker nu de retailwereld zich steeds meer verplaatst naar webshops, is het niet eenvoudig om een goede kabel te vinden.

   Ik zit me af te vragen hoeveel verbetering een XLR interlink kan brengen. Ik heb nu Vovox Sonora en vraag me af hoeveel verbetering een AudioQuest Water, Grimm SQM of Tellurium Ultra Black of iets dergelijks brengt bij de Moon/Yggdrasil en GoldenEar reference. Wat denk jij? Ga ik hiermee een verbetering in detail en texture krijgen van meer dan 5%?

   1. Hallo,

    Alles samen lijkt het ongeveer 10%. Sowieso niet evident een getal opkleven dat beseffen we. Maar zoals in de review staat kom ik van een gewoon stekkerblok, geen speciale netsnoeren en een paar heel goedkope interlinks.

    Jouw vraag hangt af van de set en zeker eens uittesten inderdaad.

    Geoffrey

    1. Hello,

     Ik vind het goed dat je een percentage aangeeft. Daar hebben mensen wat aan Dat ik misschien denk dat het 7% is, is niet heel erg relevant. Wat wel relevant is, is dat kabels een aardig verschil maken.

     Uittesten is niet zo makkeliijk meer. Zeker gezien mij go-to hifi dealer geen believer is in kabels.

     Las

  3. Mooie review wederom Geoffrey, en herkenbaar. Ik had een AQ Tornade gekocht voor op mijn geintegreerde amp en dat was al mooi, maar ook een Blizzard voor de Sonnet Morpheus. Toen ik de Blizzard aansloot was ik flink onder de indruk, die reageert wel héél lekker op goede stroom.

  4. Ik heb nu de coffee aan de streamer zitten. Ga ik met de Diamond dan echt een stap maken ?
   De versterker , tv en de rest heb ik nu op de niagara 1200 zitten (geaard stopcontact).
   De tv box, router , nas zitten in een stekkerdoos van 100 euro. Maak ik een stap door de powerquest 3 (of 2) daarvoor te gaan gebruiken in een normaal / niet geaard stopcontact?

    1. De akoestiek is goed. Mijn set laat veel details horen. Ben er ook erg tevreden over / mee.
     Daarom ook mijn vraag of het echt een upgrade is. Zit dan ook op een punt van tevreden zijn met wat je hebt of toch nog die (kleine) tweak.

  Geef een antwoord