Review Audioquest Water, Diamond, Monsoon en Powerquest 3

Voordelen

 • Duidelijk aanwijsbare verschillen
 • In elke klasse iets te krijgen
 • Oogt strak

Nadelen

 • Effect wisselt per set
 • Kan in de papieren lopen!
 • Prijs: € wisselt

  Audioquest

  Inleiding

  Wat doen kabels in een set? Dat is de vraag die we vandaag voor u proberen te beantwoorden. We hebben al vaker vergelijkende tests gehouden maar deze keer gaan we onderzoeken wat het toevoegen van een hele reeks kabels in een set doen. Om dit allemaal te organiseren kregen we de hulp van de mensen van Audioquest. Laat maar weten wat je nodig hebt! Kijk daar worden we als recensent blij van. 

  Het Amerikaanse Audioquest is een van de grootste spelers op de markt en altijd wel te vinden voor een test. Onze keuze werd hoofdzakelijk bepaald door de samenstelling en waarde van onze set en er is ook gekeken naar wat er al aanwezig was. Maar uit welke prijsklasse moeten we nu kiezen? Welk soort kabels gaan we aanvragen? Wat doen duurdere kabels, wat doen relatief betaalbare spullen? We zoeken het voor u uit. Extreem dure kabels lijken ons hier niet op zijn plaats. Uiteindelijk kwamen we tot onderstaande selectie:

  • Powerquest 3 stroomfilter 329 euro
  • Audioquest Monsoon stroomkabel (2 meter) 449 euro
  • Audioquest Water rca en xlr kabels (1 meter) 699 euro
  • Audioquest Diamond coax en aes/ebu kabels (1 meter) 1199 euro

  De Audioquest Monsoon stroomkabel is de goedkoopste uit de Wind serie en de Audioquest Powerquest 3 zit bij de goedkoopste stroomfilters. De analoge kabels bevinden zich in het middensegment maar de digitale kabels hebben wel al een stevig prijskaartje. Zowel de analoge als digitale kabels maken beide gebruik van de gepatenteerde DBS technologie waar we al vaker over geschreven hebben. 

   
   

  Winkels met Audioquest

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, NL
  Koningsstraat 35
  2011TC Haarlem, Noord Holland, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL

  14 reacties

  1. Wat mensen hier niet moeten vergeten is bijv. de muzikale achtergrond van Jaap. Zijn gehoor zal ietwat meer getraind zijn dan dat van de gemiddelde Alplha Audio lezer 😉

   Wat blijft er van dat percentage over als er wordt vergeleken met de welbekende en goedkope Belden 19364 als stroombekabeling en bijv. afgeschermde Procab interlinks? Dat is m.i. een reëel startpunt…. Minieme verschillen zijn m.i. voor 99,99% van de mensen niet waar te nemen. Al helemaal niet in qua akoestiek niet geoptimaliseerd kamers (wat voor het gros zal gelden).

   1. Ik heb geen muzikale achtergrond en mijn vrouw ook niet. De verschillen zijn duidelijk hoorbaar. Het jammere is dat je relatief veel geld moet neerleggen. Ik heb hier wat ervaringen opgeschreven: https://www.alpha-audio.nl/achtergrond/alphas-top-tips-voor-beter-geluid/#comment-42956

    Ik denk steeds minder dat ‘het verschil’ niet perse ‘waarheidsgetrouwer’ is. Ik vind het ‘beter’ klinken, dwz: meer ruimte, textuur, refinement, grotere sound stage, minder s-klanken, anders is dan jouw definitie van ‘beter’. Kabels hebben hier invloed op, maar niet zoveel als het vervangen van een component. Tenminste dat is mijn ervaring.

  2. Ik ben gek op kabelreviews (en versterkerreviews overigens). Ik kan me goed vinden in wat je schrijft. Hoewel 10% ietsiepietsie aan de optimistische kant lijkt. Honderden euro’s uitgeven hoort erbij inderdaad, maar kabels kiezen blijft een lastige keuze. Zeker nu de retailwereld zich steeds meer verplaatst naar webshops, is het niet eenvoudig om een goede kabel te vinden.

   Ik zit me af te vragen hoeveel verbetering een XLR interlink kan brengen. Ik heb nu Vovox Sonora en vraag me af hoeveel verbetering een AudioQuest Water, Grimm SQM of Tellurium Ultra Black of iets dergelijks brengt bij de Moon/Yggdrasil en GoldenEar reference. Wat denk jij? Ga ik hiermee een verbetering in detail en texture krijgen van meer dan 5%?

   1. Hallo,

    Alles samen lijkt het ongeveer 10%. Sowieso niet evident een getal opkleven dat beseffen we. Maar zoals in de review staat kom ik van een gewoon stekkerblok, geen speciale netsnoeren en een paar heel goedkope interlinks.

    Jouw vraag hangt af van de set en zeker eens uittesten inderdaad.

    Geoffrey

    1. Hello,

     Ik vind het goed dat je een percentage aangeeft. Daar hebben mensen wat aan Dat ik misschien denk dat het 7% is, is niet heel erg relevant. Wat wel relevant is, is dat kabels een aardig verschil maken.

     Uittesten is niet zo makkeliijk meer. Zeker gezien mij go-to hifi dealer geen believer is in kabels.

     Las

  3. Mooie review wederom Geoffrey, en herkenbaar. Ik had een AQ Tornade gekocht voor op mijn geintegreerde amp en dat was al mooi, maar ook een Blizzard voor de Sonnet Morpheus. Toen ik de Blizzard aansloot was ik flink onder de indruk, die reageert wel héél lekker op goede stroom.

  4. Ik heb nu de coffee aan de streamer zitten. Ga ik met de Diamond dan echt een stap maken ?
   De versterker , tv en de rest heb ik nu op de niagara 1200 zitten (geaard stopcontact).
   De tv box, router , nas zitten in een stekkerdoos van 100 euro. Maak ik een stap door de powerquest 3 (of 2) daarvoor te gaan gebruiken in een normaal / niet geaard stopcontact?

   1. Dag Antoine,

    Dat ligt helemaal aan het systeem. Hoeveel detail laat de set horen? Hoe is de akoestiek?

    Een stap van een Coffee naar een Diamond is niet supergroot… wel lichtelijk hoorbaar.

    1. De akoestiek is goed. Mijn set laat veel details horen. Ben er ook erg tevreden over / mee.
     Daarom ook mijn vraag of het echt een upgrade is. Zit dan ook op een punt van tevreden zijn met wat je hebt of toch nog die (kleine) tweak.

  Geef een antwoord